|

Skoro po dvou letech se to povedlo! Trutnov zaslouženě porazil Jindřichův Hradec!

V dalším kole II. ligy skupiny střed se střetli soupeři v nabité tabulce, domácí HC BAK Trutnov a hostující KLH Vajgar Jindřichův Hradec.

TRUJHR
Trutnov
2544.
Trutnov
05.02.2012
17:00
5:1
(2:0, 2:1, 1:0)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 6. Jindřich (Chochola, Bláha), 20. Březina (Luštinec), 23. Březina (Bláha, Fořt ), 26. Březina (Hamerský, Chytráček), 46. Březina (Fořt, Bláha) - 23. Kocar (Semrád)

Trutnov: Biegl (Jeschke) - Klement, Antonín, Kuna, Lesák, Hamerský, Pištora, Seidl, Schwartz - Chochola, Šimoníček, Jindřich, Březina, Bláha, Fořt, Veselý, Chytráček, Luštinec, Dlab, Fiedler

Jindřichův Hradec: Kubeš(Kmoníček), Mazanec, Heršálek, Tupý, Ištvánik, Liška, Procházka, Semrád, Hastrman, Dvořák, Voříšek, Kocar, Měrka, Kadela, Mazanec, Skokan, Milotinský, Markulinec, Klement

Trutnovští hokejisté se v dalším utkání setkali s Vajgarem Jindřichův Hradec. Domácí Draci neporazili Vajgar od 28.2.2010 a kdyby v dnešním utkání vyhráli, posunuli by se na třetí místo (záleží na výsledcích ostatních utkání).

Do branky bílo-zelených se dnes postavil velezkušený brankář Radovan Biegl a od první minuty si zápas užíval. V 5. Minutě musel domácí matador zasahovat proti šanci hostujícího Skokana. Kotouč se z rohu dostal před branku a nikým nekrytý Skokan dvakrát zakončil, ovšem do připraveného Biegla. O minutu později se měnilo skóre a to ve prospěch domácích. V rohu bojovali o kotouč Bláha s Chocholou. Druhý jmenovaný posunul kotouč na kruh, kde stál Ladislav Jindřich. Jindřich nastoupil ke svému prvnímu utkání od svého zranění hlavy a krku a ihned se střelou pod vyrážečku prosadil - 1:0. O chvilku později si vzal kotouč Hamerský, vybídl k brejku Chytráčka, ale ten byl mírně hákován a svůj pokus nezakončil přesně. V 9. Minutě hráli hosté přesilovou hru. Kotouč se dostal k Milotínskému a ten ztroskotal na domácím brankáři. V 17. Minutě hráli domácí v početní výhodě. Dělovka Ondřeje Hamerského skončila v Kubešových rukavicích. Branku do šatny vsítil Trutnov. Nahození od modré čáry tečoval Luštinec, v brankovišti se nejlépe zorientoval Březina a načal svůj brankový galavečer - 2:0.

Do druhého dějství nastoupili obě mužstva aktivně. Když na trestné lavici seděl Chochola, do brejku se dostal domácí rychlík Chytráček. Chytráčkova střela minula branku a Kubeš zůstal bez práce. Z protiútoku se ale prosadili hosté. Krásnou kombinaci od levého mantinelu zakončil střelou pod horní tyčku Kocar - 2:1. Domácí hokejisty obdržená branka nijak nezaskočila a ihned po vhazování se prosadili. Tomáš Bláha si vzal kotouč ve svém pásmu, jak nůž máslem proklouzl do pásma útočného a tam přenechal kotouč Březinovi, který švihem vymetl pavučinu v hostující brance - 3:1. Domácí Draci byli na koni a stále se snažili o navršení gólového konta. V 25. Minutě hráli domácí hokejisté přesilovou hru. Vhazování vyhrál Chytráček na Hamerského, ten lehce nahodil a kotouč se dostal k Březinovi, který vymíchal Kubeše a bekhendem zavěsil a zkompletoval svůj HATTRICK - 4:1. Hostující Vajgar byl zaskočen domácí aktivitou a nedokázal nijak odpovědět na stoupající tlak. Ve 28. Minutě byl v šanci opět famózně hrající Březina, ale tentokrát Kubeše nepřekonal. Ve 29. Minutě ujížděl sám na branku Luštinec a byl faulovaný – sudí nařídil trestné střílení. Trutnovský sniper si vzal kotouč, lehkým krokem došel mezi kruhy, ale tentokrát přestřelil – skóre se neměnilo. Ve 39. Minutě motala domácí obranu elitní pětka Vajgaru. Ani Skokan a ani Milotínský však recept na Biegla nenašli.

Třetí dvacetiminutovka začala lépe pro hosty. Ve 43. Minutě si vyšlápl před branku hostující Voříšek, ovšem narazil na skvělý zákrok Biegla, který kotouč chytil betonem a následně ho zalehl. O minutu později byl opět v akci domácí kanonýr Březina, tentokrát orazítkoval tyčku. Ve 46. Minutě měl kotouč na hokejce domácí kapitán Patrik Fořt. S ledovým klidem a chladnou hlavou ho naservíroval Březinovi, který zakončil svůj střelecký účet- 5:1. Mužstvo Vajgaru stále bojovalo s nepřízní skóre, byla vidět obrovská snaha, ale domácí hráli perfektně a plnili si svoje úkoly. V 50. Minutě si vyměnili role Březina s Fořtem a domácí kapitán zakončoval do naprosto prázdné branky, ale k nevíře všech zúčastněných trefil pouze tyčku. V 56. Minutě mohl Vajgar skórovat, ale únik Dvořáka zastavili domácí obránci nedovoleně a sudí Nečas nařídil trestné střílení. Dvořák si vyměnil prasklou hokejku, vzal si kotouč a doslova krokem došel k Bieglovi, který vytáhl pohotový zákrok a nájezd zneškodnil. Utkání se poté pouze dohrávalo a domácí hokejisté si zaslouženě dokráčeli pro velmi cenné vítězství.

Trutnovští hokejisté si nedělní výhrou připsali další tři body a právě teď se nachází na čtvrtém místě. Na třetí Nymburk, s kterým se ale ještě jednou utkají, neztrácí ani jeden bod, což znamená ,že mají bodů stejně a o konečné třetí místo bude ještě pěkná bitva. V dalším utkání narazí „trutnováci“ na Chotěboř, kam ve středu jedou.

Děkujeme všem věrným fanouškům, kteří dnes přišli podpořit i v tak velkém mrazu domácí hokejisty! Těšíme se na další Vaši návštěvu! Děkujeme jste naším šestým hráčem! Reportáž: op