|

Zítra se představí legendy Trutnova a Vrchlabí! Přijďte podpořit domácí veterány!

V sobotu, 23.2.2013, od 17:45, se představí v Pro Hockey Aréně mužstva starých grad Trutnova a Vrchlabí. Je pro vás připraven program se soutěžemi, tak neváhejte přijít! Těšíme se na vás!

Utkání, které se v sobotu odehraje nese pěkný náboj. "A" Mužstva obou týmů bojují o mistrovský titul, zatím co veteráni sehrají své utkání po mnoha letech. K tomuto zápasu vedla myšlenka Jaroslava Řeháka ze strany Trutnova, který společně s vrchlabskou stranou toto utkání pripravil.

V trutnovském dresu nastoupí tito hráči:

Brankáři:

Ryšavý, Kukrál

Obránci:

Minárik, M. Junek, Hanus, Vácha, V. Vlček, Gnol

Útočníci:

Koranda, J. Junek, J. Řehák, R. Vlček, M. Soukup, Minarčík, Okrouhlický, Pop

Program utkání:

17:45 – 18:10 – Rozbruslení

18:30 – úvodní vhazování předsedy oddílu HC Trutnov o.s. a HC DRACI o.s. Zdeňka Poula

18:30 – začátek utkání starých gard

1. Přestávka – Slosování tří vstupenek, vylosovaní střílejí na branku, soutěž o věcné ceny

2. Přestávka - Slosování tří vstupenek, vylosovaní střílejí na branku, soutěž o věcné ceny

Zde můžete shlédnout videopozvánku od Jaroslava Řeháka

Výtěžek celé akce je věnován na rozvoj mládeže HC Trutnov!

Jaroslav Řehák: Vždy jsem se na derby těšil!

Co vás Jardo vedlo k sehrání tohoto utkání?

V minulosti bylo vždy největším derby utkání mezi Trutnovem a Vrchlabím. S klukama jsme se domluvili, že bychom si to na „stará kolena“ mohli zopakovat a vrátit se do mladých let. O tomto nápadu jsme přemýšleli už minulou sezonu, ale loni nebyl k dispozici žádný led, tak z toho sešlo. Letos se to připravilo společně s Vrchlabím, které to přivítalo.

Jak vzpomínáš na vzájemné zápasy s Vrchlabím z let minulých?

Moc rád vzpomínám na derby s Vrchlabím, které by nám mohli závidět i kluby v 1. Lize. Například v sezoně 2001-2002 přišlo na tento zápas 2430 diváků a takové návštěvy byly i ve Vrchlabí. Každé derby bylo vyhecované a mělo to náboj, vždy jsem se na tyhle zápasy těšil. Je těžké se udržet v kondici v takovém věku? Jaký máš recept? Recept žádný nemám, v tomto věku už žádné cíle nemám ale i tak si musím jít někdy zabruslit, abych „nezakrněl“ úplně.

Na koho z Vrchlabí vzpomínáš nejradši?

Z Vrchlabí vzpomínám nejraději na brankáře Honzu Mendla, se kterým jsme se před zápasem vždy hecovali. Bylo to z pozice útočníka a brankáře.

Je to pro vás, jako pro tým, zápas po mnoha letech, nebo jste hráli nějaká utkání pravidelně?

Ano, je to zápas, který se bude hrát po mnoha letech. Žádná pravidelná utkání jsme bohužel neodehráli, proto se na tato derby těšíme. 23.2. hrajeme v Trutnově a 24.2. ve Vrchlabí.

Rozhovor s Petrem Váchou:

Petře, jak se ti proti Vrchlabí hrálo, když jsi byl ještě aktivní hráč? Vzpomínáš na nějaké, opravdu nezapomenutelné, utkání?

Proti Vrchlabí se mi hrálo vždy dobře, utkání v podobě derby měla vždycky krásnou diváckou kulisu (1500 diváků). Mně, jako hráčovi, se proti Vrchlabí dařilo. Na začátku mé kariéry, derby vyhrávalo Vrchlabí, ale pak se karta obrátila, přišla jiná generace hráčů a začali jsme vyhrávat my. Vzpomínám na jedno utkání v Trutnově, kdy za námi přišel bývalý nejlepší ledař v Trutnově, pan Krátký (Kraťas), a řekl: „když dneska vyhrajete, zaplatím vám oslavu výhry“. Zápas jsme vyhráli asi 6:4 a šli slavit do Kapličky.

V kolika letech jsi ukončil aktivní kariéru, kde a proč?

Hokej jsem přestal hrát závodně v sezoně 2008- 2009 v Hronově, bylo mi 39 roků. V Trutnově se začala hrát 2. liga a většina nás hráčů skončila, asi škoda.

Neváhejte a přijďte se podívat, na své staré "miláčky", kteří brouzdali kluziště krajských ploch před mnoha lety! Je to jedinečná příležitost tyto legendy opět vidět! Těšíme se na vás a na vši návštěvu!

Výtěžek celé akce je věnován na rozvoj mládeže HC Trutnov!

Redakce