|

Trutnovský sniper Luštinec hodnotí uplynulou sezonu: "Stále si říkám, co teď budu dělat?"

Zdeněk Poul a teď Jakub Luštinec. Ano to jsou dva lidé, které jsme z klubu zatím vyzpovídali. Otázky a odpovědi trutnovské "69" čtěte ve článku.

Jakub Luštinec, který se do Trutnova vrátil těsně před koncem první poloviny základní části, nasbíral úctyhodných 50 bodů za 27 branek a 23 asistencí. Jeho klinicky přesné zakončení straší brankáře soupeřů i dnes. Pohodový, vstřícný a hodný kluk, se může proměnit v hecujícího bouřliváka, který se nebojí použít svoje pěsti. Rozhovor s ním máte právě tady.

" Když jsem přišel, chvilku to trvalo, než si to všechno sedlo..."

Kubo, je to už pár dní, co Trutnov ukončil své působení v letošní sezoně. Jak by jsi tuto sezonu s odstupem času hodnotil?

" Jak jste již řekli, sezona zkončila, bohužel! Nikdo jsme si to nepřipouštěli a já si i teď stále říkám "co teď budu dělat?". Hodnotit to můžu ze tří úhlů. "

První je základní část. Začátek jsem sledoval spíš jako divák a tým se podle mě hledal, ale výsledky měl. Poté, co jsem přišel, nějakou chvíli trvalo, než si to ještě všechno sedlo. Ale myslím, že potom jsme začali plnit vše, co po nás trenér chtěl a začalo se to odrážet i na výkonech a skončili jsme po základní části první. "

Druhý úhel je samotné play-off, to už je jiná liga. Každý do toho dá zbytek sil a chce hrát co nejdéle, aby sezona byla co nejdelší. Nás potrápila Paka, ale tam jsme předvedli zodpovědný výkon. S Hronovem to byla taková přestřelka. Kladné bylo to, že jsme drželi nervy na uzdě a neopláceli jsme, když jsme byli provokováni různými háčky a sekyrami. A Finále? To už byla hra nervů a štěstí. "

" A třetím faktorem byli samotní fanoušci, kteří si našli cestu na zimák buď už v základu, nebo v play-off. Ale jsem rád, že se na náš hokej naučili chodit. Odměnou jim doufám byla hezká hra. Věřím, že odcházeli ze stadionu spokojeni a plni zážitků. Vytvořili nám za tu sezonu parádní prostředí a za to jim patří velké díky! "

" Odcházeli jsme se vztyčenou hlavou, nemáme se za co stydět jsme jedna parta! "

Tým byl kvalitní, v čem byla chyba, že jste finále nezvládli?

Finále, jak už jsem řekl, bylo jedno velké klubko nervů. Větší štěstí, bohužel pro nás, mělo Vrchlabí. My se strašně nadřeli na gol a jim tam padaly kolikrát hrozné brambory. Ale o tom to je, nikdo nikdy neví ke komu se přikloní to hokejové štěstíčko. Dalším faktorem byla podle mě nedisciplinovanost, jelikož oni ty přesilovky uměli využít. Ale to také už pramenilo z toho, pokud se podíváme na soupisku naši a Vrchlabí, tak rozdíl v počtu hráčů byl markantní. Oni si mohli dovolit hrát třeba půl zápasů na 4 lajny a i ta 4. lajna byla schopná dát gola. Oni si stáhli hráče těsně před koncem termínu přestupům to umí každý. Nevím, co to má za význam, když v kvalifikaci a v baráži ty kluci hrát nemůžou (Weiss, Urban, Lochman, Majer, Kadavý, Krsek - pozn. red.). Ale je to za náma, odcházeli jsme se vztyčenou hlavou a musím říct že jsme se neměli za co stydět, jelikož takový hokej, co se předváděl ve finálové serii, by v klidu mohl konkurovat druhé lize. Musíme prostě pogratulovat Vrchlabí, do příští sezony se ponaučit z chyb a samozřejmě jít bojovat dál. "

" Proslavil jsem Trutnov po celé republice a ve světě, no není to super? (směje se) "

Určitě čekáš, že se Tě zeptáme na video "gól, jaký svět neviděl". Jak ty jsi tuto situaci viděl? Nemrzí Tě to, že se z toho stal takový "boom" a figuruje tam hlavně tvoje jméno?

" No čekal jsem to (směje se). Ale beru to s nadhledem. Situace byla jaká byla, video svědčí za vše! Střela, já odjížděl od brány se sklopenou hlavou, protože jsem neproměnil a potom, co jsem dojel ke střídačce slyším pískot, tak se otočím a vidím, jak sudí ukazuje do brány. Tak jsem se jel radovat. Jelikož jistě znáte jedno pravidlo " Rozhodčí má vždy pravdu a nevrátí to, co odpískal!" A co se týká toho boomu? (směje se) Alespoň jsem proslavil Trutnov po republice a ve světě. Lidi už vědí, že se v krkonošském výběžku hraje parádní hokej, před ještě parádnější kulisou. A jednu radu vrchlabským fanouškům. Vyhráli jste, užívejte si to. A neřeště video, jsou na světě důležitější věci. "

"Jestli zůstanu? Tuhle partu bych za nic nevyměnil! "

Co příští sezona? Zůstáváš, odcházíš, nebo jak to vidíš?

" Příští sezona, ta je za dlouho. Teď si budu užívat odpočinek. Můj názor je stále stejný už od loňska, s tím rozdílem, že už mám práci, takže už asi na žádné nabídky z 1. Ligy nekývnu. Ale kdo by o takového dřeváka vlatstně stál (směje se). Takže já bych rád zůstal, pokud tu teda zůstane ten tým (realizační tým taky samozřejmě), co tu je, protože ta parta, tu bych za nic nevyměnil! "

"Naše fanoušky, atmosféru, tu nám může závidět kdokoliv z 1. i ze 2. Ligy!

"

Poslední otázka se týká fanoušků. Co by jsi jim chtěl vzkázat? Letos byli opravdu úžasní a patří jim velké díky!

" To už jsem taky zmiňoval. Já bych fanouškům chtěl strašně moc poděkovat, jelikož to, co předvedli letošní sezonu, bylo úžasné a hrát v takové atmosféře, kterou nám vytvářeli jak doma, tak venku, nám může závidět plno týmů - jak z 2. Ligy tak i z 1. Ligy. A chtěl bych jim také poděkovat, že se vždy chovali slušně a s úctou. A měl bych na ně jednu prosbu. Zapamatujte si, jak jste nás letos povzbuzovali, protože příští sezonu vás budeme taky potřebovat! A věřím, že to SPOLEČNĚ DOKÁŽEME! FANS byli jste ÚŽASNÍ! "

My děkujeme za rozhovor, přejeme hodně štěstí mimo sezonu, hodně zdraví, úspěchů v práci a hlavně vydařenou svatbu, která Kubu čeká. Takže budoucí novomanželé Luštincovi - Hodně štěstí! Redakce