|

Hokejový svátek o den dříve. Trutnov srazil Vrchlabí na kolena. Sedmi góly!

Rekordním vítězstvím v derby se zaskvěli hokejisté Trutnova, kteří v sobotu na domácím stadionu rozstříleli Vrchlabí nevídaným způsobem. Vítězství 7:0 nemohl čekat ani ten největší trutnovský optimista. Bravurní výkon podal gólman Ašenbrenner a vůbec celá defenziva mužstva trenéra Váchy tentokrát fungovala dobře. Domácím se podařilo využít čtyři přesilovky, hostům ve třetí třetině už tekly nervy.

TRUVCH
Trutnov
13. Kolo
Trutnov
27.10.2018
18:00
7:0
(2:0, 2:0, 3:0)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 3. Ukhin (Bezděk, Svoboda), 19. Fedulov (L. Gabriel, Jakub Tatar), 38. Jakub Tatar, 39. Semorád (Šefl, Kalla), 50. Svoboda (Pražák, Ukhin), 54. Bezděk (Ukhin, Svoboda), 56. Vácha (Šefl, Semorád)

Vyloučení: 8:12, navíc Vašíček OK, Mrňa OT, Matějček OT (všichni VRC), Využití: 4:0

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) – Fedulov, Pražák, Ukhin, Svoboda, Kubinčák – Šefl Vácha, Chytráček, Kalla, Semorád – Bezděk, Suk, Tatar, Janoušek, Gabriel – Suvorov, Špetla, Vacek, Kmošek, Křížek

Vrchlabí: Abrahám (Soukup) – Voženílek, Moník J., Půlpán T. Kastner, Mrňa – Vašíček, Muška, Chalupa, Matějček, Hozák – Jirků, Kynčl, Procházka, Urban, Půlpán A. – Moník F., Chleborád, Hidveghy, Bláha, Pšurný

Den před oslavou výročí 100 let republiky si přišlo atmosféru derby užít na trutnovský zimák takřka 1400 diváků a oba kotle si na začátek utkání připravily tematické choreo v duchu oslav.

To, že zápas se stane hokejovým svátkem pro domácí fanoušky, zatímco pro tábor hostujících se promění v tu nejstrašnější noční můru, se začalo naplňovat už v jeho úvodu. V krátké době po sobě usedli na trestnou lavici Muška a loňský kapitán Draků Aleš Půlpán a domácí přesilovku 5 na 3 využili. Bezděkovu střelu před Abrahámem tečoval Ukhin.

Hosté pak měli několik šancí na vyrovnání, ale Ašenbrenner měl zamknuto, a tak v závěru třetiny padl gól na druhé straně. Fedulov si počkal od modré čáry se svou střelou přesně na moment, kdy Abrahám nic neviděl - 2:0.

Druhá dvacetiminutovka přinesla vrchlabský tlak, jenže Ašenbrenner a spol. odolávali a navíc opět na konci třetiny udeřili. A to hned dvakrát. Ve 38. minutě se objevil v úniku po křídle Jakub Tatar a prostřelil Abraháma. Uběhlo 50 vteřin Draci vyhráli buly v útočném pásmu a kapitán Semorád z dorážky zvýšil už na 4:0.

Derby bylo rozhodnuté. Třetí třetinu pak ovlivnily nedisciplinovat a zkraty některých vrchlabských hráčů, kteří od rozhodčího Skrobáka vyfasovali osm dvouminutových trestů a tři osobní. Domácí využili tři přesilovky. Nejprve si odražený puk od zadního mantinelu našel Svoboda a zasunul ho za brankovou čáru. A další dvě trefy zaznamenali přesnými a tvrdými střelami beci Bezděk a Vácha – 7:0. Udržet čisté konto Ašenbrennerovi pak pomohla i tyčka.

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (hlavní trenér, HC BAK Trutnov)

"Povedlo se nám úplně všechno. Oproti středečnímu výkonu v Jablonci jsme udělali změny v lajnách a sedlo si to. Myslím, že jsme kluky v pátek na tréninku docela nabudili, i když zápasy s Vrchlabím jsou už tak specifické. Do ničeho jsme se nehrnuli, využili jsme první přesilovku a ta nás nakopla. Dobře jsme bránili, hráli jsme obětavě a zblokovali jsme spoustu hostujících střel. To byl základ. První třetina byla z naší strany suprová, druhou jsme se malinko zatáhli, rozhodčí nás k tomu nepustil. Pískal to pak malinko jinak, než to měl pískat. Ve třetí třetině na nás ale byly úplně zbytečné zákroky. Jestli to hráči Vrchlabí neunesli, to si musí říct oni sami. Našim klukům chci poděkovat za předvedený výkon a hlavně za to, že se nenechali vyprovokovat těmi souboji, co předvedli hráči Vrchlabí ve třetí třetině. Chci také poděkovat fanouškům obou kotlů za skvělou atmosféru. Když přijde 1400 lidí, tak se ten hokej hraje sám. Super.“

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí)

"Do zápasu jsme vstoupili špatně, hned jsme hráli v oslabení ve třech a dostali jsme gól. Pak jsme ale ovládli hru, ale bohužel naše šance jsme nevyužili a místo toho jsme inkasovali zase takového hloupého góla. Ve druhé třetině jsme hráli dobře, měli jsme přesilovky, ale nepodařilo se nám je využít. Přišly další dvě chyby a bylo to 4:0. Ve třetí třetině jsme zkusili forčekovat na hranici rizika, ale bohužel nám dnes nebylo přáno dát branky. Emoce hráčů vyplynuly z toho, co se zápasem udělal ten člověk, který ani nevěděl, koho vylučuje. Zbytečně tím hráče podráždil. Ano, byli jsme podrážení, fauly tam nějaké byly, ale prostě tím jeho přístupem se to ještě více vyhrotilo. Nic ale neshazuji na rozhodčího, prohráli jsme si to sami. Jsme zklamaní. Pro fanoušky je to hrozný výsledek, pro nás je to ale možná lepší, než to tady ztratit gólem minutu před koncem. Stává se to a takové výsledky prostě někdy přijdou. Nebudeme z toho dělat žádnou vědu.“

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň