|

Trutnov sestřelil lídra z Jablonce a po dlouhém čekání slaví tři body!

Přes měsíc musel čekat Trutnov na plný bodový zisk. Povedlo se - odnesl to lídr naší skupiny z Jablonce. Skvělé utkání zažil Ota Jeschke, který kryl 42 střel a jen na jednu jedinou nedosáhl.

TRUJBL
Trutnov
23. Kolo
Trutnov
05.12.2018
18:00
4:1
(0:0, 4:0, 0:1)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 23. Kalla (Bezděk, Fedulov), 25. Semorád (Kubinčák, Šefl), 26. Suk (Janoušek), 39. Ukhin (Kalla, Fedulov) – 47. Pavlů (Bříška)

Vyloučení: 6:6 navíc Čechura (JBL) 10 OT, Využití: 0:1

Trutnov: Jeschke (Ašebrenner) - Vácha, Šefl, Bezděk, Pražák, O. Poul, Kynčl, Suk, Leder - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Tatar, Janoušek, Vacek - Bucek, Chára, M. Poul

Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek) - Melovič, Mrkvička, Pilař, Pavlů, Čechura, Abrahám, Havelka - Švík, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr, Brokeš, Plíhal, Mulač, Maďar, Bříška

Hokejisty Trutnova čekal po druhé za sebou lídr. Tentokrát to byl lídr skupiny Střed Jablonec nad Nisou. Do utkání nezasáhl Šimeček (pracovní záležitosti), Smékal (zranění) a ostatní hráči se nevešli do sestavy. K dispozici byla naopak čtvrtá formace, která si premiéru odbyla na ledě Nymburka. Do branky se postavil Ota Jeschke a hosté si přivezli posilu ze Chance Ligy, Hosnedla.

Úvodní třetina nebyla bohatá na góly, ale na šance. Tu první měl hostující Plíhal, ale Jeschke se nenechal rozhodit a zůstal stát tam, kde měl. Na druhé straně pálil při přesilovce Bezděk, ale neúspěšně. To samé platilo o Kubinčákovi, který jen těsně minul branku Hosnedla. Skórovat se povedlo Matěji Poulovi, ale hlavní sudí branku neuznal pro vysokou hůl. Na druhé straně se řítil sám na Jeschkeho hostující snajpr Kamil Bříška, ale domácího brankáře nerozhodil a ten si Bříšku vychutnal. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé třetiny se pořád něco dělo a díky bohu, že před brankou Hosnedla. Ve 23. minutě dostal pas před branku Jaroslav Kalla a otevřel skóre utkání - 1:0. O dvě minuty později dostal ve středním pásmu nahrávku Honza Semorád a střelou švihem prostřelil Hosnedla po druhé - 2:0. Hosté byli totálně mimo hru a domácí pokračovali. Velkou šanci spálil Matěj Poul, kterému přihrával Bucek. Střela Cháry mířila pouze do výstroje Hosnedla. Ve 26. minutě však Janoušek našel najetého Matěje Suka a ten překonal Hosnedla po třetí - 3:0. Domácích byl plný led a stále pokračovali v tlaku. Velkou šanci spálil Tatar a po něm také Ukhin. Hosnedl tentokrát hosty podržel. Na druhé straně střílel třikrát za sebou Babec, ale Jeschke byl pozorný a poslední pokus zblokoval domácí obránce. Schylovalo se ke konci třetiny a Draci znovu udeřili. Ve 39. minutě vybídl Kalla Yaroslava Ukhina a ten bekhendem překonal Hosnedla po čtvrté - 4:0.

Ve třetí třetině se domácí zatáhli do obrany. Velkou šanci měl Bucek, ale Hosnedl byl na svém místě. Kubinčák pak vybídl Matěje Poula, ten však trefil pouze rameno Hosnedla. Semorád branku minul úplně a následná dorážka Martince skončila ve výstroji jabloneckého brankáře. Na druhé straně musel zasahovat Jeschke při pokusech Brokeše a Plíhala, domácí brankář byl však naprosto bezchybný. Za jeho záda si našla cestu jen jediná střela a ta byla z hokejky Pavlů, který využil přesilovou hru - 4:1. To bylo od hostů vše a ti navíc ani nevyužili přesilovku pěti proti třem. Na Draky Jablonec neměl a domácí po zásluze vyhráli.

Další utkání sehraje Trutnov na svém ledě v sobotu, kdy přivítá celek z Řisut. Reportáž: Redakce