|

Ondřej Poul: "Prohry bolí víc než zranění..."

V srpnu si přetrhl křížový vaz, přesto v sezóně pokračoval. Vynechal pouze jedno utkání a zapsal 14 bodů za 4 branky a 10 nahrávek. V obraně tvořil pár s Alešem Píšou. Dvě utkání Play Off dokonce odehrál s dvěma zlomeninami v ruce. Jak hodnotí sezónu trutnovský odchovanec Ondřej Poul?

Ondro, jak by jsi zhodnotil uplynulou sezónu?

" Sezóna byla velmi dlouhá. Začali jsme v půlce července a z ledu slezli 5. března. Bylo to náročné. Nicméně jsem pyšný na to, jakým způsobem jsme to všichni zvládli. Byl jsem v mužstvu u každého úspěchu a pádu a myslím si, že v letošní sezóně jsme udělali úspěch. Páté místo hřeje u srdce. Je to dobrý odrazový můstek pro příští sezónu. Odehráli jsme špatná, ale zároveň fantastická utkání. Mužstvo má velký potenciál a doufám, že ho ukážeme v příští sezóně ještě víc, než v té uplynulé. "

Navzdory zraněním jsi vynechal pouze jediné utkání, jak je to možné?

" V srpnu jsem si při rutinním cvičení na ledě přetrhl přední křížový vaz. Když mi koleno stále otékalo a bolelo, jel jsem k doktorovi. Ten mi sdělil, že mám po sezóně a musím na operaci. Čekal jsem na termín a když nakonec přišel, prohodil jsem si ho s jedním pánem, který ho potřeboval víc než já. O týden později jsem si však koleno vyhodil na Kobře a prakticky nemohl chodit. Pomohla mi až injekce, kterou jsem dostal a která koleno držela až do konce sezóny. "

" V sérii se Žďárem jsem ve třetím utkáním zblokoval puk tak nešťastně, že mi to zlomilo ruku a to hned dvakrát. V Play Off už není na co čekat, proto jsem hrál poslední dvě utkání pod lokální anestezií a doufal, že už se ty zlomeniny nezhorší. Prohra doma v prodloužení a pak v pátém zápase ale bolela víc, než jakékoliv zranění. "

V čem si myslíš, že byl soupeř ze Žďáru lepší než vaše mužstvo?

" Žďár byl jednoznačně zkušenější. Důležité momenty prostě zvládal lépe. My jsme navíc měli slabší začátky zápasů a museli jsme vše otáčet. To stojí daleko víc sil. Fyzicky jsme na tom byli lepší my, ale na zkušenost a produktivitu vyhrál Žďár. "

Co máš teď v plánu? Jak budete vypadat tvůj volný čas?

" Toho volného času moc nebude. Teď si dám dva až tři týdny volna, abych doléčil ruku. Pak pomalu začnu s tréninkem na suchu a uvidím, jak bude držet koleno. Operace je prostě nevyhnutelná. Těším se na golfovou sezónu, na inline hokej a na čas se svojí přítelkyní, protože v sezóně ho moc nebylo. Kombinovat vše s prací je prostě těžké. " Redakce