|

Alexej Shamolin: "Chci být prospěšný pro celý tým!"

Od doby, co přišel do Trutnova, se střelecky nezastavil, až na výjimku s Weiswasserem. Ruský útočník Alexej Shamolin pálí o sto šest. Po čtyřbodovém zápase v Sokolově jsme ho vyzpovídali, jak se mu v Trutnově líbí.

Tento článek patří k zápasu SOK - TRU 1:4
Alexej Shamolin přišel do Trutnova před utkáním s Nymburkem. V něm vstřelil krásný gól v pozápasových nájezdech a podílel se na výhře 3:2. V dalším utkání vstřelil branku ze hry, proti České Třebové. V domácím, mistrovském, utkání se trefil ze samostatného nájezdu - proti Žďáru nad Sázavou. V sobotu si v Sokolově připsal čtyři body, když byl u všech vstřelených branek hostujícího Trutnova. To je dosavadní vizitka "Alexe", jak se mu říká v kabině.

Alexi, proč jsi se rozhodl právě pro Trutnov? Proč další kroky tvé kariéry vedou právě k nám?

" No, byla to trošku náhoda. (směje se) Naskytla se šance, díky mému agentovi, který je s Trutnovem ve spojení. Neváhal jsem... vlastně ono v životě tak trochu nic není náhoda, takže jsem rád, že jsem tady. "

První zápas jsi začínal ve čtvrté formaci, dal jsi vyrovnávací gól. V Sokolově jsi hrál v první formaci a hned jsi zaznamenal čtyři body (2+2). Jaký je to pocit?

" Jsem rád, že můžu hrát hokej a je mi jedno, jestli budu v první nebo ve čtvrté formaci. Chci být prospěšný pro celý tým, makat a bojovat za Trutnov. Jsem moc rád, že jsem se prosadil, ale je to práce celé pětky, celého týmu. A jak jsem řekl, chci být hlavně přínosem pro celý mančaft. "

Stále na vás čekají dva velmi těžké venkovní zápasy. Myslíš, že máte šanci na zisk bodů?

" Myslím si, že určitě. Soupeře moc zatím neznám, ale určitě bude v našich silách a hlavách si jet pro šest bodů. Budu se snažit tomu taky pomoc! "

Jak se ti líbí hokejový Trutnov? Zázemí, hráči, vedení? Co město?

" Líbí se mi tady moc a jsem rád, že tu můžu být. V kabině je nás z Ruska dost (směje se), ale komunikujeme všichni dohromady, hlavně teda anglicky. Zázemí a vlastně celý klub je na vysoké úrovni. Každý je tady připraven pomoc, když je třeba. A město? Těším se, až ho budu mít šanci ukázat své rodině. " (Alexej má doma v Rusku manželku a dítě - pozn.red.)

Co by jsi chtěl vzkázat fanouškům? Někteří Tě už nazývají "Legenda Šaolinu".

" Chtěl bych všem fanouškům poděkovat za to, že jsou s námi, jako jeden tým. Ať už prohrajeme, nebo vyhrajeme, vždy za námi stojí, to se mi moc líbí a za to opravdu všichni děkujeme. Opravdu jsem moc rád, že můžu působit v Trutnově, děkuji všem za podporu! "

My děkujeme Alexovi za rozhovor a přejem hodně štěstí v dalších zápasech! Redakce