|

Dva góly Janouška a tři body z Bíliny!

Hokejisté Trutnova vyhráli další duel na hřišti soupeře. Tentokrát však za plný počet bodů, když porazili perfektním výkonem domácí Bílinu. Dvě branky vstřelil centr první formace, Roman Janoušek a navíc přidal ještě jednu asistenci.

BLNTRU
Bílina
26. Kolo
Bílina
14.12.2019
17:30
2:4
(0:1, 0:1, 2:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 49. Zdeněk (Šimeček, Procházka), 50. Šimeček (Pokorný) - 9. Janoušek (Kubinčák, D. Jirásek), 24. Planý (F. Jirásek), 44. Janoušek (Vácha, Kubinčák), 47. Kubinčák (Janoušek)

Vyloučení: 6:6, Využití: 1:2

Bílina: Běhula (Chabr) - Vilinskij, Tsurkan, Pokorný, Kolíček, Petržílka, Brzek - Tyurin, Kubišta, Kobeš, Procházka, Urban, Zholobov, Fábry, Mašek, Zdeněk, Šimeček, Tupý, Šmejc

Trutnov: Krofta (Horáček) - Kynčl, Leder, D. Jirásek, Suk, Junek, Vácha, Klust - Fedulov, Janoušek, Kubinčák - Krsek, Škvrně, Poul - F. Jirásek, Planý, Bucek

Hokejisté Trutnova cestovali na led bílinských Draků bez Ašenbrennera a čerstvě nemocného Višňáka.

Trutnovu se vydařil perfektně vstup do utkání. Hosté tlačili a domácí si nevěděli rady s aktivním pohybem hráčů Trutnova. Již v 9. minutě šli hosté do vedení, když přesilovou hru využil Roman Janoušek - 0:1. Vzápětí mohl přidat druhou branku Trutnova Planý, ale v jasné příležitosti minul branku Běhuly. Další šanci hostů spálil Škvrně, který z mezikruží napálil pouze betony Běhuly. Střelu Bucka z prostoru kruhů pak Běhula zneškodnil vyrážečkou. Krofta neměl moc práce. Trutnov výborně bránil. Jenže v posledních pěti minutách první periody musel řešit těžké pokusy Procházky, Šimečka a Tsurkana.

Trutnov pokračoval v aktivním výkonu a diktoval tempo hry. Bílině nepomohly ani výborné přesilové hry, které měli Draci z Trutnova přečtené. Největší šanci domácích spálil Kolíček, který měl prázdnou branku, ale akrobatickým zákrokem mu kotouč chytil Krofta. Ten se pak vyznamenal i při nájezdech Šimečka a Fábryho. Trutnovský strážce svatyně doopravdy čaroval. Co se nepovedlo domácím, to se povedlo hostům. Filip Jirásek vybojoval kotouč při forčekingu, naservíroval ho Jakubovi Planému a ten vymetl pavučinu rohu branky - 0:2. Další branku mohl přidat Kubinčák, ale jeho střelu chytil domácí brankář betony. Ve druhé třetině se toho už víc nestalo.

Třetí třetina byla bohatá na góly. Ve 44. minutě hráli hosté přesilovou hru. Vácha posunul kotouč na Kubinčáka, ten z první našel Romana Janouška, který střelou bez přípravy skóroval svůj druhý gól v zápase - 0:3. Ve 47. minutě navíc Janoušek obkroužil branku, kotouč předložil Vojtěchu Kubinčákovi, který vymetl další růžek Běhulovy branky - 0:4. Bílina ale rychle korigovala. Přesilovou hru využil šťastnou tečí Zdeněk - 1:4. Hned na to se povedlo skórovat Bílině znovu. Tentokrát tečoval další kotouč za záda Krofty domácí Šimeček - 2:4. Trutnov si vzal oddechový čas a nastavil jasnou taktiku. Hokejisté modro-bílých barev tuto taktiku do puntíku plnili. Bílina před koncem odvolala brankáře a hosté tuto situaci zvládli na jedničku a domácí nepustili ani do útočného pásma.

Hokejisté Trutnova nastoupí k dalšímu utkání v sobotu. Na svém ledě přivítají Dvůr Králové nad Labem. Reportáž: Redakce