|

AKTUALIZOVÁNO: Je rozhodnuto! Trutnov pokračuje na západě, o žádné derby nepřijdeme!

Ve čtvrtek 8.6.2017 přišlo rozhodnutí o rozdělení skupin pro následující druholigovou sezónu. Trutnov zůstává na západě a už se nepodívá do Klatov. Naopak se podívá do nedalekého Dvora Králové nebo do Letňan. Navíc jsme doplnili dojezdové vzdálenosti, kolik celkem hokejisté Trutnova nacestují v autobuse.

Protesty okolo prvotního rozdělení do skupin byly oprávněné. Na základě toho se ČSLH rozhodl, že přijde s jiným návrhem rozdělení. Trutnov sice pokračuje ve skupině Západ, ze které vypadly Klatovy, ale naopak se podívá například do Letňan, do Dvora Králové a znovu bohužel do Sokolova.

Skupina Západ vypadá následovně:

Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí, Jablonec nad Nisou, Děčín, Bílina, Most, Sokolov, Řisuty, Letňany, Kobra Praha

Je tedy jasné, že základní část nabídne o čtyři utkání více, než loni, t.j. 40 utkání. Pravidelně se bude hrát Středa - Sobota. Na 40 utkání je dostupných 44 termínů.

Soutěž by měla začít 13.9.2017 a základní část by měla skončit 28.2.2018.

Novinky jsou také v systému Play Off. Všechna kola Play Off se budou hrát na tři vítězná utkání. Že se bude hrát ob den, to zůstává beze změn, ale přeci jen jedna výhoda tu je. První kolo Play Off (Osmifinále) se hraje ve skupině. Tzn. 1. mužstvo ze skupiny Západ proti 8. mužstvu ze skupiny Západ, atd.

Hokejisté Trutnova tedy můžou již v klidu spát, protože vědí, jakým systémem a proti komu budou v následující sezóně hrát.

Dalším faktem je to, že na dopravě kluby moc neušetří. To je jedním z faktorů, proč zejména trutnovský klub neskáče dva metry do výšky.

Hokejisté vyjedou po prvé na led až 4.8.2017 v Trutnově. Nyní jsou stále ve fázi individuální letní přípravy.

Dojezdové vzdálenosti Trutnova

Kolik Trutnov najezdí ke svým soupeřům? V počtech je započítaná cesta tam i zpět při počtu dvou utkání v základní části na hřišti soupeře.

Dvůr Králové nad Labem - 80 Km

Vrchlabí - 128 Km

Jablonec nad Nisou - 344 Km

Děčín - 1096 Km

Most - 1040 Km

Bílina - 1084 Km

Sokolov - 1240 Km

Řisuty (Slaný) - 780 Km

Praha - Letňany - 604 Km

Praha - Kobra - 636 Km

Celkem hokejisté Trutnova najedu v základní části: 7032 km Redakce