|

Trutnov uspěl v Nové Pace a zůstává ve hře o play-off

Vítězství, které znamená posun na šesté místo tabulky zaručující účast v play-off, vybojovali hokejisté Trutnova v sobotu v Nové Pace. Na ledě druholigového nováčka vyhráli 6:2. V utkání uspěli hlavně díky trefám na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy domácím z vyrovnaného stavu odskočili do tříbrankového trháku

NPATRU
Nová Paka
37. Kolo
Nová Paka
01.02.2020
17:00
2:6
(2:2, 0:1, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 15. Müller (Bezděk, Hnik), 16. Foerster (Půlpán) - 9. Planý (Kubinčák), 14. Kubinčák (Pohl, Tatar), 40. Starý (Kynčl), 42. Tatar (Junek, Vácha), 44. Planý (Starý, Kynčl), 57. Škvrně (Planý, Fedulov)

Vyloučení: 5:5 navíc Abraham (NPA) 10 OT, Vužití: 1:1, V oslabení: 0:1

Nová Paka: Mahdal (od 44. Vacek) – Abraham, Bezděk, Mlčoch, Müller, Holý, Suvorov – A. Půlpán, Foerster, Hric - T. Půlpán, Hnik, Malík - Vrba, Janča, Kloutvor - Kerekanič

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Višňák, Jirásek, Kynčl, Suk, Junek, Vácha, Pohl, Leder - Kubinčák, Starý, Planý - Fedulov, Škvrně, Janoušek - Bucek, Tatar, Poul

„Z naší strany to bylo velice dobře odehrané utkání. Kluci plnili to, co jsme jim řekli a za odvedený výkon a přístup k zápasu si zaslouží pochvalu. Je vidět, že když o něco jde, tak tým dokáže zabrat,“ uvedl trenér Draků Petr Vácha.

Trutnovským hokejistům vyšel vstup do utkání a v 9. minutě Planý jubilejní stou brankou Draků v sezoně otevřel skóre. Za pět minut se prosadil ve vlastním oslabením Kubinčák a hosté se radovali z dvoubrankového vedení. Asistenci u tohoto gólu si připsal i nováček v trutnovském týmu, mladý obránce Mikuláš Pohl, kterého Draci získali v poslední den přestupového období právě z Nové Paky.

Hosté však vzápětí během dvou minut o své vedení přišli. Domácí nejprve využili přesilovku dvakrát tečovanou střelou od modré čáry a v 16. minutě vyrovnali na 2:2. „V šatně po první třetině jsme si řekli, že do toho musíme jít naplno a nesmíme polevit. A kluci to plnili. Důležitým momentem pak bylo, že jsme přežili přes minutu trvající oslabení ve třech a když jsme naskočili do pěti, dali jsme gól na 3:2,“ poznamenal kouč Petr Vácha.

Zřejmě klíčový okamžik zápasu nastal v závěru druhé třetiny, kdy byl vyloučen Junek a po něm Starý. A právě ten se po svém návratu na led dostal do úniku, který nadvakrát zakončil a v čase 39:03 poslal Trutnov znovu do vedení. Drakům potom skvěle vyšel vstup do třetí dvacetiminutovky, kdy skóroval Tatar a za další minutu se mezi střelce podruhé v utkání zapsal Planý - 2:5. Šestou hostující trefu pak přidal v přesilovce Škvrně.

Úvodní bitvu z poslední pětiny zápasů základní části tak Draci zvládli a stále udržují naději, že si letos zahrají play-off. V sobotu tým trenéra Petra Váchy vyzve doma od 18 hodin Most.

Ohlasy po utkání

PŘESUNY V TÝMU K 31.1.2020

Trutnov získal v poslední den přestupového okna dva hráče. Do konce sezóny bude v Trutnově působit Mikuláš Pohl. Obránce, který má i prvoligové zkušenosti z Přerova, se do Trutnova přesunul z Nové Paky, kde nedostal tolik prostoru a na poslední chvíli se rozhodl pro změnu. Hned v úvodním utkání, proti svému klubu, se blýskl v prvním střídání asistencí.

druhým hráčem, který se dopsal na soupisku Draků, je všem známý centr Jakub Martinec. Ten si plní povinnosti v krajské lize pardubického kraje, kde obléká dres Spartaku Choceň a kde také patří k lídrům mužstva. Kuba bude k dispozici po dohodě s Chocní.

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz Michal Bogáň