|

Ach ta produktivita... Trutnov prohrál zase o gól

Hokejisté Trutnova ve druhém domácím utkání prohráli. Tentokrát s nováčkem ligy, Hronovem. Ačkoliv měl Trutnov dostatek šancí, stejně jako v sobotu je nevyužil.

TRUHRN
Trutnov
4. Kolo
Trutnov
30.09.2020
18:00
3:4
(2:1, 0:1, 1:2)
Hronov
Branky a nahrávky: 6. A. Půlpán (Janoušek, Vácha), 11. Bláha (Leder, A. Půlpán), 56. Pohl (Vácha, A. Půlpán) – 1. Malinský (Matouš, Kellner), 31. Novikov (Maršík), 49. Yanchuk, 50. Suvorov (Maršík, Hovsepjan)

Vyloučení: 11:7, Využití: 1:3

Trutnov: Ašenbrenner (Mahdal) - Leder, Pohl, Višňák, Vácha, Suk, Kozák, Junek - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, Poul - Chára, Janoušek, Kubinčák

Hronov: Ševců (Novotný) – Řehák, Kellner, Suvorov (A), Hovsepjan, Exner – Hylena, Červíček, Jančuk – Novikov, Polák, Petr (C) – Hašek, Pinkas, Mach – Maršík, Poppel, Vacek – Malinský, Matouš

Hokejisty Trutnova čekal ve středečním duelu nováček z Hronova. Ten byl posilněn výhrou s Děčínem, v úvodu druholigové sezóny, domácí naopak prohráli poslední duel na ledě Bíliny.

Úvodní minuty utkání nabídli obrovskou chybu v ofenzivě Draků. Tu využil při přečíslení tří proti jednomu hostující Malinský - 0:1. Domácí se ale dostali k velkému tlaku. Již v 6. minutě, po přesilové hře, vystřelil Aleš Půlpán a kotouč doskákal za záda hostujícího brankáře - 1:1. Ašenbrenner musel řešit velkou šanci Novikova, byl úspěšný. Na druhé straně se otáčel Ševců při střele Bláhy, ale branka nepadla. V 11. minutě si počkal na svoji šanci Tomáš Bláha a potvrdil svoji důležitou roli v týmu - 2:1. Velký závar před Ašenbrennerem museli řešit domácí, kteří se dostali do brejku. Ten však Kubinčák neproměnil. V poslední minutě nastřelil Starý břevno a do kabin se šlo za vedení domácích.

Nástup do druhé periody měli lepší domácí. V šanci se ocitl Kastner, trefil jen brankáře Ševců. Po něm to samé zopakoval ze stejného místa Starý. V přesilové hře zamkli domácí hosty v jejich pásmu. Pohl, ani oslavenec Bláha, bohužel pro domácí neskórovali. Největší šanci měl Chára, který tváří v tvář ztroskotal na hostujícím brankáři. No a hosté trestali. Těsně před vypršením domácího trestu se prosadil Novikov střelou do šibenice - 2:2. Trutnov pak nevyužil zaváhání Řeháka, když pálil Semorád. PO něm se prosadil Pohl, ale sudí Bernat branku neuznal a kapitána domácích Semoráda vyloučil.

Ve třetí třetině byli domácí aktivní, ale pykali za banální prohřešky. Nejprve seděl na trestné lavici Leder, za vyhození kotouče ze hřiště. Hostům již docházeli síly a tak přesilovou hru neodehráli vůbec v pásmu. Jenže po vyloučení Pohla, přišlo vyloučení Kozáka a s Trutnovem bylo zle. Nejprve se trefil Yanchuk, když si domácí obránce strčil nešťastně kotouč do branky, po něm se prosadil Suvorov a bylo to o dvě branky - 2:4. Domácí se nadechli k náporu a hosty k ničemu nepustili. Dva na jednoho jel Poul a Starý, ale druhý jmenovaný jen vyprášil betony. Velkou šanci spálil Bláha a po něm Kubinčák, který už dorážel kotouč do prázdné branky. Naději vykřesal v přesilovce Mikuláš Pohl, který trefil kotouč přesně mimo dosah Ševců - 3:4. Domácí pak hráli dvě minuty bez brankáře, ale jednu šanci za druhou nedokázali přetlačil v gól. Těsně před koncem byl vyloučen Starý a bylo po nadějích. Trutnov prohrál a znovu to bylo o gól.

Další program druhé ligy je neznámý. V sobotu se utkání s mosteckými Lvy odkládá na neurčito, z důvodu stálé nákazy koronavirem. Zda-li se od pondělí, v nouzovém stavu, liga rozjede bez fanoušků, to je ve hvězdách. V pátek bychom měli být moudřejší a informace hned budou na webu. Děkujeme za podporu! Reportáž: Redakce