|

Mdlý výkon stačil pouze na bod. Trutnov podlehl Nové Pace v prodloužení

I v dalším zápase došlo na prodloužení. To skončilo velmi rychle, když zápas rozhodla přesilová hra Nové Paky. V dresu Trutnova se prosadil Viktor Martínek, který přichází z pražské Slavie. Více informací v článku.

TRUNPA
Trutnov
10. Kolo
Trutnov
16.10.2019
18:00
2:3 pr.
(1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Nová Paka
Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Starý), 60. Martínek (Jirásek, Jedlička) - 9. A. Půlpán (Nevyhoštěný, Hnik), 32. Foerster (Smékal, Hašek), 61. Mlčoch (Nevyhoštěný, A. Půlpán)

¨ Vyloučení: 8:8, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Horáček) - Faltys, Višňák, Jirásek, Vácha, Kynčl, Suk, Pražák, Leder - Kubinčák, Janoušek, Jedlička - Starý, Fedulov, Svoboda - Krsek, Chytráček, Martínek - Bucek, Chára, Poul

Nová Paka: Vacek (Mahdal) - Abraham, Mlčoch, Pohl, Müller, Bezděk, Suvorov - Nevyhoštěný, Hnik, A. Půlpán - T. Půlpán, Ukhin, Malík - Smékal, Foerster, Hašek

Hokejisté Trutnova přivítali v dalším duelu na domácím ledě hokejisty Nové Paky. Utkání dospělo do prodloužení, kde výhodu jednoho muže v poli využili hosté. Ti berou bod navíc za výhru prodloužení.

Úvodní minuty zápasu patřili aktivnějšímu Trutnovu. Brzy se dostal domácí tým do přesilové hry, ve které však fauloval domácí Kubinčák. Hosté v přesilovce nebezpečně atakovali domácí branku, ale bez výsledku. V 8. minutě propadla hostující obrana, do úniku ujel Starý a Daniel Svoboda, který trefil po perfektní nahrávce odkrytou branku - 1:0. Jenže jako proti Dvoru, Trutnov hned inkasoval. Domácí obrana zůstala stát, nepohlídala A. Půlpána, který zasunul kotouč za záda Ašenbrennera - 1:1. Domácí se těžko dostávali do šancí a když už nějakou měli, ztroskotali na Vackovi. Největší šanci měl hostující Foerster, který však minul branku.

Ve druhé třetině bylo lepší hostující mužstvo, které domácí dostalo dvakrát pod velký tlak. Domácí se dostávali do šancí velmi sporadicky. Jednu z nich měl Svoboda, který se obtočil kolem obránců, ale na Vacka nevyzrál. Na druhé straně potrestal chybu domácích Foerster a Paka šla do vedení - 1:2. Domácí se nedokázali prosadit ani v přesilové hře. Neposedný kotouč nedokázal nikdo z domácích hráčů zkrotit.

Ve třetí třetině Trutnov vysunul dva útočníky a hostům začal zatápět. Největší šanci měl domácí Jedlička, který uháněl sám na branku, ale klec Vacka minul. Hosté měli šanci v dvojnásobné početní výhodě, kterou však domácí ubránili. I ti se dostali do dvojnásobné výhody, kterou však trestuhodně neproměnili. Schylovalo se ke konci utkání a domácí střídačka už stavěla šestici hráčů na power-play. K té však nedošlo. Střelu Jiráska totiž tečoval Viktor Martínek a necelou minutu před koncem vyrovnal - 2:2. Domácí na konci třetí třetiny chybovali a za faul šel pykat Jirásek.

Prodloužení netrvalo dlouho. Při střele Mlčocha si slabší chvilku vybral Ašenbrenner a utkání bylo rozhodnuto - 2:3.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, kdy putují na led Mostu.

Ohlasy po utkání

Změny v kádru Trutnova

Tým Trutnova prošel v posledním týdnu několika změnami. Každou středu nebude k dispozici Jakub Tatar, který se věnuje studiu na VŠ v Hradci Králové a školní docházka mu končí až v 18:00. Na svou vlastní žádost ukončil angažmá v Trutnově Jakub Martinec, který se věnuje trénování mládeže v kubu HC Dynamo Pardubice a nemůže tuto činnost skloubit s hokejem v Trutnově. Kubovi tímto děkujeme za odvedenou práci a ať se mu v budoucnu daří nejen v hokeji, ale hlavně i v životě. Již před časem sám skončil v "A" týmu David Vacek, který bude nastupovat pouze za "B" mužstvo.

Do konce sezóny navíc nemůže Trutnov počítat s kapitánem Honzou Semorádem. Ten podstoupí operaci kolene, která ho vyřadí až do března. Honza rozšířil realizační tým a bude týmu pomáhat jako video trenér. Dlouhodobě je zraněný Petr Pivrnec, který prodělal v zápase "B" týmu otřes mozku. Kdy se vrátí, je zatím v nedohlednu.

Na hostování do konce sezóny získal Trutnov obránce Davida Jiráska, který je hráčem Mladé Boleslavi a sezónu začal ve Dvoře Králové. Urostlý bek by měl vyztužit defenzivu Trutnova. Nadále můžeme počítat s urostlým útočníkem Viktorem Martínkem, který přichází na střídavý start z Hc Slavia Praha a následující měsíc by měl pravidelně nastupovat v našem dresu.

Reportáž: Redakce