|

Tisková zpráva - změny v hráčském kádru HC BAK Trutnov

V následující tiskové zprávě si můžete přečíst proběhlé změny v hráčském kádru za uplynulý měsíc.

Mužstvo HC BAK Trutnov, respektive jeho kádr, si prošel řadou změn, které okomentovalo vedení trutnovského hokeje.

Kádr Trutnova opustil obránce Erik Polívka, který nyní obléká dres Klatov. Erik se dostal mimo sestavu, tzn. mezi aktivních sedm obránců. Jelikož neprokázal kvalitu, která se od něho očekávala, odešel z klubu nakonec na vlastní žádost. "Pokud angažujeme hráče za určitých podmínek dle jeho výkonů a jeho renomé, nemůžeme si dovolit platit stejnou cenu za hráče, který nepodává stabilní výkony, jaké jsme si od něho slibovali. Erik dostal nabídku, která řešila celou jeho situaci, avšak ji neakceptoval a odešel", sdělil pro klubový web Zdeněk Poul, prezident klubu.

Dalším hráčem, který v pátek opustil klub byl ruský útočník Jaroslav Ukhin, který zamířil do Dvora Králové. Jako Polívka, i Jarda Ukhin, se dostal mimo sestavu, díky plnému kádru zejména v útočných pozicích. "Jarda za námi přišel, že chce odejít do klubu, kde dostane větší šanci hrát. Nenavázal na výkony z minulé sezóny, proto byl přeřazen do čtvrté formace a následně mimo sestavu. Jeho odchod nás mrzí, ale vyhověli jsme jeho žádosti o ukončení smlouvy, aby se mohl dál rozvíjet. Jarda tu strávil tři roky a všichni jsme si ho oblíbili. Jeho odchod nás mrzí, ale nechtěli jsme ho tady držet proti jeho vůli. Při ukončení smlouvy se samozřejmě udělala klauzule, že proti mužstvu HC BAK Trutnov nemůže nastoupit", komentuje odchod dalšího hráče Zdeněk Poul.

Již v úvodu sezóny opustil kádr na vlastní žádost Martin Hlaváček, který dostal lukrativní pracovní nabídku, která nebyla slučitelná s hraním ledního hokeje ve druhé lize. Martin je stále hráč Trutnova a působí na střídavý start v Novém Bydžově, v krajské lize.

Přírůstkem do týmu je pak Daniel Svoboda, hráč Liberce, který v loňské sezóně působil ve Vrchlabí a Benátkách. Před letošní sezónou byl v kádru Letňan, odkud poté putoval do Trutnova. Jeho kvality jsou celkem jasné, protože ve čtyřech zápasech už nasbíral pět bodů.

Co se týče zraněných hráčů. Aleš Píša vyléčil zraněné koleno, ale při jeho letošní premiéře si přivodil úraz zad, se kterým se teď léčí. S ohledem na jeho věk je pouze na něm, kdy řekne, že je připraven. Aleš má chuť hrát a chce hrát jen za Trutnov. Do sestavy by měl být pro následující utkání zařazen obránce Milan Machač, který se plně zotavil ze zlomeniny klíční kosti. Dále se do sestavy vrátil obránce Lukáš Bezděk, který v létě prodělal operaci kolene. V následujících zápasech ale neuvidíme Davida Malíka, který utrpěl zranění ramene a minimálně měsíc bude mimo hru.

V současné době se stále pracuje na zkvalitnění kádru a doplnění konkurence. Probíhají jednání se třemi hráči z vyšších soutěží. Primárně se ale klub soustřeďuje na to, aby v "A" mužstvu působili zejména odchovanci klubu, nebo hráči spojení s Trutnovem.

Reportáž ze sobotního utkání bude na webu zítra (v úterý), omlouváme se za zpoždění, řešili jsme technické problémy. Redakce