|

Derby je za dveřmi! Pojďme všechny sjednotit do boje!

Již tuto sobotu bude trutnovská Pro Hockey Aréna hostit ten nejrizikovější zápas v této sezóně a to derby mezi Trutnovem a Vrchlabím. Utkání začíná v 18:00 hodin a můžeme se všichni těšit na parádní podívanou jak v hledišti, tak i na ledě!

Tento článek patří k zápasu TRU - VCH 1:3

Derby? Na to každý čekáme!

Když někdo řekne derby, jde o souboj dvou rivalů. V historii známe derby jako je Sparta - Slavia, nebo Pardubice - Hradec Králové. To samé ale platí i o dvojici Trutnov a Vrchlabí. Rivalita obou měst sahá jak do politiky (dřívější doba) a i do sportu. Ať už jde o fotbal, hokej či jiný sport, vždy jsou tato klání hodně zajímavá.

O rivalitě obou mužstev jsme se mohli přesvědčit už v Krajské Lize v sezóně 2012/2013. Oba týmy nastoupili proti sobě v základní části, kde se rozešli s jednou výhrou a s jednou prohrou. V prvním utkání, na ledě Trutnova, byli úspěšnější hosté. Tehdy zápas zvládli na jedničku a zvítězili 1:3. V odvětě se také lépe dařilo domácím, ale to pouhou polovinu zápasu. Po incidentu trutnovského Synka s vrchlabským Bláhou se utkání otočilo a Trutnov nakonec nepříznivý stav obrátil a zvítězil 4:6.

To ale v té sezóně nebylo zdaleka vše. Trutnov se s Vrchlabím utkal i ve finále. Čtyři utkání, čtyřikrát naplněné stadiony. Doslova válka na ledě i v hledišti. Boj nakonec vyhrálo Vrchlabí a to v poměru 3:1 na zápasy a stalo se mistrem Krajské Ligy a poté i postoupivším do II. Ligy ČR.

Přípravy na derby vrcholí nejen na ledě

Obě mužstva se samozřejmě svědomitě připravují na sobotní utkání. Ale ne jenom oba týmy se připravují. Oba dva fankluby, jak trutnovští Ultras tak i vrchlabská strana, finišují svoje chorea a pokřiky. Zejména pro fanoušky je to velkolepá sláva, při které můžou ukázat, kdo je lepší a kdo naopak zaostává. To však sebou nese i svou stinnou stránku. Utkání bude po celý zápas kontrolovat pořádková služba Policie ČR a bude dohlížet na celkový hladký průběh zápasu. Přítomna bude i posílená pořadatelská služba, která nemilosrdně bude jednat v zájmu obou klubů a celkového pořádku v Pro Hockey Aréně. Budou otevřeny dvě pokladny, jako tomu bývalo i v letech minulých. Jedna pro Trutnov a jedna pro Vrchlabí. Jelikož se očekává velký nával fanoušků, přijďte prosím vás s předstihem, aby jste stihli úvodní buly.

Přinesou nové dresy štěstí, nebo naopak smůlu?

V rámci sobotního derby budou trutnovští hokejisté představovat novu sadu dresů. Zelené barvy bude křtít před úvodním buly starosta města pan Adamec, generální ředitel stavební společnosti BAK pan Čížek, předseda klubu pan Poul a kapitán domácích Jakub Luštinec.

Poslední křest dresů, ve kterých hráli hokejisté Trutnova doposud probíhal v úspěšné sezóně 2011/2012 ve II. Lize ČR. Trutnov tehdy hostil Břeclav. Utkání domácí nezvládli, ztratili tříbrankové vedení a nakonec prohráli 4:6. To se ale už jistě opakovat nebude a domácí Draci na ledě nechají vše.

Trutnov hrál zatím jednou, Vrchlabí dvakrát

Hokejisté Trutnova mají velmi nepříznivý los. Po prvním utkání, které prohráli s Kobrou Praha, měli zajíždět na led Nymburka. Tomu však den před utkáním spadla na stadioně střešní deska a utkání tak bylo odloženo. Zápasové tempo tak má k dobru pouze hostující mužstvo. Trutnov bude navíc po sobotním zápase zase odpočívat, protože na led Berouna také nepocestuje. Beroun byl ještě před začátkem soutěže ze II. Ligy ČR vyřazen. Ale fanoušek Trutnova o nic nepřijde, jelikož 2.10.2014 domácí hokejisté přivítají reprezentaci Policie ČR (více o utkání dáme včas vědět).

Vrchlabí má za sebou dvě utkání, ve kterých bodovalo. První zápas zajížděli horalové na led Jindřichova Hradce, kde urvali dva body za výhru 1:2. V domácím prostředí poté přivítali Jablonec. Hostující mužstvo bylo šťastnější, když v prodloužení vstřelilo rozdílovou branku a ve vrchlabské aréně zůstal pouhý bod.

Jak utkání dopadne? Obejde se bez zásahu bezpečnostních složek? To vše a mnoho dalšího budeme vědět už v sobotu, 27.9.2014, až se všichni sejdeme v 18:00 v trutnovské Pro Hockey Aréně! Pojďme všichni do boje, tak zní heslo pro sobotní derby. Vezměte všechny kolem sebe a přijďte podpořit domácí hokejisty! Těšíme se na vaší návštěvu! Redakce