|

Rozhovor s hráči!

Již v neděli vyrazí HC BAK Trutnov k dalšímu přípravnému utkání na led Hradce Králové, kde se utká s místní juniorkou. Ale ještě předtím nám Vojtěch Perutek a Libor Mašek odpověděli na několik otázek. Dozvíte se jak se těší na nadcházející sezonu, jakým způsobem se připravují, nebo to jak nahlížejí na stávající tým. Především fanynky pak bude zcela jistě zajímat drobné nahlédnutí do jejich osobního života.

Vojtěch Perutek a Libor Mašek, dvě jména která již dlouhou dobu působí v trutnovském dresu a fanouškům jistě nejsou neznámá. Kdybychom sečetli dobu po kterou sedí v kabině "A" mužstva dostali bychom se na úctyhodných 11 let. Během této doby se postupně stávají lídry týmu. Proto jsme jim položili několik otázek, které nyní i s odpověďmi máte možnost číst níže:

Čím jsi dle svého názoru přínosem pro tým?

Vojta: Myslím si, že jsem největším přínosem v bojovnosti a obětavosti pro tým. Ve všech ostatních aspektech hry jsou lepší spoluhráči.

Libor: Je těžké se hodnotit sám, to za mě musí udělat jiní.

Jak se těšíš na nadcházející druholigovou sezónu?

Vojta: Těším se moc, jsem zvědavý, jak se úroveň 2. ligy změnila oproti poslední sezóně 2011/2012, kdy se v Trutnově 2. liga hrála naposledy. Doufám, že se nám povede a budeme předvádět dobrý a rychlý hokej.

Libor: Těším se hodně, bude to úplně jiný hokej, rychlejší, tvrdší a samozřejmě také to “DERBY“ s Vrchlabím :) na to se těší asi každý.

Jak ses připravoval v průběhu letní přípravy?

Vojta: V letní přípravě jsem se zaměřil na dálkové běhy, v posilovně jsem převážně posiloval nohy “ více mě to baví :-)“ A občas jsem si vyjel na kolo. Také jsem hrál fotbal v neregistrované soutěži.

Libor: Fotbal, tenis občas squash, samozřejmě běhání a posilovna.

Co očekáváš od nové sezóny? Jakou úroveň dle tvého názoru bude soutěž mít?

Vojta: Sezóna samozřejmě bude o dost těžší než minulá, čekají nás těžké zápasy, protože ve 2.lize všechny týmy umějí hrát hokej a žádný tým nebude slabý. Co se týče úrovně ligy, neumím to odhadnout, dva roky se tu 2.liga nehrála takže nevím, jestli se úroveň zvýšila nebo snížila, sám jsem na to zvědavý.

Libor: Očekávám, že nás budou fanoušci podporovat, tak jako tomu bylo dosud. Také hodně najetých kilometrů v autobuse. Úroveň bude vysoká, v ostatních týmech je hodně zkušených hráčů, bude to jiné než kraj.

Jaké máš osobní cíle v nadcházejícím ročníku?

Vojta: Nechtěl bych se bavit o osobních cílech v této sezóně. Na prvním místě je vždy to, aby se dařilo nám jako „týmu“, ale pokud po mě chceš odpověď na otázku, budu spokojený s tím, že každý zápas odvedu pro tým něco užitečného, co nám pomůže k vítězství a je jedno jestli to bude gól, asistence, bodyček nebo jen pouhý pád do střely. Chci být jednoduše pro tým prospěšný a užitečný, nechci být jen tím, kdo se veze na úspěších druhých a sám k ničemu nepřispívá.

Libor: Sezonu bez zranění, jinak žádné. Hlavní je, aby se nám všem dařilo.

Jak hodnotíš stávající tým? Chybí mu něco?

Vojta: Těžko říci, zápasů jsme moc neodehráli, ale z těch, co již proběhli si myslím, že by tým potřeboval dva zkušené obránce a stejný počet útočníků se zkušenostmi z vyšších soutěží a s umem dávat hodně gólů.

Libor: Zůstali jsme tu skoro všichni co jsme si 2. ligu vybojovali zpět a také přišli mladí kluci, takže tým je dobrý. Třeba se ještě nějaká posila objeví, to musí vědět především trenér, zda týmu něco chybí.

Co konkrétně ty jsi ochoten obětovat pro vítězství v zápase?

Vojta: Naprosto všechno. :-)

Libor: To, co bude v mých silách, veškerou energii a také to, co bude zrovna v dané situaci potřeba.

Co děláš mimo led? Studuješ, nebo chodíš do práce?

Vojta: Již pracuji a zatím na tom nehodlám nic měnit :-)

Libor: Věnuji se plně hokeji.

Máš nějakou přítelkyni? Chodí tě pravidelně podporovat na zimní stadion, nebo snad vyráží i na venkovní stadiony?

Vojta: Přítelkyni mám, mám štěstí, že ji hokej hodně zajímá a je velká fanynka hokeje obecně, takže chodí na každý zápas a v loňské sezoně jezdila i na venkovní zápasy a dokonce s některými fanoušky byla i na zápasech v kvalifikaci a baráži (tj. v Praze, Českých Budějovicích a Milevsku)

Libor: Ano mám, chodí mě podporovat na každý domácí zápas, ven občas, pokud jí to čas dovolí.

Na jakém místě v tabulce se podle tvého odhadu v sezoně bude HC Trutnov pohybovat?

Vojta: Opět nedokážu říci, protože neumím odhadnout, jaká úroveň soutěže nás čeká, ale doufám, že co nejvýše.

Libor: Na jakém místě v tabulce se podle tvého odhadu v sezoně bude HC Trutnov pohybovat? Myslím si, že se budeme pohybovat ve středu tabulky. Redakce