|

Dokáží Draci skolit favorita?

V 28. kole II. Ligy ČR se utkají domácí HC BAK Trutnov a hostující SHC Klatovy. Utkání začíná v 18:00 v trutnovské Pro Hockey Aréně. Trutnov má před sebou těžký úkol - oplatit soupeři porážku 9:1 z Klatov. Trenér Malinský bude mít už k dispozici oba bratry Půlpány.

Hokejisté Trutnova srdnatě bojují o postup do předkola Play Off. Trnitá cesta se však ještě zhoršila po sobotní porážce v Havlíčkově Brodě (4:1). Do té doby Trutnov válel. Z pěti utkání vybojoval velmi cenných 13 bodů, které domácí mužstvo vyneslo až na 11. příčku v tabulce.

Jenže na postup ztrácí Draci ještě body dva a desátý Žďár má zápas k dobru. Postupová matematika je jasná. Do konce základní části ztrácet co nejmíň bodů, lépe žádné. To ovšem už ve středu budou mít hokejisté Trutnova velmi těžké. Čeká je totiž farma plzeňské Škodovky - SHC Klatovy.

Soupeř z Klatov měl suveréní začátek sezóny. Mužstvo poskládané převážně z kádru Plzně válcovalo jednoho soupeře za druhým, včetně Trutnova. Největším počtem bodů k tomu pomáhal Richard Kristl, který chytil neuvěřitelnou formu a ani to mu nepomohlo se dostat do kádru Plzně. Nyní je obávaný střelec v kádru prvoligových Litoměřic. Proti Trutnovu také oblékl dres Klatov slovenský reprezentant Ján Sýkora (v utkání 3+1), který ale nyní působí v kádru třineckých Ocelářů. Do výčtu extraligových posil ještě doplníme jméno Jan Schleiss, který do svého zranění byl do konce v širším výběru reprezentace České republiky.

Klatovy jsou v novém roce úplně jiným mužstvem. Jak jsme již řekli, odešel Kristl, osobní volno si vzal Kubeš, dále je zraněný Kepka. Do utkání nenastoupí ani ruský brankář Fedor Kukin, který působil v loňské sezóně právě v Trutnově.

Na co se ale můžeme těšit, jsou nové tváře v týmu Klatov. Jednou z nich je forvard Dušan Andrašovský, který oblékal dresy Plzně, nebo Pardubic a Zlína. Dále do sestavy Klatov přibyli obránci Petruška a Špaček ale prvně jmenovaný nenastoupí až do konce sezóny.

V posledních duelech se Klatovy trápily. Celkem třikrát prohráli, jednou zvítězily po nájezdech (4:5 v Jindřichově Hradci) a v posledním utkání porazili Řisuty (6:2). Forma ze začátku sezóny vyprchala a my se můžeme těšit na velmi zajímavý duel.

První společné měření sil zvládly lépe Klatovy. Na domácím ledě si s Trutnovem celkem hladce poradily a zvítězily 9:1. Trutnov po téměř pětihodinové cestě autobusem utkání nezvládl a byl ve všem horší. Ve středu se ale karty obrátí a velmi náročná a dlouhá cesta čeká právě klatovské hráče.

Redakce