|

Ani 59 střel nestačilo na výhru! Trutnov odjíždí z Bíliny bez bodů

Hokejisté Trutnova ve třetím kole zajížděli na led Bíliny. Výkon podali vynikající, ovšem na góly chudý. Ani padesát devět střeleckých pokusů nestačilo na výhru.

BLNTRU
Bílina
3. Kolo
Bílina
26.09.2020
17:30
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 5. Svoboda (Mašek, Kobes), 46. Bártek (Kobes, Urban), 60. Zdeněk (Urban) – 17. A. Půlpán (Semorád, Višňák), 58. Bláha (Semorád, Vácha)

Vyloučení: 3:3, navíc Nerad (BLN) 5+OK, Višňák (TRU) 10 OT

Bílina: Pejsar (Jiroušek) – Vlach, Jungvirt, Nerad, Delmarche, Karmaškov, Urban (C), Bártek – Kordule, Mašek, Svoboda – Vacín, Damašek, Zdeněk – Daniel, Fábry, Kobes – Jaroš, Šmejc

Trutnov: Mahdal (od 47. Ašenbrenner) - Pohl, Višňák, Junek, Vácha, Kozák, Suk, Leder - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, Poul - Chára, Janoušek, Kubinčák

Hokejisty Trutnova čekal ve třetím kole první daleký výjezd a to přímo na led neoblíbeného soupeře, Draků z Bíliny.

První třetina začala velkým náporem hostů. Ti však nedokázali překonat brankáře Pejsara. Starý mířil pouze do jeho betonů, po něm Půlpán do vyrážečky. Na druhé straně řešil Mahdal závar, který měl na svědomí domácí Zdeněk, úspěšně. V polovině třetiny byl hrubě atakován do hlavy hostující Bláha a domácí Nerad vyfasoval trest do konce hry. Trutnov v pětiminutové přesilovce nenašel recept na domácího brankáře. Od modré pálil Vácha, ale dorážky Poula i Starého a navíc ještě Kastnera, stihl gólman Pejsar zlikvidovat. V 17. minutě ale ujel po mantinelu útočník Aleš Půlpán a vstřelil úvodní branku utkání - 0:1. Do konce třetiny musel ještě zasahovat Mahdal, ale proti Kobesovi byl úspěšný.

Druhá třetina byla v jasné režii hostů. Domácí vyhazovali kotouče na zakázané uvolnění a jen sporadicky ohrozili Mahdala. Trutnov měl jednu šanci za druhou. Samostatný únik jel Semorád, ale jeho blafák chytil Pejsar. Po něm jel sám na branku Bláha, bez úspěchu. Do dalšího úniku se dostal Chára, ale brankář Pejsar odolával. Ani úniky dvou proti jednomu, které byly dva, nedokázali hosté proměnit. A Bílina potrestala. Z nenápadné akce zpoza branky se prosadil k údivu všech Svoboda - 1:1. Hosté měli do konce třetiny jednu šanci, kterou však prohospodařil Starý.

Trutnov pokračoval ve velkém náporu. Kubinčák nejprve Pejsara zkoušel z levé strany, neúspěšně. Z pravé strany pak tentýž hráč nastřelil tyčku. Semorád v dalším nájezdu trefil pouze lapačku Pejsara a střela Pohla trefila domácího brankáře do betonů. Bílina opět trestala. Opět to bylo z nenápadné akce, když se mezi kruhy zjevil Bártek a prostřelil Mahdala. Hostující brankář Mahdal se při zákroku zranil a posléze přišel na řadu druhý brankář Trutnova, Ašenbrenner. Ten musel udiveně koukat, když hosté promarnili další dvě šance. Nejprve Semorád, po něm Kastner, oba dva pálili do Pejsara, který zřejmě odchytal svůj životní zápas. Hostů, se v 57. minutě naskytla početní výhoda a hostující střídačka okamžitě reagovala. Ašenbrenner zůstal na střídačce a Draci to zkusili v šesti. A znovu úspěšně. Na brankovišti bojoval Poul a Kastner, kotouč dostal od Semorád Tomáš Bláha a vyrovnal - 2:2. Hosté byli na koni. Hned po vhazování vystřelil kupředu Půlpán, ale pálil jen do vyrážečky. Po něm měl tutovku Bláha s Kubinčákem, ale prohospodařili ji. Minutu před koncem šel za faul / nefaul pykat Višňák. Domácí vyhráli vhazování, vystřelili a toulavý kotouč skončil za zády Ašenbrennera - 3:2. Hosté to znovu, padesát sekund před koncem, zkusili v šesti. Na brankovišti se nejlépe orientoval Poul a Starý, ale druhý jmenovaný kotouč za záda Pejsara neuklidil. Utkání skončilo a domácí výhru oslavovali jako mistrovský titul. Hostům zbyly pouze oči pro pláč, protože prohospodařili tutové šance.

Trutnov pokračuje ve středu, kdy na domácím ledě přivítá nováčka z Hronova. Utkání bude začínat v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce