|

Dvě chyby rozhodly - Trutnov veze z Řisut bod

V dalším utkání, tentokrát proti Řisutům, sahal Trutnov po třech bodech. Inkasoval však půl minuty před koncem a následně v první minutě prodloužení. Premiéru v dresu Trutnova si odbyl útočník Jakub Planý.

RISTRU
HC Řisuty
14. Kolo
Slaný
30.10.2019
17:00
3:2 pr.
(1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 5. Okegawa (Kolářík), 60. Vyskočil (Keszi, Patyk), 61. Patyk (Danov, Bernáth) - 22. Kubinčák (Janoušek, Svoboda), 52. Tatar (Poul, Krsek)

Vyloučení: 8:8, bez využití

HC Řisuty: Jiroušek (Ilašenko) - Kolářík, Potěchin, Novák, Dostál, Bernáth, Rudovský, Zavřel - Fortelka, Holub, Vyskočil, Řepka, Okegawa, Danov, Formánek, Keszi, Patyk, Parshakov

Trutnov: Vlk (Ašenbrenner) - Pražák, Višňák, Jirásek, Faltys, Kynčl, Suk - Kubinčák, Janoušek, Svoboda - Vácha, Fedulov, Planý - Krsek, Tatar, Poul

Hokejisté Trutnova nastoupili do dalšího utkání a tentokrát to bylo na ledě řisutských Buldoků. Mužstvo bylo doplněno o Jakuba Planého, který přišel na hostování z Mladé Boleslavi. Do sestavy se po týdnu vrátil i brankář Patrik Ašenbrenner, který kryl záda brankáři Vlkovi.

Trutnov přijel hrát ze zabezpečené obrany a podat výborný defenzivní výkon. To se mu od začátku zápasu velmi dařilo. Řisuty nedokázali přecházet přes obranou tvrz Trutnova a střely na Vlka šly minimálně. V první šanci se ocitl Svoboda, ale na Jirouška nevyzrál. Naopak na druhé straně vypálil z kruhů Okegawa a kotouč prošel až za záda Vlka - 1:0. Hosté si však nadále plnili defenzivní úkoly a tlačili soupeře v jeho pásmu. Dobře střílel Jirásek, ale jeho střela byla tečovaná nad branku. Šanci měl i Kubinčák, ale kotouč minul. Na druhé straně řešil závar před svojí brankou Vlk a vyřešil ho úspěšně. Sám na branku jel Fedulov, ale Jiroušek na poslední chvíli sklapl výstroj k sobě a kotouč chytil.

Nástup do druhé třetiny měli hosté výborný. Svoboda vybojoval kotouč, posunul ho na Janouška, ten nádherným pasem našel Vojtěcha Kubinčáka a ten napálil puk do prázdné branky - 1:1. Na ledě byl Trutnov aktivnější a Řisuty k ničemu nepustil ani v přesilové hře. Naopak si vytvořil další porci šancí, které však brankou neskončili. Výborně pálil Janoušek, ale Jiroušek byl pozorný. Po něm také dobře tečoval střelu Faltyse Vácha, ale znovu do připraveného brankáře. Velkou příležitost měl Planý, ale jeho střela z mezikruží skončila pouze v lapačce domácího brankáře. Trutnov povolil Řisutům pouze jednu jedinou střelu ve druhé třetině.

Třetí třetina pokračovala ve stejném tempu. Velkou šanci spálil Krsek, který nedokázal dotáhnout svůj blafák do bekhendu. Po něm se dostal před branku i Svoboda, ale domácí brankář opět vytasil pohotový zákrok. Na druhé straně vychytal nadvakrát Vlk domácího Patyka. V 52. minutě šli hosté do vedení. Velký tlak na brankovišti, kde dorážel Poul a Krsek, vyřešil Jakub Tatar, který zasunul kotouč pod betony Jirouška - 1:2. Trutnov dál bránil a domácím docházel čas. Pět minut před koncem hráli domácí přesilovou hru a odvolali brankáře. Trutnov tlak ustál a to především díky Vlkovi, který musel řešit dva závary. V posledních minutách, pokud to bylo možné, Řisuty vždy odvolali brankáře. Trutnov bojoval, ale 33 sekund před koncem nechal vystřelit Patykaa, Vlk stačil zasáhnout i proti dorážce Kesziho, ale na dorážku Vyskočila už nedokázal dosáhnout - bylo vyrovnáno 2:2.

V prodloužení měli šanci hosté. Únik dvou proti jednomu však skončil pouze u domácí obrany. Domácí se přesunuli do útočného pásma. Hostující Svoboda zapomněl na rozjetého Patyka, který dostal kotouč a bekhendovou kličkou rozhodl utkání ve prospěch domácích - 3:2.

Další utkání odehraje Trutnov v sobotu, když na svém ledě přivítá favorita z Děčína. Reportáž: Redakce