|

Předkolo baráže o II. Ligu ČR je tady!

Další část sezóny je odtajněna. ČSLH informoval v pondělních dopoledních hodinách o následujícím rozlosování předkola baráže o II. Ligu ČR. V předkole se utkají mužstva HC BAK Trutnov a HC David Servis České Budějovice. Trutnovští fanoušci také pořádají výjezd do Českých Budějovic, v sekci "Aktuality" vpravo na hlavní stránce se můžete dočíst podrobnosti. Více čtěte v článku níže ...

Tento článek patří k zápasu TRU - DCB 3:1

Vítěz předkola baráže si zajistí postup do baráže o II. Ligu ČR, kde se utká s posledním celkem ze II. Ligy - HC Milevsko 2010. Předkolo spojí dvě mužstva. Z Královéhradeckého kraje to bude mistr KLM HC BAK Trutnov. Z kraje Jihočeského to bude taktéž mistr ligy a tím je HC David Servis České Budějovice. První utkání se hraje na ledě trutnovské Pro Hockey Arény a to ve středu, 19.3.2014 od 18:00, odveta se poté bude hrát na ledě Českých Budějovic v sobotu, 22.3.2014 od 18:00. Pojďme si říct něco k mužstvu HC David Servis České Budějovice.

HC David Servis České Budějovice

Mužstvo z jihu Čech se po základní části umístilo, stejně jako Trutnov, na druhém místě. Jediný rozdíl byl v tom, že David Servis ztrácel na první Písek pouhý bod. Celkové skóre ze základní části měli českobudějovičtí 105:63. Ve čtvrtfinále si David Servis porazil lehce s Vimperkem, který porazil 2:0 na zápasy (10:3, 6:3). V semifinále se České Budějovice utkali s Veselím n/L a tak jako s Vimperkem skončila série 2:0 pro David Servis (5:2, 5:4). Finále svedlo dohromady mužstva Strakonic a David Servisu. Tak jako v předchozích dvou sériích, tak i teď nedopustili hokejisté českobudějovického celku žádné drama po výhrách 5:2 a 4:2 se stali mistrem ligy.

V kvalifikaci měl David Servis těžší los, než Trutnov. Skupina "B" měla tři členy. V prvním utkání si hokejisté Budějovic poradili s Rakovníkem - 8:2. Druhý zápas sehráli na ledě Lomnice nad Popelkou a poznali po dlouhé době hořkost porážky - 6:4. V odvetě s Rakovníkem si opět hokejisté z jihu Čech s chutí zastříleli a utkání nakonec vyhráli 8:5. Rozhodující klání přišlo poté v Českých Budějovicích, kde domácí porazili suveréně Lomnici nad Popelkou - 6:1 - a postoupili do předkola baráže, kde se utkají s Trutnovem.

Kádr David Servisu je velmi silný. V brance působí velmi zkušený Josef Kučera, který oblékal dresy extraligových mužstev - České Budějovice, Vsetín. V 1. Lize pak nastupoval v dresu Jindřichova Hradce, Třebíče a Písku. V jednom roce také zavítal do slovenského Kežmaroku. Tento brankář letos odchytal 27 utkání v dresu David Servisu a je to jasná volba v brance českobudějovického celku.

Dalším velmi zkušeným hokejistou je obránce František Bombic. Tento velmi šikovný pravák oblékal několik let extraligový dres. Postupně prošel mužstva jako jsou Litvínov, Karlovy Vary nebo Chomutov. Dále působil na Slovensku a to v dresu Košic a Dukly Trenčín. V zahraničí si zahrál také ve Finsku v mužstvu Saipa, v USA v celku Idaho Steelheads a ve francouzském Strasbourgu. František Bombic v letošní sezoně nasbíral v 25 utkáních celkem 32 bodů (9+23) a vyhrál týmové bodování obránců.

A v představování opor David Servisu pokračujeme. Letošním nejproduktivnějším útočníkem se stal Roman Šulčík, kterého moc dobře všichni známe. Proti Trutnovu již nastupoval a to ve II. Lize ČR v dresu Vajgaru z Jindřichova Hradce. Tento šikovný útočník s klidným a velmi přesným zakončením si v letošní sezóně na své konto připsal úctyhodných 67 bodů. V 30 zápasech vstřelil 30 branek a přidal k nim ještě 37 asistencí.

Další výraznou oporou a zároveň kapitánem HC David Servis České Budějovice je Luboš Rob. Asi není potřeba dlouhých komentářů k této českobudějovické legendě. Tento velezkušený matador oblékal v České extralize dres Českých Budějovic, Vsetína a Sparty Praha, kde také získal mistrovský titul (společně s trutnovským Jiřím Zelenkou). Zahrál si také v Československé a České reprezentaci. Svoji kariéru ale zaslíbil ve většině Českým Budějovicím, kde strávil podstatnou část své kariéry. V letošní sezóně si kapitán David Servisu připsal v 25 utkání celkem 50 bodů (18+32) a vytvořil společně se Šulčíkem velmi silnou dvojici.

Dalšími klíčovými a silnými články David Servisu jsou obránce Tomáš Tupý, kterého si také můžeme pamatovat. Tento obránce oblékal dres Jindřichova Hradce a proti Trutnovu již pár bodů nasbíral. Tento pravák má velmi silnou střelou a profituje zejména z přesilových her. Posledním hráčem, kterého z kádru David Servisu představíme je Jiří Hanzal. Jeho bratr Martin nastupuje v dresu Phoenix Coyotes v NHL. Jirka si v letošní sezóně na své konto připsal 47 bodů za 18 branek a 29 přihrávek. To vše stihl za 26 zápasů.

První utkání tedy můžeme vidět již tuto středu, 19.3.2014 od 18:00! HC BAK Trutnov přivítá na svém ledě v Pro Hockey Aréně již zmiňovaný HC David Servis České Budějovice. Odveta se bude hrát v sobotu, 22.3.2014 od 18:00 v Českých Budějovicích. Pojďme společně podpořit naše kluky v cestě do II. Ligy ČR! Teď jsou vaše ruce a hlasivky potřeba nejvíce! Pojďme vytvořit fantastickou kulisu, jako tomu bylo vždycky! Těšíme se na vás !!! Trutnovští fanoušci také pořádají výjezd do Českých Budějovic, v sekci "Aktuality" vpravo na hlavní stránce se můžete dočíst podrobnosti. Redakce