|

Vyjádření vedení klubu ohledně středečního incidentu a následných opatření

Vedení klubu se rozhodlo reagovat na spekulace a podněty ohledně středečního zákroku Vlastislava Vondřejce na domácího Jirku Antonína. Jirka Antonín je již v domácím léčení a Vondřejc dostal dodatečný trest od DCK - na jeho výši se však stále ještě čeká.

Vážení fanoušci trutnovského hokeje,

nedá mi to, ale musím reagovat na vaše četné výtky, že nikdo z klubu nepodal na hráče Vondřejce trestní oznámení po jeho hrubém faulu ve středečním zápase HC BAK Trutnov - HC Trutnov, na hráče Antonína.

Trestní oznámení může podat kdokoliv, tedy jakýkoliv občan, jakýkoliv fanoušek, pokud je přesvědčený, že došlo k spáchání trestného činu. Náš klub zareagoval okamžitě a poskytnutý záznam dodal na hokejový svaz, který zareagoval a věc skutečně se vší vážností řeší. Na záznamu je vidět, že rozjetý hráč Vondřejc jede k mantinelu bez zájmu o puk, jen se pomstít. Je na disciplinárce jak jeho faul zhodnotí. A prosím ještě o jednu věc, která je ze záznamu patrná, hlavní rozhodčí správně sleduje puk, který směřuje přesně na opačnou stranu než je uvedený faul, takže hlavnímu rozhodčímu nic nevyčítejme. Buďme v tomto objektivní.

A k tomu trestnímu oznámení? Samotná policie, státní zastupitelství musí ze zákona konat opatření ze své podstaty, takže pokud někdo z OČTŘ zhodnotí situaci, a na zápase příslušníci policie byli přítomni v sektoru nad střídačkou domácích, tak je jejich povinností ve věci realizovat šetření. Důvěřujme našemu právnímu systému, a na druhou stranu jednejme s chladnou hlavou, bez emocí. A Jirkovi Antonínovi samozřejmě všichni přejeme brzké uzdravení. Je to naše opora...

Za vedení klubu HC DRACI o.s. - Zdeněk Poul Redakce