|

První letošní derby klepe na dveře! Trutnov jede do Dvora!

První kolo hokejisté Trutnova nehráli kvůli havárii vodního řádu. Ve druhém kole je ale čeká vstup do sezóny jak se patří. Od pěti hodin nastoupí proti svému rivalovi ze Dvora Králové nad Labem.

Trutnov

Hokejisté Trutnova ještě nezažili chuť mistrovského utkání. Před středečním duelem s Bílinou došlo k havárii hlavního vodovodního řádu, který vodou zásobuje všechna sportoviště. Utkání bylo proto zrušené.

Poslední utkání tedy odehráli hokejisté Trutnova minulý pátek, na ledě Vrchlabí, kterému podlehli 3:1.

Sestava Draků by měla být beze změn. Na marodce je dlouhodobě trio Machač (zlomená klíční kost), Bezděk (po operaci kolene), Smékal (po operaci kolene). Otazník visí nad startem Petra Chytráčka, který už naskočil do utkání s Vrchlabím. Dobrá zpráv je, že do tréninku se již zapojil obránce Aleš Píša.

Dvůr Králové

Dvůr už za sebou premiéru ve druhé lize má. Start do soutěže Rodosu hrubě nevyšel. Na Ledě Vrchlabí utrpěl porážku 7:2. V celé přípravě Dvůr slavil pouze jednu výhru a to proti Jaroměři, která svou přípravu teprve začínala. Rodos zvítězil 10:1.

Co se týče sestavy Dvora, mohli jsme zaznamenat pár pohybů. V mužstvu jsou pardubičtí junioři - Hoskovec (20), Voženílek (20). Dále do Dvora přibyl David Hrazdira (22), který bojoval o místo v Trutnově v rámci Try-Outu, avšak k následné dohodě nedošlo. Posledními přírůstky je Janeba (24), který hrál v zámoří nižší soutěže a Ďurač (20), který má dokonce z uplynulé sezóny starty v mládežnických reprezentacích.

Na co Dvůr stále nemůže přijít je to, kdo bude jednička v brance. Hak doposud nenastoupil, Veselý tentokrát střídal brankáře Vlka a na seznamu jsou ještě Kozák nebo Kulich. Kulich s Vlkem jsou brankáři juniorských Pardubic.

Dvůr se bude určitě chtít předvést při své domácí premiéře. Trutnov se naopak velmi těší na své první utkání a ještě derby. Určitě půjde o velmi zajímavý zápas. Proto žádáme všechny trutnovské fanoušky, kteří na hokej pojedou, aby přišli na utkání včas, nebo s předstihem, jelikož kapacita dvorského stadionu je velmi omezená.

Utkání začíná v sobotu v 17:00 ve Dvoře Králové. Přijeďte nás podpořit! Budeme vás potřebovat! Redakce