|

Trutnov v derby ztratil vedení 3:0 a prohrál gólem z poslední minuty

Vedli 3:0, pak ještě 4:3, ale nakonec prohráli 4:5 gólem z trestného střílení, kdy do konce zápasu zbývalo 23 vteřin. Hokejisté Trutnova ve středečním derby se Dvorem Králové famózně začali, ale zpackaná druhá třetina je varováním před play-off, kde ve čtvrtfinále svěřenci trenéra Petra Váchy vyzvou Most. Úvodní utkání na severu Čech sehrají Draci v sobotu, v pondělí se od 18 hodin bude hrát v Trutnově.

TRUDKR
Trutnov
45. Kolo
Trutnov
04.03.2020
18:00
4:5
(3:0, 0:3, 1:2)
Dvůr Králové n. L.
Branky a nahrávky: 7. Krsek (Kubinčák), 10. Šimoníček (Fedulov, Kubinčák), 15. Šimoníček (Jirásek), 54. Chytráček (Kozák) - 22. Tondr (Ježek), 32. Franc (Mert, Půhoný), 37. Hoskovec (Mert, Franc), 57. Svoboda (Brokeš), 60. Luštinec (trestné střílení)

Vyloučení: 4:4, navíc Tatar (TRU) 5+OK, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Junek, Vácha, Pohl, Suk, Leder, Višňák, D. Jirásek, Klust - Krsek, Tatar, Poul - Chytráček, Škvrně, Planý - Šimoníček, Fedulov, Kubinčák - Kozák, Faltys

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Jeschke) - Mocek, Petira, Matějíček, Tondr, Franc, Mert - Fořt, Brokeš, Svoboda - Luštinec, Ježek, Valášek - Dušek, Hoskovec, Půhoný

Rok a půl trvá čekání hokejistů Trutnova na vítězství nad okresním rivalem ze Dvora Králové a nic na tom nezměnil ani poslední zápas letošní základní části druhé ligy. Aktuální série v derby s Rodosem je osm proher v řadě. Draci tentokrát byli blízko vítězství, když jim v 54. minutě vrátil vedení Chytráček, který byl společně se Šimoníčkem a Kozákem povolán z béčka. Jenže hosté potom zápas ještě otočili.

Trutnov vedl přitom po první třetině 3:0! Na Krskovu úvodní trefu navázal dvěma góly Šimoníček. Že by tajný trumf před play-off? Kdepak! Odjíždí na dovolenou a série s mosteckými Lvy se ho týkat nebude. Do sobotního čtvrtfinále by naopak rád zasáhl Janoušek, který dnes nehrál, protože zápas v Bílině odnesl zraněním v obličeji a ztrátou několika zubů. Ale zítra to chce jít zkusit na trénink.

Jak Draci v úvodní dvacetiminutovce tříbrankový náskok získali, tak o něj v prostřední části přišli a královédvorští střelci Tondr, Franc a Hoskovec zařídili vyrovnání. Posledně jmenovaný pak mohl v 50. minutě poslat svůj tým do vedení z trestného střílení, ale obrat se zatím nekonal, protože jej vychytal Ašenbrenner. A tak se radovali domácí. Po buly se volného puku zmocnil Chytráček a vystřelil přesně k tyči - 4:3.

V 57. minutě však Draci nezvládli rozehrávku a chybu potrestal Svoboda. A nebyla to poslední rána. V době, kdy už týmy myslely na prodloužení, proklouzl do mezírky v domácí obraně Luštinec - faul a rozhodčí Bernat nařídil druhé trestné střílení. Rozjel se na něj sám faulovaný Luštinec a střelou na vyrážečku vyzrál na Ašenbrennera.

Cesta na play-off pro hokejisty Trutnova začne již v pátek, kdy pojedou do Mostu na trénink, jelikož v Trutnově není k dispozici led kvůli Velké ceně curlingu.

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (Trutnov): „V generálce před play-off nám vyšla tak akorát první třetina, která byla z naší strany excelentní, všechno nám vycházelo. Napadali jsme, jak jsme měli, drželi jsme osu hřiště. Byli jsme všude rychlejší, dobře jsme zakončovali. Ve druhé třetině jsme však od této hry úplně upustili. Katastrofa. Horší než v Bílině. Ve třetí třetině jsme se vrátili k hokeji z první třetiny, vycházelo nám to. Potom si ale myslím, že nás rozhodčí malinko poškodil, kdy měl soupeře poslat do tří a měli jsme hrát minutu čtyřicet přesilovku. Soupeř pak jel dvě trestná střílení, obě asi byla byla nařízená správně. Dvůr byl lepší a efektivnější v koncovce. Po dlouhé době jsme ho chtěli porazit, ale zase nám to nevyšlo. Pro nás ale bude důležité až sobotní utkání a z Mostu chceme přivézt vítězství.“

Jiří Malinský (Dvůr Králové): „Ač jsem si myslel, že poslední zápas proběhne v klidu a nebudu muset zvyšovat hlas, bylo to nakonec úplně jinak. Mohla za to hlavně první třetina, kterou jsme odehráli doslova katastrofálně. Vůbec jsme nehráli, jako by hráči ani nebyli na ledě. O přestávce jsme si k tomu vzájemně hodně věcí řekli a musím říct, že ta prostřední třetina byla naopak z naší strany parádní. K té třetí samozřejmě mám výhrady, některé věci tam byly lehkovážné, ale těší mě výsledek a fakt, že jsme nepříznivé skóre dokázali otočit. Výhra patří hlavně našim příznivcům. Opět nás přijeli v pěkném počtu podpořit a my nesmíme k utkání přistoupit tak, jako v té první třetině. Řeklo by se možná, že už v posledním kole o nic nešlo. My tu ale nechtěli prohrát. Pořád jde o derby. Vítězství je pro nás důležité i s ohledem na fakt, že jsme dokázali zabrat po zpackaném úvodu. V závěru to na sebe vzal Kuba Luštinec. Věřil si a i pro něho je takový gól povzbuzením před play-off.“

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň