|

Řisuty rozhodly o výhře v přesilovkách

Tři branky z pěti a 30% úspěšnost. To je bilance Řisut ve středečním duelu proti Trutnovu. Hosté podali aktivnější výkon a ten podpořili výbornou střeleckou produktivitou a důrazem. Trutnov spadl v tabulce na osmé místo.

TRURIS
Trutnov
23. Kolo
Trutnov
04.12.2019
18:00
1:5
(0:0, 1:3, 0:2)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 22. Janoušek (Tatar) - 26. Formánek (Patyk), 38. Fortelka (Patyk), 39. Keszi, 42. Parshakov (Patyk, Rudovský), 59. Okegawa (Danov, Parshakov)

Vyloučení: 9:8 navíc Holub (RIS( 10 OT, Využití: 0:3

Trutnov: Krofta (Ašenbrenner) - Vácha, Pěnčík, Jirásek, Suk, Junek, Višňák, Leder - Bucek, Šimoníček, Svoboda - Krsek, Tatar, Janoušek - Kubinčák, Fedulov, Planý

HC Řisuty: Jiroušek (Novotný) - Kolářík, Potechin, Novák, Zderadnička, Bernáth, Rudovský, Zavřel - Danov, Řepka, Holub, Okegawa, Fortelka, Vyskočil, Formánek, Keszi, Patyk, Náprstek, Janeček, Parshakov

Hokejisty Trutnova čekalo další utkání po víkendové pauze. Tentokrát do Trutnova přijel celek Řisut.

V úvodu zápasu měli navrch domácí. V první šanci se ocitl Svoboda, ale ostrá rána trefila jen masku Jirouška. Na druhé straně pálil ze strany řisutský Okegawa a Krofta si s jeho pokusem poradil. Dvě dorážky musel řešit Krofta v 9. minutě, když si na něm vylámal zuby Patyk. Na druhé straně vyřešil přečíslení střelou Pěnčík, ale pouze trefil tyčku. Po něm byl mezi kruhy sám Šimoníček, ale jeho střelu vytěsnil Jiroušek lapačkou. Řisuty se dostaly do šance v 15. minutě, když přečíslení řešil střelou z první Formánek. Domácí Krofta se však včas přesunul a kotouč chytil.

Po bezbrankové první třetině přišla na řadu druhá, ve které diváci mohli vidět čtyři branky. Ve 22. minutě výborně napadl rozehrávku Řisut Tatar, přihrál na volného Romana Janouška a ten z dorážky překonal Jirouška - 1:0. Domácím však vedení vydrželo jen čtyři minuty. Domácí hráli v oslabení a bezmyšlenkovitě vyrazili ve třech do útoku. Po ztrátě kotouče upalovali hosté na Kroftu a skvělou přihrávku využil Formánek a vyrovnal - 1:1. Trutnov mohl jít do vedení, ale střelu Bucka vyrazil Jiroušek před sebe a Svoboda se k dorážce nedostal. Střelu od modré, kterou vyslal Jirásek, hostující brankář vůbec neviděl a skončila jen lehce nad břevnem. V přesilové hře pálil dvakrát Planý, ale bez úspěchu. To jak se využívají přesilové hry, znovu předvedli hosté. Velká závar před Kroftou, který v něm přišel o hokejku, vyřešil Fortelka a hosté šli do vedení - 1:2. Nejčernější možný scénář pro domácí dokonal přihrávkou do hostujícího brejku domácí Svoboda a Keszi prostřelil Kroftu po třetí - 1:3.

Kolaps na konci druhé třetiny, kdy domácí dvakrát chybovali, dokonal hned z kraje třetí třetiny Parshakov, kterého nepohlídali domácí útočníci před brankou - 1:4. Trutnov se chtěl tlačit do útoku, ale Řisuty si utkání hlídali. Velkou šanci spálil Janoušek, který dorážel střelu Tatara. Po něm pálil dvakrát ze strany Planý, ale pouze do připraveného Jirouška. V 59. minutě navíc znovu z mezikruží překonal Kroftu hostující Okegawa a rozhodl tak o konečném výsledku - 1:5.

Další zápas sehrají hokejisté na ledě Děčína, kam zajíždí v sobotu 7.12.2019. Reportáž: Redakce