|

Jak vidí sezónu trenér Jiří Malinský ?

Přinášíme Vám rozhovor s trenérem domácího týmu HC BAK Trutnov, Jiřím Malinským. Jak probíhala příprava a jak je s ní spokojený? Chystá ještě nějaké změny v kádru? To vše a mnohem více se dozvíte v nasledujícím rozhovoru.

Jak hodnotíte přípravu, která probíhala již od července?

Jsem rád,že můžeme jít na led již při hokejovém kempu Wing 49,máme několik tréninků navíc a ty můžeme využít na fyzickou přípravu. Co se týče samotné přípravy, ukázala nám,že bez stoprocentního přístupu nemůžeme být úspěšní,což se projevilo v přípravných utkáních.

Co očekáváte od nové sezóny? Dokážete odhadnout úroveň soutěže?

Sezona bude náročná,myslím,že úroveň ligy šla nahoru,takže nás nečeká nic lehkého,ale s tím jsme museli všichni počítat,bude záležet na přístupu borců a snaze udělat maximum pro úspěch týmu.

Jak hodnotíte stávající tým? Chybí mu něco?

Nastávající zápasy dostatečně zhodnotí náš tým a pokud mu bude něco chybět,naše snaha bude to napravit a doplnit.

Na jakém místě v tabulce se podle Vašeho odhadu v sezoně bude HC Trutnov pohybovat?

Já bych si přál co nejvýše,ale vím,že nás čeká řada těžkých utkání,takže se nechme překvapit,jaké jsou naše možnosti.

Máte nějakého oblíbeného, nebo naopak nenáviděného soupeře na kterého se v sezoně zvláště těšíte?

Já jsem neměl nikdy tendenci dělit soupeře na oblíbené a neoblíbené,ideální soupeř je ten,kterého porazíte! Určitě se ale všichni těšíme na derby,bude úžasná atmosféra,takové zápasy si hráč užívá. Je jen škoda,že systém nám povolí jen dvě v základní části.

Na jaké aspekty jste se v přípravě svého týmu na novou sezónu zaměřil?

Určitě bude zajímavé,jak se hráči srovnají s novými pravidly,jejich návyky jsou dané,bude chvíli trvat,než do sebe dostanou výhody,ale i úskalí nových prvků hry. Co mě ale zatím dost trápí je naše přesilová hra,tam máme rezervy a to si myslím,že přesilovky budou rozhodujícími momenty zápasu.

Jste spokojen s tím, jaký kádr máte momentálně k dispozici, očekáváte ještě nějaké posily?

Kádr je z velké části stejný,který vybojoval postup. Jestli to tak zůstane samozřejmě záleží na tom,jakým způsobem budeme proplouvat druholigovou soutěží.

Ještě v minulé sezoně jste nastupoval k zápasu, jako hrající trenér, mohou se na to diváci těšit i v nadcházejícím ročníku?

Myslím,že už budu na kluky jen řvát z druhé řady za nimi.

Jak vidíte blížící se derby s Vrchlabím? Jedná se podle Vás spíše o divácky atraktivní zápas vzhledem k vzájemné rivalitě občanů obou měst, nebo pociťujete také osobní touhu po vítězství, například jako odvetu za vyřazení v play-off krajské ligy mužů v sezoně 2012-2013?

Jak jsem již psal,derby podlehne každý,má výtečnou atmosféru,diváckou kulisu. A já mám touhu vítězit pořád,takže mi to vadit nebude,pokud se nám to podaří. Ale určitě bych to nespojoval s ročníkem 12/13,ta sezona je dávno pryč.

Poslední otázka je takový malý tip. Kolik diváku podle Vašeho názoru shlédne domácí utkání HC BAK Trutnov proti HC Stadion Vrchlabí?

Bylo by nádherné zase pokořit tisícovku! Co by za takový počet diváků někde i v první lize dali.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů v nové sezóně. Redakce