|

Útočník a bojovník s velkým srdcem, to je Vojtěch Perutek!

Dvě utkání, sedm bodů, za pět branek a dvě nahrávky. To je skóre "nového" kanonýra v dresu Trutnova. Dnes jsme si na paškál vzali Vojtu Perutka, který čelil našim otázkám.

V loňské sezoně člen čtvrté formace. V mládežnických kategoriích nastupoval v Trutnově, ve Dvoře Králové a jako kapitán juniorů HC Krkonoše (spojené oddíly Trutnov a Vrchlabí) se postaral o historický postup do ligy. V 5. třídě prodělal komplikované zranění nohy a na čas šel hokej stranou. Přesto se ale ke sportu vrátil a nyní je nejproduktivnějším hráčem "A" mužstva. Už v přípravě se mu dařilo a svoji formu a střelecký apetit přenesl i do mistrovských zápasů.

Foto: Miloš Šálek, zdroj: www.trutnovinky.cz

Vojto, dva zápasy, pět branek a dvě nahrávky. O takovém startu se ti ani ve snu nezdálo, že?

" Po pravdě nezdálo. Sám jsem trošku překvapenej, že to tam zatim padá, ale nechci to přeceňovat, ale ani podceňovat. Především je důležité, aby vyhrával tým a je úplně jedno jestli gól dá Petr nebo Pavel."

Už v přípravných zápasech se ti dařilo. Jak probíhala tvoje letní příprava?

" Tak na letní přípravu jsem chodil společně s juniorama a občas jsem sám vyjel na kolo, nebo zašel do posilovny, nebo si zašel zahrát tenis s Ondrou Poulem, ale toho jsem stejně mockrát neporazil (usmívá se...) "

Loni ve druhé lize a letos v kraji. Jaká je to změna?

" Určitě to změna je, kraj je o něco pomalejší, ale zase si myslim, že se v kraji hraje víc do těla, protože 2. liga je přeci jen techničtější."

V útoku s tebou hraje další odchovanec Trutnova, Libor Mašek. Jak se ti líbí spolupráce s ním?

" S Liborem se hraje výborně, hrajeme spolu někde od 8. třídy a tak si myslim, že je to na naši souhře trošku vidět. To, že mi to tam zatim padá, je z velké části taky jeho zásluha. "

Letos je pro Trutnov jasný cíl a to postup zpět do druhé ligy. Jak vidíš šance mužstva?

" Tohle mužstvo na to určitě má. Pokud zlepšíme ještě obrannou fázi a začne nám to tam víc padat, můžem porazit kohokoli jak teďka tady v kraji, tak i v případné kvalifikaci nebo baráži."

Co říkáš na odchody hráčů před letošní sezonou? Nebylo to zklamání?

" Nevím jestli mi tohle přísluší komentovat. U některých kluků jsem to čekal u některých ne. Na druhou stranu ale musim přiznat, že odchod tolika výborných útočníků mi prostě pomohl víc se dostat do sestavy. Ikdyž je pravda, že i další kvalitní útočníci přišli."

Jak by jsi zhodnotil zázemí v Trutnově, jsi spokojený?

" Jsem tady spokojenej, ještě aby ne, když Trutnov je můj mateřský klub. Nic mi tu neschází. Zázemí je tady výborný a snad tu odehraju ještě pár let."

Poslední otázka. V sestavě "A" týmu je spousta zkušených hráčů jako je Biegl, Malinský, Procházka nebo Zelenka. Jak se ti sedí vedle hráčů, na které ses koukal v televizi a teď jsi jejich spoluhráč?

" Je to super sedět vedle takových borců, zvlášť vedle Radovana - s ním je neskutečná sranda. Snažím si od nich vzít každou radu k srdci. Mám k nim velikej respekt a úctu, stejně tak jako ostatní v týmu."

Vojto, děkujeme za rozhovor a přejem mnoho úspěchů v hokeji i v osobním životě, ať se daří! Redakce