|

Série končí výhrou Mostu před prázdnými tribunami

Je konec. Dobojováno. Trutnov nedokázal najít recept na Mostecké Lvy a prohrál i poslední utkání. Ceá série tak končí vítězstvím Mostu - 3:0.

MSTTRU
Most
3. ČF
Most
11.03.2020
18:00
8:4
(2:1, 4:0, 2:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Mical (Smolka), 15. Drašar (Bečvář, Kuběna), 22. Mála (Šesták, Bakrlík), 25. Böhm (Bakrlík, Mála), 35. Bakrlík (Mála), 40. Mical (Urbánek, Smolka), 50. Dohnal (Mical, Havlík), 59. Mála (Bakrlík) – 2. Planý (Starý, Škvrně), 54. Starý (Martinec, Junek), 56. Starý (Martinec, Vácha), 58. Chytráček (Suk, Kozák)

Vyloučení: 1:2, Využití: 1:0, V oslabení: 1:0

Konečný stav série: 3:0

Most: Hosnedl (Kopýtko) – Šesták, Havlůj, Urbánek, Havlík, Fučík, Polák – Mical, Kýhos, Smolka – Mála, Bakrlík, Böhm – Drašar, Bečvář, Kuběna – Beran, Dohnal

Trutnov: Krofta (Ašenbrenner) - Junek, Vácha, Jirásek, Suk, Pohl, Višňák, Faltys - Tatar, Martinec, Poul - Škvrně, Starý, Planý - Janoušek, Fedulov, Kubinčák - Kozák, Chytráček

Kvůli nařízení vlády byla pozastavena Chance liga a Extraliga. Jediná druhá liga jela podle plánu a Trutnov nastoupil ke třetímu utkání na ledě Mostu bez fanoušků. "Strašný. Myslím si, že tuhle ponurou atmosféru už nikdo z nás nechce zažít. Je to pravděpodobně nejhorší zážitek za všechny hokejové zápasy v mém životě.", sdělil našemu webu Ondřej Poul.

Trutnov do Mostu odjel v improvizované sestavě. Z Chocně byl povolán centr Jakub Martinec, z "B" týmu se opět k mužstvu připojili Petr Chytráček a Martin Kozák. Chyběl naopak Filip Krsek."Absence Filipa byla znát. Bohužel Filip leží v současné době v nemocnici a čekáme na nějaké bližší info. Vzhledem k jeho handicapu se jedná o vážnější stav, než jsme si původně mysleli. Všichni se modlíme aby byl v pořádku. Nemá to nic společného s koronavirem!", doplňuje trutnovský manažer.

Trutnov začal utkání výborně. Mostečtí byli překvapení z aktivity hostů a již ve 2. minutě se od modré prosadil Jakub Planý - 0:1. Jenže v 9. minutě zapomněla hostující obrana na Micala, který z vrcholu kruhů vyrovnal - 1:1. Vedoucí branka padla v 15. minutě. Bečvář po vhazování nahodil kotouč na branku, za záda Krofty jej dorazil Drašar - 2:1."Do utkání jsme vstoupili dobře. Ale po první inkasované brance jsme znejistili a přestali na chvíli hrát. Most toho využil a tlačil nás. Bohužel jsme pak dostali další hloupý gól. To nás provázelo celou sérií.", řekl Poul.

Druhá třetina byla ze strany hostí strašlivá. Hned v jejím úvodu skóroval Mála - 3:1. O tři minuty později byl sám před brankou Böhm, který se nemýlil střelou pod horní tyčku - 4:1. Trutnov měl pak dvě šance. Nejprve našel Martinec Matěje Poula, který však Hosnedla nepřekonal. V přesilovce pálil dvakrát Vácha, neúspěšně, ani po teči Jakuba Martince gól nepadl. Vojta Kubinčák nechal vyniknout Hosnedla, který proti němu vytasil lapačku. Když se dostal Trutnov do přečíslení tří proti dvěma, rozhodla špatná nahrávka a z následujícího brejku se trefil nekompromisně Mical - 6:1."Do druhé třetiny nastoupilo naprosto jiné mužstvo. Jeden a půl pětky chtěl hrát, zbytku to bylo jako by jedno. Most si s námi dělal co chtěl a my nenašli absolutně žádnou odpověď. Most ukázal, a to nejen v tomhle utkání, že má svoje kvality úplně jinde, než my. Mrzí mě, že se z našeho výkonu ve druhé třetině vytratila bojovnost a zarputilost. Proto jsme i sestavu stáhli na tři formace a hráli jen ti, na kterých byl vidět zájem.", krčí smutně rameny trutnovský asistent trenéra.

Do třetí třetiny nastoupil opět Trutnov. Pozměněné formace začali bojovat. Výsledkem byla sice branka mosteckého Dohnala na 7:1, ale pak se prosadili hosté a to hned třikrát. Kombinace nově postavené pětky Starý - Martinec - Poul, zakončil ten nejzkušenější. Jan Starý dostal pas od Jakuba Martince a snížil - 7:2. O dvě minuty to byl znovu Jan Starý, který znovu využil nahrávky Martince - 7:3. Na rozdíl tří branek snížil Petr Chytráček, který do branky usměrnil kotouč vystřelený Matějem Sukem - 7:4. Následně měl opět šanci Starý a také Martinec s Poulem, avšak Hosnedla tentokrát nepřekonali. Poslední tečku za celou sérií udělal Mála, po chybě trutnovského Višňáka - 8:4."Jsem rád, že jsme se nevzdali a přeci jen v sobě našli zbytky sil. Ty góly, co se nám podařilo vstřelit, byly krásné. Škoda, že nám takové sebevědomí nenarostlo dříve. Sérii rozhodla první třetina ve druhém zápase. Most byl nad naše síly. Je to zkušenější, starší a silnější tým. Tohle byl v tuto chvíli náš strop. Jsme nadmíru spokojení s tím, že se nám Play Off podařilo vybojoat. Pro tuto chvíli nám končí sezóna a my se zanedlouho začneme připravovat na tu další..., zhodnotil naposledy v letošní sezóně utkání Ondřej Poul.

Děkujeme všem fanouškům za podporu v uplynulé sezóně a těšíme se na společné rozloučení, které je sice v plánu, ale budeme čekat na zrušení všech opatření, které nastaly kvůli koronaviru. Reportáž: Redakce