|

Draky čeká další těžký souboj, tentokrát na ledě Hronova.

V 5. Kole KLM mužů se utkají HC Wikov Hronov a HC BAK Trutnov. Utkání začíná v 17:00 hodin ve Wikov aréně.

Tento článek patří k zápasu HRN - TRU 3:6
Trutnovští hokejisté si ve středečním duelu neporadili s Vrchlabím. Hostující mužstvo před téměř osmi stovkami diváků zvítězilo 1:4 a odneslo si tři body. Utkání bylo divácky atraktivní, ale neprobíhalo v "poklidném" tempu. Jako každé derby i tohle bylo vyhrocené. Draky zatím trápí koncovka. Vyložené šance se Trutnovu nedaří proměnit a naopak chyby, které trutnovští hokejisté vyrobí, vždycky trestá soupeř a proti Vrchlabí tomu nebylo jinak. Co se ale hokejistům Trutnova povedlo je, že se nenechávají zbytečně vylučovat a i to je pokrok k lepšímu.

V nedělním utkání by měla být sestava Trutnova poněkud pozměněná. Zdravotní problémy má Roman Tomín, dále je na marodce Vojtěch Perutek, který se však pokusí absolvovat sobotní trénink a poté uvidí jak na tom bude. Dlouhodobě je zraněný Radovan Biegl, který si ve středečním duelu natáhl stehenní sval.

Domácí Hronov zatím plní očekávání pro letošní rok, ale výsledkově nijak neoslňuje. V prvním kole prohrál na nájezdy s Náchodem, poté si poradil nijak zvláštním rozdílem se Dvorem Králové, poté porazil Jičín a naposledy Novou Paku. V hronovském dresu se nejvíce daří Fišerovi, na kterém celá hra Hronova stojí, ten si připsal zatím 10 bodů (4+6). Co je hlavním problémem Hronova jsou brankáři. Svoboda je psychicky nevyrovnaný a každá, byť banální, věc kolem jeho výkonu ho rozhodí. Jeho extempore se sudím Martínkem, kterého inzultoval a dostal poté vyšší trest a zákaz činnosti, je toho důkazem. Druhý brankář, mladičký Exner, chytá skvěle, ale má podobný problém jako Svoboda. V útoku jsou dva hráči, kteří když to jde, tak hokej hrát nechtějí. Jsou to provokatéři Franců a Kozák, se kterými si však Antonín v přípravě poradil a projevil se respekt, jaký z něj hráči mají.

V přípravě na sezonu se v duelech vedlo lépe Trutnovu. V prvním utkáním, podotýkáme v nekompletní sestavě, vyhrál Trutnov 7:5. V odvetě, opět v nekompletní sestavě, si Trutnov s chutí zastřílel a vyhrál 6:10.

Podaří se Trutnovu prolomit smůlu v koncovce? Podaří se urvat další tři body? To uvidíte od 17:00 v Hronově, tuto neděli 21.10.2012. Těšíme se na Vaší podporu. Redakce