|

Tým Malinský porazil Tým Antonín! První zápas Draků v letošní přípravě vyhráli starší a zkušenější...

Jelikož Vlci z Jablonce nemůžou namrazit ledovou plochu kvůli venkovním stálým a vysokým teplotám, sehráli trutnovští hokejisté zápas ve stylu NHL. Mužstva se rozdělily na dvě poloviny, po dvou pěticích a trenéři si vylosovali svoje mužstvo, které v utkání povedou.

Utkání se hrálo mezi spoluhráči, ale na ledě to v jisté fázi i pěkně jiskřilo. Vždyť jde také o místo v sestavě. Tým trenéra Malinského měl zkušenosti navíc a to v utkání také rozhodlo. Obě mužstva si vyzkoušela jiné taktiky a varianty hry. Utkání řídili dva rozhodčí, kteří oběma mužstvům nabídli i přesilové hry. Tým Antonín navíc měl výhodu i přesilové hry pěti proti třem, kterou však nevyužili.

První třetina celého utkání branku nenabídla. Ofenzivní tlak tmavě zeleného mužstva (Tým Malinský) tlumil svými zákroky Josef Čáp, na druhé straně zneškodnil vážnější příležitosti brankář Oto Jeschke. Po první třetině se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé dějství už branky nabídlo. Nejprve se od modré trefil Chaloupka, který využil toho, že Čáp měl zakrytý výhled. - 0:1. Za nedlouho ujela dvojice Chytráček a Luštinec, které vybídl nahrávkou Peter Beneš a skóre se měnilo znovu - 0:2. Mužstvo světle zelených (Tým Antonín) poté nevyužilo přesilové hry čtyř proti třem a ani následně pěti proti třem. V brance stále držel čisté konto brankář Jeschke.

Třetí třetina začala tlakem světle zelených, ale z protiútoku se trefil tmavě zelený Lukáš Kastner - 0:3. V polovině utkání se přeci jen mužstvo Jiřího Antonína dočkalo branky. Tu vstřelil Martin Srpek, když zvedl kotouč nad lapačku Jeschkeho - 1:3. Žádná další branka už nepřišla.

Sestava Tým Antonín (světle zelená):

Čáp - Vyskočil, Karlík, Kulhánek, Klust - Uchin, Fedulov, Hemský - Smékal, Janoušek, Tatar Jan - Srpek (1)

Sestava Tým Malinský (tmavě zelená):

Jeschke - Vácha, Chaloupka (1), Poul, Beneš - Bartoň, Kastner (1), Kozák - Perutek, Chytráček, Luštinec (1) - Tatar Jakub

Do kádru Draků přibyla dvojice Lukáš Kastner a Martin Bartoň, kterým nevyšlo angažmá v Litoměřicích. Ve čtvrtek se k týmu připojí Petr Litera, kterému nevyšlo angažmá v Benátkách a vrací se do Trutnova, se kterým absolvoval červencový kemp.

Další utkání sehraje Trutnov 20.8.2015 na ledě České Třebové. Utkání začíná v 18:00. Redakce