|

Deset branek a hattrick Cháry. Trutnov deklasoval nováčka z Hronova

Úterní utkání, ve kterém proti sobě nastoupil domácí Trutnov a hostující Hronov, skončilo čtrnácti brankami. Deset jich bylo v síti hostů. Hattrickem se blýskl Dominik Chára a tři asistence si také připsal Aleš Půlpán. Premiéru v dresu Draků si odbyl obránce Jakub Mostecký.

TRUHRN
Trutnov
4.
Trutnov
08.09.2020
18:00
10:4
(2:2, 5:1, 3:1)
Hronov
Branky a nahrávky: 2. M. Poul (Starý), 18. Semorád (Višňák), 21. Bláha (Půlpán), 34. Semorád (Půlpán), 36. Chára (M. Poul), 37. Suk (Chára), 38. Chára (Krsek, Šimoníček), 51. Kastner (Vácha, Půlpán), 53. Starý, 60. Chára (Junek) - 16. Červíček (Heligr, Jušta), 19. Poppel (Lukačka, Pinkas), 40. Drbal (Poppel, Suvorov), 46. Poppel (Lukačka)

Vyloučení: 8:5, Využití: 2:1, V oslabení: 1:1

Trutnov: Mahdal (Ašenbrenner) - Pohl, Višňák, Junek, Vácha, Suk, Leder, Mostecký - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, Poul - Krsek, Chára, Šimoníček

Hronov: Novotný (od 29. Ševců) - Drbal, Králík, Heligr, Jušta, Franců, Suvorov, Řehák - Poppel, Hašek, Matouš, Polák, Mach, Perutek, Hynek, Prymula, Červíček, Maršík, Lukačka, Pinkas

Hokejisté Trutnova si po sobotní výhře nad pražskými Enginers znovu s chutí zastříleli. Tentokrát jim stál v cestě nováček druhé ligy - Wikov Hronov.

Domácí nastoupili bez Kozáka, Janouška, Kubinčáka, v sestavě se naopak objevili Krsek a Šimoníček. Premiéru v dresu áčka si odbyl sedmnáctiletý obránce Jakub Mostecký. Ten svoji premiéru odehrál fantasticky.

Úvod zápasu patřil domácím. Stejně jako v sobotu, vlétli do utkání po hlavě. Již ve druhé minutě se prosadil po nahrávce Starého Matěj Poul - 1:0. Jenže slibný úvod domácí nevyužili. Hosté vycítili šanci a tlačili se do útoku. V 5. minutě musel Mahdal řešit šanci Haška. Po něm to zkoušel Poppel. Domácí brankář byl úspěšný. V 16. minutě ale Červíček trefil brusle domácího obránce a bylo vyrovnáno - 1:1. V 18. minutě šli domácí znovu do vedení. Jan Semorád vjel přímo před branku a překonal Novotného - 2:1- Chaotický závěr třetiny však přinesl další branku. V brankovišti domácích byl takový nepořádek, že ho využil hostující Poppel - 2:2.

Druhá třetina byla v podání domácího týmu více než fantastická. Přestávka Drakům pomohla, protože hned po vhazování se prosadil ostrou ranou Tomáš Bláha - 3:2. Dlouho se čekalo na další branku. Ta přišla ve 34. minutě. Aleš Půlpán udělal kličku, kotouč do prázdné branky předložil Honzovi Semorádovi a ten poslal Draky do dvoubrankového vedení - 4:2. O dvě minuty později využili domácí přesilovku. Poul na modré čáře protečoval kotouč na Dominika Cháru a ten ranou přesně do růžku využil přesilovku - 5:2. Šestá branka přišla o minutu později. Matěj Suk se prosadil v přečíslení bekhendem 6:2. O další minutu později předvedla třetí formace nádhernou akci na jejímž konci stál Dominik Chára - 7:2. Trutnov pak musel do oslabení a vzápětí se z toho stalo oslabení dvojnásobné. Na samotném konci třetiny jej využil hostující Drbal - 7:3.

Ve třetí třetině hosté nejprve snížili. Opět u toho byl hradecký mladík Poppel - 7:4. Jenže to bylo z hostující strany úplně vše. Domácí pak využili přesilovou hru. V 51. minutě pálil od modré Vácha a letící kotouč trefil do sítě Lukáš Kastner - 8:4. Devátou branku vsítili domácí v oslabení. Při oslabení tři na pět, když Hronov odvolal brankáře, nejprve zblokoval střelu Jan Starý, poté si kotouč zpracoval a poslal ho do prázdné hronovské branky - 9:4. Domácí fanoušci se dožadovali desítky. Ta přišla. /plně na konci třetího dějství přihrál Junek na Dominika Cháru a ten nejen že vestřelil desátou branku, tak ale navíc zkompletoval první hattrick v dospělé kategorii - 10:4.

Ačkoliv hosté inkasovali deset branek, nepředvedli vůbec špatný výkon a to zejména v první třetině. Hokej se ale hraje na góly a tak zkušení domácí nenechali nikoho na pochybách. Odveta se hraje ve čtvrtek, od šesti hodin večer, v Hronově. Reportáž: Redakce