|

Rozhodly úvody třetin. Jablonec byl střelecky efektivnější

Hokejisté Trutnova propadli vždy v úvodu třetin. Hrozivé skóre nakonec dokázali odvrátit a i přes bojovný výkon to stačilo na pouhé tři branky.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
21. Kolo
Jablonec nad Nisou
27.11.2019
18:00
6:3
(4:1, 2:0, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Miškovský (Plíhal), 12. Tržický (Král), 12. Miškovský (Plíhal), 15. Pavlů (Maďar), 21. Pavlů (Miškovský, Plíhal), 22. Homolka (Kačírek, Jursa) – 16. Chára (Svoboda, Planý), 45. Janoušek, 49. Kubinčák (Svoboda)

Vyloučení: 5:5, navíc Planý (TRU) 10 OT, Využití: 2:1

Jablonec nad Nisou: Jelínek (Mašek) – Pavlů, Krejsa, Pulec, Pilař, Čechura, Tržický, Pilek – Kotyza, Maďar, Gecko, Král, Kačírek, Plíhal, Jursa, Miškovský, Homolka, Bouřil

Trutnov: Ašenbrenner (od 21. Krofta) - Pěnčík, Višňák, Vácha, Pražák, Jirásek, Suk, Leder - Kubinčák, Svoboda, Planý - Kozák, Tatar, Janoušek - Bucek, Fedulov, Chára

Hokejisty Trutnova čekal ve středečním duelu výjezd na led Jablonce. Od srpna roku 2009 tam Trutnov nevyhrál a získal pouhé dva body. To, že se v Jablonci zkrátka Drakům nedaří, bylo potvrzeno i ve včerejším duelu.

Do utkání nemohl nastoupit Faltys, který podstoupil další vyšetření. Trutnov může jen doufat, že o obránce nepřijde do konce sezóny, jelikož vyšetření poukázalo na problém s játry. Další kdo nemohl nastoupit byl Jakub Kynčl (zranění kolene), Matěj Poul (zranění kolene) a Filip Krsek, který onemocněl v pondělí.

Hned úvod zápasu patřil Jablonci. V 22 sekundě se v rohu obtočil kolem obránce Trutnova domácí Plíhal, předložil kotouč Miškovskému a ten prostřelil Ašenbrennera - 1:0. Hosté se rychle oklepali a vzápětí mohl srovnat Bucek. Jeho nájezd a dorážka skončila na Jelínkovi. Po něm měl další šanci Planý, ale ztroskotal na Jelínkovi. Ani šance Cháry, který minul kotouč, směřující do prázdné branky, gólem neskončila. Trutnov pak ještě vzápětí nastřelil tyčku. No a domácí trestali. Po indentické akci, jako při první brance, se prosadil Tržický - 2:0. Hned po něm se prosadil po druhé Miškovský - 3:0. Čtvrtou branku přidal Jablonec v 15. minutě, když ještě předtím nevyužil tutovou šanci Bucek. Branka byla hodně diskutabilní, protože kotouč za čárou vidět nebyl, přesto byl branka uznána - 4:0. Hned po vhazování našel Planý Svobodu, ten ujel do přečíslení a předložil kotouč Dominiku Chárovi a ten snížil - 4:1.

Po první třetině, kdy hosté opět nevyužili tutové šance, se znovu prosadili domácí. Znovu v úvodu. Jablonec potrestal oba dva tresty. Nejprve se trefil Pavlů od modré čáry, když letící kotouč si do vlastní branky srazil Tatar - 5:1. Hrozivé skóre dovršil domácí Homolka z dorážky - 6:1. To už byl v brance Krofta, který nahradil střídajícího Ašenbrennera. Jenže to bylo od domácích vše. Krofta měl starosti ihned od začátku, ale svými pohotovými zákroky deptal soupeře, který měl velký střelecký apetit. Naopak hosté pokračovali ve spalování šancí. V přesilové hře nastřelil další tyčku Svoboda. Po něm pálil dvakrát Planý, ale skákající kotouč, který putoval do branky, stihl Pilař odehrát pod Jelínka. Neujala se ani teč Janouška, který tečoval dělovku Váchy. Hostům nebylo přáno.

Do třetí třetiny hosté vlétli jako tajfun. Jednoduše se dostávali do středního pásma a z toho plynuli jejich šance. Sám na branku ujížděl Svoboda, ale kotouč se mu svezl po čepeli a skončil na boční síti. V 45. minutě vystartoval do útoku Roman Janoušek a s ničím se nepáral. Vystřelil přesně do pravého růžku branky Jelínka - 6:2. Ve 49. minutě navíc Trutnov využil přesilovou hru. Přihrávku Svobody přijal Vojtěch Kubinčák a vymetl tentokrát druhý roh branky - 6:3. Hosté se snažili a bojovali, aby utkání zdramatizovali. Domácí se nemohli dostat do útočného pásma. Velkou šanci měl Fedulov, ale vyprášil výstroj Jelínka. V závěrečné přesilovce pěti proti třem ještě pálili Višňák, Planý a Svoboda, ale bez úspěchu. Trutnov se tak musel sklonit před soupeřem, který v prvních dvou třetinách využil každou svoji šanci.

Trutnov má volný víkend a pokračuje ve středu 4.12.2019, kdy na svém ledě přivítá celek z Řisut.

Ohlasy po utkání

Vyjádření vedení klubu

Po sobotním utkání oznámil před celým mužstvem svoji rezignaci asistent trenéra Ondřej Poul. Vedení však jednomyslně tuto rezignaci nepřijalo, protože nevidí chybu ve složení realizačního týmu, přístupu realizačního týmu, jak k tréninkům, tak k zápasům. Za realizační tým se postavilo i mužstvo.

Musíme si také uvědomit, že děláme hokej v Trutnově, s trutnováky, kteří pro klub i město dýchají. Ti nedělají svojí práci ve prospěch sebe sama, ale ve prospěch klubu a města. To platí jak o hráčích, tak trenérech.

Vedení chápe, že celek Trutnova neoplývá formou jako jiné týmy, ale stále okupuje příčky zaručující Play Off. Ke zlepšení výkonů vede pouze tvrdá a neústupná práce, plná poctivosti a bojovnosti. Právě tuto práci lze vidět na trénincích, bohužel není přenesena z řad hráčů do zápasu. Realizační tým i mužstvo má plnou důvěru celého vedení klubu a doufáme, že se ta tvrdá dřina přenese do zápasů, aby Trutnov vítězil a dělal nám všem radost. Nezbývá nám nic jiného, než být trpělivý a jít lepším výsledkům naproti.

Co se týče doplnění a posílení mužstva, na tom vedení usilovně pracuje, ale dříve jak 7.12.2019 do klubu nikdo nepřijde. Čekáme na skončení základní části Chance ligy a poté se snad přestupy hráčů dotáhnout do úspěšného konce.

vedení Hokejového klubu DRACI, z.s.

Reportáž: Redakce