|

V neděli se strhne bitva o čelo tabulky!

Další adventní neděle nabídne strhující bitvu o první místo. Trutnov zavítá na horký led do Nového Města. Utkání začíná v 17:00 hodin.

Tento článek patří k zápasu NME - TRU 1:3
Trutnovští hokejisté měli tento týden vynucenou pauzu. Proč vynucenou? Hronov trápí marodka a tak se s domácími dohodl o přeložení utkání. Trutnov tento krok volil proto, aby vyšel soupeři vstříc a rozhodlo se na ledě a ne u kulatého stolu svazu (při případné kontumaci).

V posledním utkání tedy Trutnov nastoupil na ledě Vrchlabí. Derby začalo lépe pro domácí, ale nepříznivý stav 4:1, nebyl pro hosty koncem zápasu. Hostující hokejisté bravůrně zvládli druhou polovinu utkání a zápas otočili - odnesli si tři body za výhru 4:6. Z posledních 5 utkání si Trutnov připsal plný počet bodů (5 výher) a i skóre je lichotivé - 30:17.

V neděli jde o hodně. Vítěz utkání bude na čele tabulky, kde je zatím Nové Město. Matematika je jednoduchá - pokud Trutnov zvítězí, bude mít na čele náskok dvou bodů a k tomu ještě zápas k dobru (odložené utkání s Hronovem). Trutnovská sestava by měla být kompletní, ale přeci jen dozná pár změn, které si trenéři Malinský a Řehák připravili. Do utkání by měl nastoupit i Procházka se Zelenkou a k dispozici bude z Hradce Králové Daniel Filip.

Trutnov se s Novým Městem potkal už celkem třikrát. V přípravě, v prvním utkání na domácím ledě, hokejisté Trutnova dokázali zvítězit 6:4. V odvetě o týden poté vzdorovalo Nové Město jen chvíli a hosté vyhráli vysoko 3:7. Ovšem ligové střetnutí bylo smolné pro Trutnov. Domácí hokejisté vedli v zápase 3:0, usnuli na vavřínech a Nové Město utkání srovnali. Ani branka na 4:3 Trutnovu nepomohla a nakonec utkání skončilo lépe pro Nové Město, které vyhrálo 4:5 po samostatných nájezdech.

Domácí mužstvo nemá zrovna oslňující formu. Poslední tři utkání Nové Město nijak zvlášť nezvládlo. Utkání ve Dvoře Králové stihl Spartak ještě obrátit a vyhrál 4:6. Ovšem utkání s Jičínem (1:4) a v Nové Pace (5:2) už Nové Město otočit nedokázalo. Spartak trápí také marodka. V posledním utkání nastoupilo pouze 13 hráčů a chyběli klíčový zadáci Stehno, Praus, Ježek.

Jak utkání dopadne, to se dozvíme již zítra. Utkání v Novém Městě n/M začíná v 17:00 hodin. Těšíme se na vaši podporu! Redakce