|

Trenér Aleš Půlpán: "Musím vyzdvihnout pracovní morálku celého mužstva!"

V rámci minulého víkendu absolvovali hráči HC BAK Trutnov tvrdou dřinu v podobě soustředění ve Špindlerově Mlýně. V zázemí chaty Juta hráči působili od pátku do neděle. My jsme vyzpovídali hlavního trenéra Aleše Půlpána, jak je se soustředěním spokojený.

Jak jsme již zmínili v anotaci, byla to tvrdá dřina. Hlavní kouč se svým asistentem měli v sobotu volnější pole působnosti, jelikož tréninkové dávky měl na starosti trutnovský boxer Kuba Synek. Hráči měli tedy bedlivý dozor nejdůležitějších čtyř očí ve Špindlerově Mlýně.

Aleši, máte za sebou víkend ve Špindlerově Mlýně. Splnilo soustředění Vaše očekávání?

"Ano splnilo. S Lubošem (asistent trenéra - pozn.red.) z něho máme velmi dobrý pocit."

Na čem jste se snažili zapracovat nejvíce?

"Snažili jsme se zapracovat na síle, rychlosti a rychlostní vytrvalosti. A myslím si, že se nám to povedlo."

Překvapily Vás výkony hráčů, nebo zůstaly za Vaším očekáváním? Připravují se individuálně hráči poctivě?

"Výkony mě nepřekvapily. Byl jsem přesvědčen, že hráči plní to, co mají. Hráči byli velmi dobře připravení a musím také vyzdvihnout pracovní morálku celého mužstva."

Jak se Vám zamlouval servis okolo jídla, ubytování, apod?

"To byla kapitola sama o sobě. Jídlo bylo kvalitní a chtěl bych ještě jednou poděkovat paní Nývltové a paní Hoření, které se o nás starali, jako o miminka. Dále pak musíme poděkovat panu Hořenímu a panu Poulovi za výbornou organizaci a možnost vůbec takové soustředění absolvovat."

Měl jste čas si popovídat s hráči, co od nich očekáváte, nebo jakou roli by měli v mužstvu plnit?

"Ano s každým hráčem jsme měli osobní pohovor a každému hráči jsme s Lubošem nastínili, jak chceme příští sezónu hrát a co od nich očekáváme. Myslím, že to všichni přijali pozitivně a bereme to jako první krok k nastolení nového systému."

Chystáte se nějak doplnit kádr? Dle dostupných informací by mělo 90% mužstva zůstat. Jaké posty se chystáte ještě posílit?

"Chystáme se doplnit brankářskou dvojici, protože Čáp se rozhodl odejít kvůli studiu (VŠ - pozn.red.) do Krajské ligy. Dále kádr potřebujeme doplnit o tři až čtyři útočníky a minimálně dva obránce."

Trenérovi děkujeme za rozhovor a těšíme se na další pozitivní novinky. Redakce