|

Zhodnocení první poloviny základní části

V článku, který jsme pro Vás připravili, se můžete dozvědět hodnocení první poloviny základní části. Tuto skutečnost hodnotí Redakce, trenér Jiří Malinský, kapitán Draků Jiří Šimoníček a nová posila Trutnova Jakub Luštinec. První polovinu také hodnotí Filip Ponikelský, který se zapojil do akce na Facebook HC BAK Trutnov Official.

Trutnovští hokejisté začali svou přípravu na ledě již v červenci. Dvou týdenní soustředění na ledě mělo hráče připravit na II. ligu, ze které byli ovšem vyřazeni. Mužstvo tedy muselo vypít pohár hořkosti a začít sezonu v Krajské lize. Po první polovině základní části je mužstvo na třetím místě se ztrátou dvou bodů na místo druhé a se ztrátou čtyř bodů na místo první.

1. Kolo sehráli hokejisté Trutnova na ledě Nového Bydžova. Pod tlakem, ve kterém nastoupili do úvodního zápasu, nebylo lehké hrát a bylo to vidět i na výsledku, když po první třetině prohrávali 1:0. Utkání ovšem otočili a nakonec se radovali z vydřené výhry 4:6.

2. Kolo a zápas s Jaroměří byl první těžkou zkouškou pro domácí hokejisty. Po deseti minutách to bylo 0:2 a to byla nejtěžší zkouška - jak bude mužstvo reagovat za nepříznivého stavu. Toto utkání nakonec dopadlo lépe pro domácí, kteří zásluhou Perutka zápas otočili a zvítězili 4:2. Zápas stál hodně sil a byl psychicky náročný, ale mužstvo se z toho rychle oklepalo a pokračovalo dál.

3. Kolo a malé kluziště v Třebechovicích. Třebechovice jsou známé svým aktivním stylem hry, což v tomto případě na Trutnov zafungovalo. Výborný výkon v brance podal Michal Veselý, který čelil několika tutovkám z holí domácích. Trutnov nakonec opět ve vypjatém závěru zápas zvládl a zvítězil 2:3. Hlavní podíl na tom měl Tomáš Veselý, který vstřelil dvě branky.

4. Kolo a první derby - s Vrchlabím. Utkání, které doprovázela neskutečná atmosféra, díky oběma kotlům fanouškům, nakonec skončilo lépe pro hosty. Ihned po první inkasované brance se zranil v brance Biegl a od té doby v brance nestál. Trutnovští hokejisté skórovali pouze jednou a to z hole hrajícího trenéra Jirky Malinského. Utkání skončilo 1:4 a Trutnov dostal po prvé "za uši".

5. Kolo se sehrálo v Hronově, kde je horká půda podobně jako v Třebechovicích. Trutnov do zápasu vlétl opravdu famózně a po několika minutách vedl 0:3. Utkání nakonec skončilo 3:6 a hosté si zpravili chuť po neúspěchu s Vrchlabím. V utkání se nejvíce dařilo Chytráčkovi, který vsítil dvě branky.

6. Kolo bylo totálním fiaskem pro domácí. Zápas byl rozehrán ze strany Trutnova skvěle a vedení 3:0 bylo pohodlné. Nové Město však využilo přesilové hry, chyby v domácí obraně a najednou to bylo 3:3. I na branku domácích na 4:3 Nové Město mělo odpověď a vyrovnalo. Dvě minuty před koncem byl poslán do kabin Antonín, který později vyfasoval trest na 5 utkání za údajné zranění Stehna. Trutnov utkání dotáhl až k nájezdům, kde jedinou branku vstřelil hostující Praus. Rázem byl Trutnov v nelehké situaci, co se tabulky týče.

7. Kolo se hrálo v Opočně. Outsider soutěže moc Trutnov nepotrápil a Draci si odvezli snadné vítězství 2:6. Dvěma brankami se prosadil Zelenka, který dlouho čekal na svou první branku v dresu Trutnova. Skvělý výkon v brance podal Kristián Pech, který zlikvidoval víc, než 35 střel.

8. Kolo a do Trutnova přijel Náchod. Domácí nevěděli, jak se s Náchodem bude hrát. Náchod měl velké výkyvy formy. Nakonec to bylo jednodušší, než se čekalo a víceméně rozhodla první třetina, která skončila 5:0. Další dvě třetiny bylo v poměru 4:3 a 0:0, takže vytoužená "desítka" nepadla. I tak se mohli domácí radovat z hodně branek a tří bodů do tabulky.

9. Kolo se odehrálo na ledě Dvora Králové. Dvůr vedl, ale poté zaúřadovala fyzická připravenost hostí, kteří nasázeli osm branek a pouze jednu inkasovali. Výsledek 2:8 byl pro Dvůr smutný, protože jako mužstvo podali skvělý výkon a především první třetinu s Trutnovem drželi tempo. Výborný zápas to byl také z pohledu fanoušků, kterých do Dvora dorazilo přes osmdesát. Skvělá atmosféra, srovnatelná se zápasem Trutnov-Vrchlabí.

10. Kolo sehráli hokejisté Trutnova na domácím ledě s Jičínem. Utkání bylo napínavé až do samotného konce, který ovšem bravůrně domácí ovládli. Během pěti minut vývoj zápasu úplně otočili, vstřelili tři branky a radovali se ze tří bodů. Ovšem tento zápas byl varováním před tím dalším...

11. Kolo bylo pro hosty z Trutnova hodně hořké... Kdo by jsi před utkáním řekl, že Trutnov pojede z Paky bez bodů? Asi nikdo. Bohužel opak se stal pravdou a trutnovští hokejisté si vybrali smůlu zrovna na tento zápas. Utkání plné nepřesností, neproměňování šancí, zvládli lépe domácí bruslaři z Nové Paky a radovali se z vítězství 5:2. Trutnov opět ztratil body a čekal ho týden volna.

12. Kolo měl Trutnov volný los, takže nehrál. Hráči dostali tři dny volna a pak přišel opět tvrdý dril na ledě a finanční sankce za neúspěch s Novým Městem a s Novou Pakou. Příprava vyústila v nedělní souboj se Semechnicí.

13. Kolo zakončilo první polovinu základní části. Do Trutnova přijel outsider ze Semechnice, který si odvezl parádní nášup v podobě deseti branek. Utkání střelecky ovládla nová posila z 1. ligy, Jakub Luštinec, který si připsal čtyři body za tři branky a jednu nahrávku.

První polovina základní části je za námi a teď nás čeká ta druhá. Již ve středu odstartuje hon na lepší příčky v tabulce a na další tříbodová vítězství. Jak ale hodnotí uplynulé zápasy trenér Jiří Malinský, kapitán Jiří Šimoníček a nová posila Jakub Luštinec? To si můžete přečíst právě tady.

Otázka pro kapitána Jirku Šimoníčka: Jirko, jak by jsi zhodnotil první polovinu základní části, která včera skončila duelem se Semechnicí? Před sezónou jsi byl zvolen jako nový kapitán mužstva, není to pro tebe přeci jenom určitý tlak? Nesvazuje ti to ruce?

" První polovinu jsme neodehráli nejlíp. Přišly ale další posily do týmu a věřím, že to bude šlapat. Vůbec bych nekoukal na tabulku, to můžeme hodnotit až po ukončení základní části, v jaké budeme pozici před Play Off. Jsem samozřejmě rád, že mi trenér a mužstvo dali funkci kapitána, je to velká zodpovědnost. Snažím se kluky hecovat a povzbuzovat a cílem tohohle mužstva je postup do II. ligy a tento cíl bych jako kapitán chtěl taky splnit! Svázané ruce? Ty asi nemám ... No, ikdyž asi jo ...(směje se), protože mám šance a nedávám góly (směje se)."

Otázka pro novou posilu Jakuba Luštince: Jakube, jak by jsi zhodnotil první polovinu základní části? Přišel jsi sice až před posledním duelem, ale na zápasy jsi chodil, nebo je sledoval z domova, tudíž víš o čem mluvíš.

" První polovina se mi nehodnotí vůbec dobře, jelikož jsme přišli o 8 bodů, což je docela dost a je to neomluvitelné (směje se). Né, teď vážně. Většinu zápasů jsem spíše sledoval jako divák, buď naživo, nebo jsem seděl u onlajnů. Z mého pohledu je letos ta liga tak vyrovnaná, jak nikdy, jelikož jsem Krajský přebor sledoval i v minulých letech. A musím říct, že letos je týmů na kvalitní úrovni více než dost. Jak jsme mohli vidět, vyhrát se dá s každým, ale tak i prohrát. Čeho jsem si všiml já, tak náš tým nejvíce trápí produktivita, ikdyž se může někdo nad tímto výrokem pozastavit, tak je to tak. My máme spoustu šancí, ale proměníme z toho ani né třetinu, měla by tam být větší soustředěnost v zakončení a větší důraz. A ještě jedna věc nás sráží a to je podcenění soupeře. Člověk si řekne „těm musíme dát deset“ a ono to tak najednou není. Každý se chce vytáhnout proti loňskému druholigovému týmu a tak to prostě nikdy nebude procházka růžovým sadem, to si musíme uvědomit a jít zápas od zápasu s pokorou k soupeři. Ted už nám nezbývá nic jiného, než v druhé polovině základní části nepřijít ani o jeden bod a odmakat zápasy na 110% a tím přilákat i víc diváku do ochozů."

Hodnocení okem fanouška: Filip Ponikelský

" Hrajeme dobře, až na pár kiksů. Zdá se mi, že hodně bojujeme ze začátku a jak se zápas blíží ke konci, kluci se soustředí na útok a ne na obranu - viz. utkání s Novým Městem. Naopak někdy obdržíme branku na začátku, ale kluci se poté hecnou a zápas otočí, což se jim ale v N. Pace nepovedlo. Nicméně první polovinu hodnotím kladně, konečně se podařilo dát vytouženou desítku proti Semechnici. Když budeme makat dál, dotáhneme se na první místo a uděláme i comeback do 2. ligy. Zdá se mi ale, že by to chtělo více osobních soubojů, že soupeři nás v tomto ohledu drtí. Kluci do toho! Stojíme při Vás!" Redakce