|

ZMĚNY VE DRUHÉ LIZE? ČEKÁ NÁS NEJSPÍŠ NOVÝ MODEL!

V pondělí 10.6.2019 přišly nové informace z ČSLH, které se týkají nadcházejícího ročníku druhé ligy. Více informací naleznete v článku, který jsme pro vás připravili.

Základním kamenem "neúspěchu" je ten fakt, že se do soutěže přihlásilo pouze 27 týmů. Český Těšín a Orlová se do soutěže nepřihlásili vůbec a jeden tým je navíc oproti původním plánům - mužstvo China Golden Dragons.

Ano, druhou ligu bude hrát čínský klub, svoje domácí zápasy sehraje na ledě Berouna. Již známými nováčky jsou Příbram (odkup licence od Letňan), Nová Paka (postup z KL).

Navrhovaný systém soutěže čítá tři skupiny, kde se týmy utkají mezi sebou čtyřkolově, což je pouhých 32 zápasů. Trutnov by se měl utkat s - Most, Bílina, Řisuty, Děčín, Jablonec, Nová Paka, Vrchlabí, Dvůr Králové n/L.

Systém Play Off je pak taky nový. První dvě mužstva ve skupině postupují rovnou do semifinále. Třetí, čtvrtý, pátý a šestý, se pak na tři vítězná utkání, utkají o zbylé dvě místa v semifinále. Vítězové skupin pak sehrají kvalifikaci o postup do Chance Ligy.

Nově by měl být nadcházející ročník nesestupový. Takže žádné Play Out, žádná baráž. Zajímavostí je, že mužstvo Číny bude hrát soutěž pouze do 31.1.2020. Zbylá utkání tedy budou muset být předehrána a to zřejmě v pondělí.

Jak to ale nakonec dopadne, tím si nemůžeme být jistí. Celý model nyní viděly kluby a ve čtvrtek o jeho osudu rozhodne Výkonný výbor ČSLH. Pokud návrh posvětí, čeká nás tedy změna a putování napříč republikou, na západ.

Vyjádření klubu má na starosti manažer Ondřej Poul: "Jelikož je prezident klubu na dovolené, nebudeme podnikat žádné extra vyjádření. Řeknu k tomu jen pár věcí. Počet zápasů je opravdu malý, ježdění opět směrem na Západ je neatraktivní pro fanoušky i pro hráče. Celé léto sháníme peníze a podepisujeme hráče a pak nastane opět tahle situace. Je to bezpředmětné. Osobně jsem se spojil a ještě spojím s několika kluby, jestli je nějaká šance s tím něco udělat, ale obávám se, že jiné východisko není.", řekl trutnovský manažer.

Sledujte naše sociální sítě a webové stránky, o dalších novinkách a případných změnách vás budeme neprodleně informovat. Redakce