|

Drakům nestačil ani dvougólový náskok, obrat Řisut řídil Petráš

Po dvou třetinách vedli hokejisté Trutnova 3:1, přesto středeční utkání 41. kola druhé ligy skupiny Sever prohráli. Hosté z Řisut ve třetí třetině předvedli tříbrankový obrat a domácí Draci zůstali bez bodů, které jim už mohly dát definitivní jistotu účasti v play-off. Jejich největší rival z Jablonce doma totiž prohrál s Děčínem, a tak tým trenéra Petra Váchy má na šestém místě stále „jen“ osmibodový náskok.

TRURIS
Trutnov
41. Kolo
Trutnov
19.02.2020
18:00
3:4
(2:1, 1:0, 0:3)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 1. Krsek (Vácha), 15. Tatar (Poul, Junek), 36. Planý (Fedulov, Starý) - 14. Patyk (Petráš), 42. F. Novák (Patyk, Petráš), 45. Petráš (Patyk, Potechin), 55. Formánek (Petráš, Patyk)

Trutnov: Krofta (Ašenbrenner) - Višňák, D. Jirásek, Suk, Pohl, Vácha, Junek, Kynčl, Faltys - Kubinčák, Starý, Planý - Škvrně, Fedulov, Janoušek - Krsek, Poul, Tatar

„Je to škoda, stačily dva body a mohli jsme tam být,“ posteskl si kouč Trutnova. „Bohužel neuhlídali jsme lajnu soupeře, kterou jsme měli uhlídat, a ta nám dala všechny čtyři góly,“ našel důvod porážky.

Nicméně pravděpodobnost, že si Draci zahrají letošní vyřazovací boje je docela velká. Sedmý Jablonec totiž bude hrát už pouze tři zápasy, Trutnovští nastoupí čtyřikrát. Je pravda, že sice dvakrát z toho je čeká derby proti Vrchlabí a Dvoru Králové, ovšem na stadionu pod Hankovým domem se představí třeba i severočeští Vlci. Když však v sobotu Draci přivezou body z Děčína, tak už pak nebude co řešit.

Proti Buldokům z Řisut tento krok neudělali, jelikož nezvládli třetí třetinu. „Utkání jsme měli výborně rozehrané. První třetina byla famózní, ve druhé jsme malinko polevili, ale stále jsme byli lepším týmem a vedli jsme 3:1,“ poznamenal Vácha.

Domácí hokejisté poprvé skórovali již po 31 sekundách, kdy po dlouhé přihrávce na útočnou modrou a kličce zakončoval bekhendem Krsek. Ve 14. minutě sice vyrovnal Petráš, čemuž předcházela ztráta puku Draků ve středním pásmu. Avšak hned vzápětí domácí získali puk na útočné modré a na konci bleskové akce stál Tatar. Trutnovští gólovou odpověď zrealizovali za 13 vteřin.

Ve 36. minutě jejich náskok zvýšil Planý, který z pravé strany prostřelil gólmana Jirouška, a tak do třetí třetiny si Draci nesli dvougólový náskok. Ten jim ovšem nestačil. „Chtěli jsme hrát stále stejný hokej, který jsme hráli, ale soupeř se dostal do hry díky dvěma přesilovkám. A my jsme neuhlídali jejich nejlepšího hráče Petráše, který byl u všech čtyřech gólů,“ poukázal trenér Vácha.

Nejprve Petráš ve 42. minutě asistoval u trefy Nováka, ve 45. minutě sám tečoval puk za záda Krofty a v 54. minutě, krátce po vypršení hostující přesilovky, byl i u vítězného Formánkova gólu. Tím Řisuty dokonaly obrat z 3:1 na 3:4 a ukončily třízápasovou vítěznou sérii Trutnova. Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň