|

Trutnov selhal v koncovce, šťastnější byl Dvůr

V druhém letošním měření sil byl opět šťastnější královédvorský Rodos. Ten si připsal tři body za hubené vítězství 2-1.

DKRTRU
Dvůr Králové n. L.
18. Kolo
Dvůr Králové n/L
16.11.2019
17:00
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 12. Petira (Hoskovec), 52. Luštinec (Valášek, Karlík) – 54. Poul (Krsek, Klust)

Vyloučení: 4:3

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Jánský) - Petira, Franc, Tondr, Mocek, Matějíček, Karlík - Brokeš, Hazdira, Havlas - Valášek, Ježek, Luštinec - Hoskovec, Dušek, Půhoný - Šedivý

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Višňák, Pražák, Vácha, Kozák, Suk, Kynčl, Klust - Kubinčák, Fedulov, Planý - Janoušek, Šimoníček, Svoboda - Krsek, Tatar, Poul

Hokejisté Trutnova nastupovali do derby s novými tvářemi. Jako druhý brankář se po prvé představil ex-nymburský čaroděj z minulé sezóny, Michal Krofta, který bude působit v barvách Trutnova po zbytek sezóny. Dalším novicem byl odchovanec Dvora Králové, Matěj Klust, který nastupuje v "B" týmu Trutnova a svou pílí si zasloužil šanci v "A" týmu.

Kdo z fanoušků čekal úvodní neutuchající tlak dvorského Rodosu, byl na omylu. Byli to hosté, kteří vlétli do zápasu po hlavě a během prvních dvou střídání jeli dvakrát samy na branku. Jenže Planý Čápa nepřekonal. Domácí se dostali do vážnější šance v 6. minutě, když dorážel Brokeš, ale Ašenbrenner si kotouč pohlídal. Na druhé straně musel řešit závar Čáp, když dorážela z těsné blízkosti trojice Krsek, Poul a Tatar. Dvůr udeřil ve 12. minutě. Střelu od mantinelu vyslal Petira a Ašenbrennerovi propadla mezi tělem a rukou do branky - 1:0. Hosté pokračovali v náporu, ale v cestě jim stál Čáp. To platilo i o šanci Kubinčáka, který trefil Čápovo rameno.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu. Dvorské pasáže tlaku začínali hlavně v přesilových hrách. Ty však hosté perfektně bránili a domácí k ničemu nepustili. Největší šanci měl Hrazdira, když mu kotouč nabídl Ašenbrenner, ale ten se do branky stihl vrátit a pohromu zažehnal. Na druhé straně vypálil Svooboda, odražený kotouč si našel Jiří Šimoníček a uklidil ho do branky. Branka však nebyla hlavním sudím uznána. Sporný moment hrubě ovlivnil celé utkání a hlavní sudí vyrobil velkou minelu. O pár minut později hráli hosté přesilovou hru a z mezikruží se mohl radovat Planý - jenže další tutovku spálil. Po něm, tentokrát v oslabení, ujel domácí obraně Daniel Svoboda, zakončil, ale trefil pouze tyčku Čápovy branky. O dva góly to mohlo být po šanci Luštince. Ten však minul.

Třetí třetina, kdo z koho. Dlouho, dlouho, se snažili hosté o vyrovnání. Průnik Krska zastavil faulem domácí Mocek a v přesilové hře selhal nejzkušenější Kubinčák, který sám před Čápem minul branku. Po něm pálil ostře Višňák, tečovaný kotouč si však našel Čáp v lapačce. Na druhé straně vypálil opět od mantinelu Luštinec a kotouč skončil za zády Ašenbrennera - 2:0. Hosté to nezabalili a pokračovali v usilovném útočení. Pomalá obrana domácích už nestíhala a vyrobila hrubku. Krsek našel volného Matěje Poula a ten vymetl šibenici, když se bezmocný Čáp přesouval - 2:1. Jenže hosté už měli málo času. A to umocnilo i přísné a diskutabilní vyloučení Váchy v poslední minutě, když si sudí Pokorný prostě musel ještě jednou hvízdnout.

Program druhé ligy pokračuje ve středu, když hokejisté Trutnova nastoupí na ledě Nové Paky. Reportáž: Redakce