|

Čekání je u konce! Představujeme vám nové tváře!

Dlouho vedení Trutnova tajilo, kdo se v dresu Trutnova objevil, nebo objeví. Důvod byl naprosto jasný. Vše se muselo dotáhnout do úspěšného konce. V tomto článku vám představíme všechny příchozí hráče.

Tvrdá práce, která začala 7.3.2017 - den po vyřazení se Žďárem, trvala opravdu dlouho a byl to běh na dlouhou trať. Zajistit rozpočet a zajistit hlavně hráče, kteří budou chtít v Trutnově hrát. Celý článek nám pomůže osvětlit manažer klubu Ondřej Poul, který v této funkci plní svoje první období.

"Jednání s hráči nebyla vůbec jednoduchá, ale jsem moc rád, že jak s trenéry, tak s vedením, jsme našli společnou řeč. Věděli jsme již od konce sezóny, že nemůžeme počítat s několika hráči. Za ně jsme museli sehnat náhrady a to takové, aby splňovali všechny naše požadavky. Neměli jsme a stále nemáme zájem o hráče, kteří se v první otázce zeptají, kolik jim dáme. Bohužel i taková jednání proběhla", říká manažer klubu.

Odchody

František Veselý - brankář

František Veselý zakotvil ve Dvoře. Loňská trutnovská dvojka bude působit u rivala, se kterým se dohodla na podmínkách až 6.8.2017. Veselý je náhrada za Josefa Čápa.

Peter Beneš - obránce

Peter Beneš bude v nadcházející sezóně působit ve Žďáře nad Sázavou. Plameny si od něho slibují ofenzivní činnost, jelikož je Peter Beneš velký univerzál. Teď působí v útoku Plamenů.

Lukáš Abraham - obránce

Zkušený druholigový bek je nyní na zkoušce ve Vrchlabí. Odchovanec Jablonce působil v Trutnově pouze jednu sezónu a nejspíš se přestěhuje do Vrchlabí, opět k trutnovských rivalům.

Lukáš Junek - obránce

Asi největší ztráta, kterou Trutnov utrpěl. Šikovný odchovanec bude působit ve Dvoře Králové. V Trutnově působit nechtěl, chtěl změnu.

Radoslav Konečný - útočník

V Trutnově byl tři měsíce a moc toho neodehrál. Fyzicky velmi dobře připravený útočník bude působit opět v Americe.

Jakub Tatar - útočník

Obrovská ztráta, která přišla v pondělí 21.8.2017. Jakub Tatar se dohodl na ukončení spolupráce, jelikož začíná studovat vysokou školu. Jeho rozhodnutí vyrazilo všem z vedení dech, ale musí se respektovat. Kuba bude působit pouze v Krajské lize.

" Co se týče odchodů, tak tam nás zamrzelo chování některých hráčů. Nebudeme jmenovat, je už zbytečné se v tom šťourat, život jde dál. Nejvíc nás však zasáhl odchod Kuby Tatara, se kterým jsme počítali do prvních třech útoků. Kuba ale přišel a na rovinu řekl, že se takhle rozhodl. Doufáme, že se mu bude dařit", komentuje ztráty v trutnovském týmu manažer klubu Ondřej Poul.

Příchody

Patrik Ašenbrenner - brankář

Patrik přijel na Try-Out a všem vytřel zrak. Brankář s obráceným gardem se rozhodl pro Trutnov, ačkoliv měl i jiné nabídky. V loňské sezóně působil v USA.

Milan Machač - obránce

Ačkoliv působil jen v Krajské lize, opět se ukázalo, že to nic neznamená. Fyzicky dobře připravený bek s dobrou střelou byl také překvapením. V loňské sezóně působil v Chrudimi, kde je také odchovancem.

Matěj Suk - obránce

Defenzivní obránce, který splní každý úkol. Díky studiu na VŠ si zahrál i Evropskou univerzitní ligu. Znát ho můžeme z Hradce Králové, Náchoda, nebo Hronova.

Aleksander Suvorov - obránce

Po roce je zpět! Saša působil rok v USA a teď se chtěl vrátit. Je připravený a ještě lepší, než byl. Velký příslib do obrany i do kabiny.

Erik Polívka - obránce

Zatím odehrál jeden zápas a prochází si zdravotními komplikacemi. V kontaktu je s Trutnovem již od července a projevil o něj eminentní zájem. Erik je z Plzně, působil v Moravských Budějovicích a jeho statistiky jsou úctyhodné. Čeká se na jeho příchod a dořešení všech náležitostí.

Filip Martinec - útočník

V České republice toho moc neodehrál, za to v zahraničí má zkušeností na rozdávání. Působil v USA a naposledy v Holandsku, kde patřil mezi nejproduktivnější hráče mužstva i ligy. Filip je útočník, který má přehled a držení kotouče. V současné době laboruje s ramenem, ale do sezóny bude fit.

Jakub Martinec - útočník

Velké překvapení z pardubického Dynama. Tento šikovný centr prokázal svůj přehled a klinicky přesnou přihrávku. Teprve dvacetiletý centr má předpoklady pro výborného centra a jistě bude strašit nejednoho soupeře.

David Malík - útočník

Královéhradecký odchovanec. Pravé křídlo, které má šikovné ruce, skvělou střelu a nebojí se hrát tvrdě. David bude hrát první sezónu mezi muži. V Hradecké juniorce patřil k těm nejlepším.

Tomáš Zahradník - útočník

Defenzivní centr, který radši "sežere" puk, než aby ho dal soupeři. Tomáš nastoupil v Trutnově už v loňském Play Off a ukázal, že nebude jen do počtu. V Trutnově zatím vytvořil kompaktní dvojici s Romanem Janouškem.

Jaroslav Adolf - útočník

Velký příslib do budoucna. Je mu 19 let, je fyzicky velmi dobře připravený, ale chybí mu herní zkušenost mezi muži. Jarda bude připravený na svou šanci, v Trutnově bude dokonce studovat střední školu.

Jan Kolář - útočník

Tohle jméno asi nemusíme představovat. V loňské sezóně působil v Rakousku, kde ukázal, že nepatří ještě do starého železa. Člen legendární trojice Kolář - Koukal - Průcha bude plnit ofenzivní činnost a bude postrachem pro soupeřovi obrany. V jeho 38 letech je stále rychlonohým útočníkem. Výborný parťák do kabiny a tahoun pro fanoušky.

"Chtěl bych poděkovat všem klukům, kteří do Trutnova přišli. Nejsou to hráči, kteří by vyjednávali o podmínkách. Akceptovali naše návrhy a s radostí zde chtějí působit. Líbí se jim jak chování, tak zázemí klubu. My jsme moc rádi, že je tady máme, protože jsme na tom pracovali celé léto. V tuto chvíli se už vyřeší pouze formality jako jsou hostování. Kluci tedy mohou myslet jen na hokej", říká manažer klubu, který strávil společně s trenéry a vedením celé léto tím, aby přivedl kvalitní náhrady a doplnění kádru. Redakce