|

Po skvělém nástupu Trutnov uhájil výhru nad Mostem

Nejlepší vstup do zápasu v sezoně předvedli hokejisté Trutnova v sobotním utkání 38. kola druhé ligy s Mostem. V domácí aréně vedli v 6. minutě nad třetím týmem soutěže 3:0, což se ukázalo jako klíčové. Draci nakonec zvítězili 4:3 a vylepšili si své postavení v boji o play-off. Drží šesté místo, na čtvrté Řisuty ztrácejí už pouhé dva body, ale především sedmému Jablonci odskočili na pět bodů.

TRUMST
Trutnov
38. Kolo
Trutnov
08.02.2020
18:00
4:3
(3:1, 1:2, 0:0)
Most
Branky a nahrávky: 3. Starý (Višňák, Planý), 5. Planý (Starý), 6. Fedulov (Škvrně, Junek), 25. Poul – 18. Smolka (Nedrda, Urbánek), 25. Řehoř (Mical), 28. Smolka (Urbánek, Havlůj)

Vyloučení: 4:6, Využití: 1:0

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Pohl, Višňák, Jirásek, Suk, Junek, Vácha, Kynčl - Kubinčák, Starý, Planý - Fedulov, Škvrně, Janoušek - Bucek, Tatar, Poul

Most: Hosnedl (Kovařík) – Šesták, Havlůj, Urbánek, Havlík, Fučík, Polák – Mical, Čmolík, Nedrda, Kýhos, Bakrlík, Řehoř, Smolka, Kuběna, Böhm

A právě jablonečtí Vlci budou ve středu dalším soupeřem mančaftu trenéra Petra Váchy. Severočeské kluziště je však pro Draky dlouhodobě zakleté. Poslední výhru odsud trutnovští hokejisté odvezli před dlouhými jedenácti lety - 31. ledna 2009, kdy zvítězili 6:5. V letošní sezoně v Jablonci prohráli 0:3 a 3:6, v loňské 1:5 a 2:3 po prodloužení a v předloňské 4:5 po prodloužení a 1:3. Pokud by se Drakům ve středu, kdy do konce základní části bude zbývat šest kol, podařilo uspět, jejich šance na vyřazovací boje by se výrazně zvýšily.

Důležitý krok do play-off udělal Trutnov i sobotním vítězstvím nad Mostem, který zaskočil famózním nástupem do zápasu. Už ve 3. minutě využil přesilovku z brankoviště Starý, v 5. minutě se prosadil střelou z hranice kruhů Planý a ani ne minutu po něm tečoval puk do branky Fedulov. To byl start z říše snů - 3:0!

Hráči Mostu se vrátili do hry v závěru úvodní třetiny po individuální akci Smolky a ve 25. minutě dokonce snížili na rozdíl jednoho gólu, kdy Řehoř přetavil soustavný tlak v útočném pásmu. Trutnovská odpověď však byla blesková. Za třicet vteřin napřáhnul z mezikruží Matěj Poul a na jeho střelu byl Hosnedl krátký. Jenže i hosté měli připravenou rychlou reakci a ve 28. minutě to bylo opět jen o gól, kdy se podruhé v utkání trefil Smolka.

Stav 4:3 se však od tohoto momentu nezměnil a Trutnov těsné vítězství uhájil i při power-play soupeře, kdy mohli do prázdné brány skórovat Tatar a Janoušek.

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (Trutnov): „Do utkání jsme vstoupili s odhodláním získat tři body a jsme rádi, že se nám to povedlo. I když hra ve druhé a třetí třetině už nevypadala tak, jak jsme si představovali. Zaplaťpánbůh, že jsme na začátku dali ty góly. Ve dvou hráčích jsme napadali, soupeř docela chyboval a dokázali jsme to potrestat. Důležité bylo, že jsme využili i přesilovku. Most má silný a urostlý mančaft a přijel v nejsilnější sestavě, dopředu hraje výborně, ale dozadu je horší. Ubojovali jsme to. Klukům musím poděkovat za odvedený výkon, stálo je to hodně sil.“

Vladimír Machulda (Most): „Dá se říct, že s výkonem jsem spokojený, ale s výsledkem samozřejmě ne. Už před zápasem jsme hráče upozorňovali na nějaké chyby, ale bohužel hned v první třetině přišlo zbytečné vyloučení, chyby na modré útočné čáře a byli jsme za to potrestaní. Najednou jsme prohrávali o tři góly a kluci to pak měli samozřejmě těžký. Těžko se taková ztráta dohání, i když si myslím, že jsme bruslili dobře. Ke konci už jsme ale neměli sílu, abychom zápas nějak zvrátili. Myslím, že z obou stran to byl velmi dobrý zápas.“

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň