|

Novinky - měsíc Květen

Pravidelnou rubriku zavedla naše redakce ve spolupráci s vedením klubu. V pravidelných článcích se dozvíte, jak probíhá příprava a co je nového v mužstvu. Začínáme rekapitulací dubna a a prvním týdnem v Květnu.

Hokejisté Trutnova, jak se dříve napsalo, mají nastavenou individuální přípravu. Ještě devět dní jim zbývá do vykonání vstupních VO2max testů, které jsou povinností v rámci letní přípravy.

"Několik hráčů už testy podstoupilo, někteří jdou na řadu tento týden. Jsem rád, že jsme se dohodli na spolupráci se společností SUMMUS vita s.r.o. a jejím majitelem Filipem Tomášem, která sídlí na Horské, tímto jí patří velké díky. Několik hráčů tam také chodí do OlfinCar Fitness posilovny, takže tato spolupráce se bude doufám jen rozvíjet", komentuje postup v letní přípravě manažer klubu Ondřej Poul.

Co se týče kádru, zde jsou na pořadu podpisy smluv. Dobrou zprávou je, že kostra týmu zůstane stejná.

"V tuto chvíli jednáme s extraligovým centrem, který projevil zájem u nás působit. Je to hráč, který by perfektně zapadl do první pětky a plnil pozici prvního centra. Má bohaté zkušenosti z WSM Ligy a má přes 100 startů v Extralize. Je to hráč středního věku", přibližuje situaci trutnovský manažer.

Z kádru se nadále nepočítá s Davidem Voženílkem, který již trénuje v konkurenčním Dvoře Králové. Smlouvy naopak podepsalo trio hráčů.

"David Voženílek, aniž by s někým jednal, začal trénovat ve Dvoře Králové, takže s tímto hráčem nepočítáme a neměli jsme ho ani v plánech pro budoucí sezónu. Smlouvy běží a využijeme následnou opci na všechny domácí hráče a kmenové hráče HC Trutnov. Jmenovitě to jsou Jeschke, Vácha, Fedulov, Suvorov, Janoušek, Smékal, Vacek a Chytráček. Smlouvu podepsalo trio Aleš Půlpán, Tomáš Půlpán a Lukáš Kastner. Před podpisem smlouvy je Patrik Ašenbrenner. Ze Dvora Králové se budeme snažit stáhnout obránce Lukáše Junka, který má také ve smlouvě o hostování platnou opci v Trutnově", doplnil důležité informace Ondřej Poul.

Další várka novinek přijde během následujících týdnů, tak zůstaňte s námi a sledujte Facebook a webové stránky. Díky za podporu! Redakce