|

Jiří Malinský hodnotí první polovinu soutěže

V článku níže se dozvíte hodnocení trenéra Jiřího Malinského po první polovině základní části.

Trutnovští hokejisté začali svou přípravu na ledě již v červenci. Dvou týdenní soustředění na ledě mělo hráče připravit na II. ligu, ze které byli ovšem vyřazeni. Mužstvo tedy muselo vypít pohár hořkosti a začít sezonu v Krajské lize. Po první polovině základní části je mužstvo na třetím místě se ztrátou dvou bodů na místo druhé a se ztrátou čtyř bodů na místo první.

Dnes jsme vyzpovídali trenéra Draků Jirku Malinského a tady máte odpovědi!

1. Jirko, jak by jsi zhodnotil první polovinu základní části? Mužstvo je na třetím místě, což někteří fanoušci můžou brát jako neúspěch, ale co si budeme namlouvat i krajská liga má svoji kvalitu, je to tak?

" Já bych nechal hodnocení až na konec základní části, samozřejmě, že naše hra a výsledky nebyly vždy ideální, ale se spoustou soupeřů jsme se seznamovali, takže doufám, že druhá část bude s hlediska hry a výsledků podstatně kvalitnější. "

2. Co by mužstvo mělo ještě zlepšit?

" Náš největší dosavadní problém je časté podcenění soupeřů, herních situací, zakončení, koncentrace atd. To nás stojí potom mnoho sil, abychom napravili výpadky, které z toho vznikají. Bohužel se nám toto nejvíce vymstilo v Pace, kde jsme ztratili všechny body! "

3. Trutnov získal do svých řad výrazné posily, jako Jirka Zelenka, Standa Procházka nebo Kuba Luštinec. Bylo těžké je zakomponovat do sestavy, nebo to byl lehký úkol?

" Kuba Luštinec dorazil až v závěru, bojoval o místo v Hradci, ale nyní je zde, takže jsme mohli vytvořit opět lajnu z loňska s Kýťou (Chytráček) a Veselkou (T. Veselý) a těšíme se,že budou zase řádit. Standa (Procházka) se Zelíčkem (Zelenka) jezdí pokud jim to pracovní povinnosti dovolí, každopádně si myslím, že nám pomůžou hlavně svýma zkušenostma. "

4. Teď otázka brankářů. Jak je na tom zraněný Biegl?

" Co se týče brankářů, situace je taková, že Rado už trénuje a normálně se připravuje. Máme tady ale dvojici mladých kluků, kterým Bajgl pomáhá radama a myslím, že se v naší brance ukázali ve velmi dobrém světle. Jediné, co nás mrzí je to, že Kristy (Pech), který u nás nemá tolik prostoru, nedostane příležitost v juniorce, protože u nás pracuje velmi dobře. "

5. Další otázka se týká pravidla "Hráči musí mít odehráno 50% zápasů ze základní části", což se netýká kmenových hráčů. S kým se může a nemůže počítat do případné baráže? Stihnou odehrát 50% všichni hráči, nebo ne?

" Otázka baráže je hrozně daleko, my se musíme soustředit na druhou část základní části a potom hlavně na play-off. Baráž je vyvrcholení, ale k ní je dlouhá cesta!!! "

6. Teď Trutnov čeká opět série těžších zápasů, počínaje Bydžovem, Jaroměří. Jak se na tyto zápasy mužstvo bude připravovat? Není to složitější po utkáních se soupeři jako jsou Semechnice, Opočno?

" Přichází opět ta těžší část, my se ale budeme připravovat jako obvykle, v těchto zápasech bude záležet na našem přístupu, koncentraci a proměňování příležitostí, což nás docela taky trápí. "

7. Co by jsi vzkázal fanouškům do druhé poloviny soutěže?

" Já bych chtěl fanouškům především poděkovat, že nás podporují a to i výjezdama na zápasy na ledě soupeřů. Vážíme si jejich podpory a doufám, že budou na naší straně i nadále. "

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů v další polovině! Redakce