|

Jan Starý: "Byla to opravdu radost tady hrát!"

Honza Starý přišel do Trutnova před měsícem. Nastoupil ihned ve druhém kole, kdy vstřelil dvě branky. Patřil mezi ofenzivní lídry a defenzivní dirigenty. Honza však dostal lepší nabídku a nyní míří na dva měsíce do Havířova.

Jan Starý oblékl dres Trutnova s číslem "13" celkem v devíti zápasech. V těch si připsal pět branek a šest asistencí a s celkovou bilancí jedenácti bodů je druhým nejproduktivnějším hráčem Trutnova.

Honza patřil mezi ofenzivní lídry, kdy zvládal na jedničku předbrankový prostor soupeře a to nejen v přesilových hrách. Jeho devíza byla však v defenzívě. Bránící křídlo v tabulce +/- skončilo na druhém místě se ziskem +7 bodů.

Bývalý útočník Pardubic, se kterými získal dva tituly, byl oporou i v kabině. A ačkoliv to on sám nečekal, nyní se s Trutnovem loučí. Jestli nadobro, to neví ani on sám. Pro Trutnov je to velmi citelná ztráta.

Do kádru se už v minulém týdnu zapojil pardubický brankář Tomáš Vlk. Ten bude barvy Trutnov hájit v následujících zápasech, jelikož osobní volno si vzal z rodinných důvodů Patrik Ašenbrenner. Jak se na změny tváří manažer klubu Ondřej Poul?

"Odchod Honzy nás velmi mrzí. Opravdu jsme to ani já, ani sám Honza, nečekali, ale takový už je hokejový život. Měli jsme spolu dohodu, že pokud mu přijde lukrativnější nabídka ze zahraničí, nebo z vyšší soutěže v ČR, nebudeme mu bránit v odchodu. Zatím jde do Havířova na dva měsíce a co bude potom, je jen na něm. Moc mu děkuji za odvedenou práci a samozřejmě mu přeji, ať se mu daří a naváže na své výkony, které předváděl v našem dresu. Poohlížíme se po náhradě, ale v současné době je trh dosti uzavřený. Uvidíme co přinesou následující dny a týdny. Kabina se musí semknout a musíme všichni společně bojovat dál."

A co na svůj odchod říká sám Jan Starý?

"Ahoj všem. Touto cestou bych se chtěl s vámi všemi rozloučit a moc poděkovat. V první řadě bych chtěl poděkovat vedení klubu, že mi zde dalo příležitost hrát a trénovat. Za zajištění všech podmínek, které jsem zde měl a všeho, co jsem potřeboval k hokeji. Trenérům chci poděkovat za projevenou důvěru a všem hráčům, kteří mě přijali mezi sebe. Všeho si nesmírně moc vážím a budu na vše rád vzpomínat. Byla to opravdu radost tady hrát. Závěrem bych chtěl poděkovat úžasným fanouškům, které Trutnov má! Na tu neuvěřitelnou atmosféru, kterou jste vytvořili nejen při derby s Vrchlabím, na tu budu vzpomínat! Všem v klubu i ve městě chci popřát, ať se vám daří, ať máte radost z hokeje a hlavně ať jste všichni zdraví." - Jan Starý Redakce