|

Draci propadli v přesilovkách - třikrát inkasovali - z Mostu odjeli bez bodů...

Osmé kolo vyhnalo Draky z Trutnova až do Mostu. Po kolapsu ve vlastních přesilových hrách nakonec prohráli 5:3.

MSTTRU
Most
8. Kolo
Most
06.10.2018
17:30
5:3
(2:0, 3:1, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Mical (Fučík), 16. Kýhos (Hrdlička, Mála), 22. Mical (Nedrda, Bakrlík), 34. Mála (Hrdlička), 38. Mical (Fučík, Bakrlík) – 25. Kalla (Ukhin, Bezděk), 42. Fedulov (Kubinčák, Ukhin), 44. Semorád (Martinec)

Vyloučení: 7:5, Využití: 1:1, V oslabení: 3:1

Most: Hanuljak (Kovařík) – Urbánek, Polák, Kunrt, Havlůj, Fučík, Sklenička, Kuncl – Hrdlička, Bakrlík, Kýhos, Böhm, Přeučil, Nedrda Vítězslav, Mical, Čmolík, Mála, Nedrda Tomáš

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Šefl, Vácha, Bezděk, Suk, Fedulov, Suvorov, Pražák - Kubinčák, Kalla, Ukhin - Martinec, Semorád, Tatar - Vacek, Janoušek, Kmošek

Hokejisté Trutnova zajížděli do Mostu v improvizované sestavě. Volno nedostal Svoboda, student fakulty tělesné výchovy. Jeschke, který měl nastoupit, měl střevní potíže a tak dostal jako dvojka prostor Pivrnec a v brance nastoupil Ašenbrenner. Doma zůstalo více hráčů, vzhledem k vývoji jejich formy nastoupili v neděli za B tým.

Úvodní šanci zápasu měli na starosti hosté. Ti však Hanuljaka nepřekonali. První výhodu přesilové hry měli trutnovští, nicméně právě to byl kámen úrazu. První branku v oslabení totiž trefil Mical a poslal domácí do vedení - 1:0. Hosté dlouho nemohli najít recept na domácí obranu a byli bezzubí. Domácí naopak zásobovali Ašenbrennera velmi ostrými ranami. V dalším oslabení ujel Nedrda, ten však na hostujícího brankáře nevyzrál. V 15. minutě vypršelo oslabení hostům a těsně po něm se prosadil domácí Kýhos - 2:0.

Dlouhá cest do Mostu nechala na Trutnovu značné šrámy. Ihned ve 22. minutě se domácí prosadili po třetí. Ti tentokrát využili přesilovou hru a konkrétně to byl Mical - 3:0. Ihned vzápětí se ale konečně prosadil Trutnov. Ukhin našel zcela osamoceného Jaroslava Kallu, který překonal bez problémů Hanuljaka - 3:1. Jenže to bylo od hostů ve druhé třetině vše. Nejprve neproměnil svůj únik Janoušek a poté přišla na řadu hostující přesilovka. A v té opět inkasovali. Tentokrát se prosadil domácí, ex-bílinský elitní střelec, František Mála - 4:1. Dílo zkázy ve druhé třetině dokonal opět kdo jiný, než domácí Mical - 5:1. Opět v oslabení. Šanci měl ještě do přestávky Vojta Kubinčák, ale neprosadil se.

Třetí třetina začala na hostující střídačce velmi vesele. Ve 42. minutě zaúřadovali hosté v přesilové hře a prosadil se Pavel Fedulov - 5:2. Dvě minuty po něm se dokonce v oslabení prosadil Honza Semorád a drama bylo na světě - 5:3. Ten dal dokonce branku s vypůjčenou hokejkou! Dvě minuty po vstřelené brance měl hostující kapitán šanci znovu, ale tentokrát zvonila jen tyčka. Hosté se tlačili do branky, ale domácí si další vývoj zápasu pohlídali a zvítězili.

Draky nyní čeká volno a další utkání sehrají v sobotu 13.10.2018 na ledě pražských Letců z Letňan. Děkujeme za podporu a těšíme se na klání v Praze!

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (hlavní trenér HC BAK Trutnov)

"Nemůžeme si dovolit třikrát inkasovat ve vlastní přesilové hře. Zbytečně vymýšlíme a nehrajeme jednoduše. Ze sobotního zápasu musíme vyvodit nějaké změny, protože tohle se stávat nemůže. Do Letňan pojedeme kompletní a nic jiného než tři body brát nebudeme. Máme za sebou sedm utkání a teď už začneme hrát s těmi hráči, kteří na to mají. Děkujeme fanouškům za podporu!"

Reportáž: Redakce