|

Nový kouč Aleš Půlpán: "Angažmá v Trutnově? To je pro mě velká výzva!"

Na zasedání Valné hromady Hokejového klubu DRACI, z.s., proběhlo jmenování nového hlavního kouče trutnovských Draků. Stal se jím Aleš Půlpán starší, který Trutnov vedl v červenci loňského roku a také při utkání s Děčínem na domácím ledě. Rozhovor si můžete přečíst v článku.

Vedení hokejového Trutnova se rozhodlo ke změnám v realizačním týmu. Na zasedání valné hromady Hokejového klubu DRACI, z.s., jenž je provozovatelem klubu HC BAK Trutnov, došlo k odvolání stávajícího realizačního týmu.

Do funkce hlavního trenéra byl jmenován Aleš Půlpán starší. Jako asistent a zároveň vedoucí mužstva byl k mužstvu jmenován Luboš Petera. Dnešní rozhovor patří novému trenérovi.

Aleši, začneme od začátku. Mužstvo Trutnova jste vedl už v červenci loňského roku v rámci letní přípravy na ledě. Napadlo Vás někdy, že u mužstva budete působit jako hlavní kouč?

"Popravdě nenapadlo. Říkal jsem si, že by bylo skvělé dostat takovou šanci, ale že přijde tak brzy jsem nečekal."

Vedení Vám dalo volnou ruku k výběru asistenta. Zvolil jste svého kolegu z Nové Paky, Luboše Peteru. Co Vás k tomu rozhodnutí vedlo?

"Luboš Petera je velmi kvalitní a upřímný trenér. Naše spolupráce trvá dva roky a sedli jsme si jak po trenérské stránce, tak po té lidské. Vhodně se doplňujeme. To platí jak při trénincích, tak při zápasech."

Vy jste působil u mládeže Hradce Králové a Pardubic. Mezi dospělými jste vedl Novou Paku. Je pro Vás angažmá v Trutnově velkou výzvou?

"Angažmá v Trutnově je pro mě samozřejmě velkou výzvou, ale věřím, že obstojím se vztyčenou hlavou. Fanoušci v Trutnově jsou velmi nároční a já se je budu snažit potěšit. Máme mladé mužstvo, takže budeme hrát přímočařejší a agresivnější styl. Budu tedy vyžadovat od hráčů větší fyzický fond a týmovou práci celé pětky. Věřím, že se bude na co dívat a všichni budeme spokojeni."

Celou druhou ligu čeká reorganizace soutěže. Jak se na ní tváříte?

"Reorganizace je potřeba. Doufejme, že odpadnou 300 km dlouhé cesty apod. Nejen, že to zatěžuje hráče a realizační tým, fanoušky, ale v neposlední řadě také klubovou kasu."

Jak probíhala jednání o Vašem angažmá v Trutnově?

"Jednání s klubem proběhla na velmi profesionální úrovni, za což chci panu Poulovi velmi poděkovat. Nastínil mi směr, kterým chce hokej v Trutnově posunout kupředu, máme tedy s vedením klubu jednotné názory. Jednání tedy byla velmi příjemná a s panem Poulem jsme se dohodli na všech okolnostech mého působení velmi rychle."

V klubu působí Vaši synové - Tomáš a Aleš. Máte už zkušenost s vedením svých potomků v jednom mužstvu? Nebude to pro Vás nebo pro kluky složitější?

"Složitější? Nemyslím si. Kluci už mají něco za sebou a myslím si, že jsou v tomto směru profesionálové. Na střídačce jsem už za nimi párkrát stál v mládežnických kategoriích, takže tady problém vůbec nevidím."

Jaký bude program mužstva? Čeká Vás soustředění ve Špindlerově Mlýně. Jak bude probíhat příprava?

"Jak už jsem jednou naznačil, budu od hráčů vyžadovat větší fyzickou připravenost. Každý dostane individuální plán a je jenom na něm jak ho bude plnit a jak se připraví na sezonu, aby si vybojoval místo v mužstvu. Kdo nebude fyzicky připraven, do týmu se nedostane. V polovině přípravy pojedeme na soustředění do Špindlerova Mlýna, kde si otestuji, jak hráči pracují s individuálním plánem. Tréninky budou rozděleny do dvou až tří fází."

Na led by mělo jít mužstvo od 19.7 v Nové Pace v rámci Hokejového kempu WING 49 CZ. S kolika hráči počítáte do přípravy? Kdo všechno dostane šanci?

"Předem bych chtěl říct, že všichni kmenoví hráči Trutnova dostanou šanci. Máme s Lubošem vytipováno pár hráčů, které chceme přivést na testy."

V čem se mužstvo bude měnit? Herní systém, pojetí hry? Přibližte nám své zájmy.

"Mužstvo se musí vhodně doplnit. Na tom intenzivně pracujeme s Jirkou Malinským. Kostra týmu zřejmě zůstane stejná a uvidíme, zda ji doplníme o odchovance nebo o jiné hráče.

Jak jsem řekl, hráči musí být fyzicky připraveni a musí být hokejově inteligentní natolik, aby pracovali na ledě kompaktně v celé pětce. Pro někoho to bude možná nové, ale jen tak se můžeme prezentovat tímto agresivním a přímočarým stylem, který by měl být nejen účinný, ale také velmi atraktivní pro diváky."

Co by jste chtěl vzkázat fanouškům?

"Že hokej hrajeme především pro ně a aby byli spokojení a hrdí na náš společný tým. Já pevně věřím, že se nám to povede a do Trutnova se pro body jezdit nebude. Musí vědět, že nám žádný fanoušek není lhostejný, proto se budeme snažit dělat setkání, kde budeme moci diskutovat, kvůli případným nesrovnalostem a mohli společně táhnout za jeden provaz. Za Trutnov!"

Děkujeme novému trenérovi za rozhovor a těšíme se na další spolupráci! Redakce