|

Trutnovu dvougólový náskok nestačil, výhru v derby vystřelil Dvoru Valášek

Trutnovští hokejisté vedli po dvou třetinách 3:1, v závěru utkání pak 4:3, přesto ze sobotního derby se Dvorem Králové odešli poraženi. Hosté vyrovnali při hře bez brankáře 47 vteřin před koncem třetí třetiny a ve druhé minutě prodloužení rozhodl o jejich výhře Milan Valášek, kterému se ráno před derby narodila první dcera.

TRUDKR
Trutnov
9. Kolo
Trutnov
12.10.2019
18:00
4:5 pr.
(2:1, 1:0, 1:3 - 0:1)
Dvůr Králové n. L.
Branky a nahrávky: 7. Chára, 10. Kubinčák (Faltys), 36. Janoušek (Svoboda, Kubinčák), 54. Višňák (Svoboda, Kubinčák) - 7. Valášek (Karlík, Ježek), 44. Ježek (Luštinec, Valášek), 53. Půhoný (Dušek, Valášek), 60. Dušek (Luštinec, Půhoný), 62. Valášek (Hoskovec)

Vyloučení: 7:8, navíc Dušek 10 OT, Využití: 2:0

Trutnov: Ašenbrenner (Škop) - Faltys, Višňák, Pražák, Vácha, Kynčl, Junek, Suk - Kubinčák, Janoušek, Jedlička - Starý, Fedulov, Svoboda - Krsek, Martinec, Chytráček - Bucek, Chára, Poul

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Jánský) - Kaarlík, Matějček, Petira, Tondr, Franc, Mocek - Valášek, Ježek, Luštinec - Brokeš, Hrazdira, Sedláček (od 21. Šedivý) - Hoskovec, Dušek, Půhoný

Už to vypadalo, že slavit po derby budou hokejisté Trutnova. Vedli 4:3 a do konce zápasu zbývalo něco málo přes minutu, když při hostující power-play získali puk a vydali se do přečíslení 2 na 1. Nejenže však do prázdné brány neskórovali, z akce Draků se zrodil dvorský protiútok a na jeho konci Dušek procpal puk pod betony Ašenbrennera za brankovou čáru a prodlužovalo se.

Hosté si však vyrovnání zasloužili. V utkání se dvakrát dokázali zvednout z nepříjemného stavu. Lépe rozehraný zápas měl Trutnov. První třetinu vyhrál 2:1 a ve druhé svůj náskok ještě navýšil v přesilovce 5 na 3, když současně byli na dvorské straně vyloučeni Hrazdíra za hákování a Tondr za vysokou hůl. Střelou do odkryté části brány využil Janoušek početní výhodu už po 29 vteřinách.

Trutnov držel vedení 3:1 do 44. minuty, kdy krásnou trefou snížil Ježek a vyrovnáno bylo v 53. minutě při hře 4 na 4, to se prosadil Půhoný. Hned vzápětí byl ale vyloučen jeho spoluhráč Brokeš za hákování a po minutě přesilovky vyslal nechytatelnou bombu od modré čáry Višňák. A Draci znovu vedli. Závěr zápasu ovšem nezvládli ubránit, když Ašenbrennerovi ještě před vyrovnávacím gólem na 4:4 jednou pomohla horní tyčka.

V prodloužení potvrdili, že lepší na puku byli hosté a po 93 vteřinách rozhodl bekhendem novopečený otec Valášek.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě ve středu, kdy začíná druhá pětina soutěže a přivítáme soupeře z Nové Paky.

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (Trutnov):

„Chtěl bych soupeři pogratulovat k vítězství i bojovnému výkonu. Byli lepší a šli za vítězstvím víc než my. Dobře rotovali, v našem obranném pásmu jsme s nimi měli velké problémy. Ale vedli jsme 3:1 a 4:3 a asi jsme si mysleli, že už jsme to vyhráli. Když jsme se potom při power-play dostali s pukem do rohu, neměli jsme ho pak vůbec posílat před bránu. Spíš jsme to tam měli udržet. V prodloužení byla chyba, že jsme je vůbec nechali rozjet. Věděli jsme, co Dvůr hraje, byli jsme na to připraveni, ale prostě to nevyšlo. Srazily nás individuální chyby. Za výkon dnes není koho vyzvednout.“

Jiří Malinský (Dvůr Králové):

„Bylo to pro nás strašně složité, protože Trutnov využil každého našeho zaváhání. Ve druhé třetině jsme udělali dva zbytečné fauly a inkasovali jsme ve třech. Ale měli jsme dost času. Bylo to o tom, čím dřív dáme kontaktní gól, tak máme šanci s tím zápasem něco udělat. Když jsme pak už ale vyrovnali, tak zase přišel faul a gól na 4:3. Závěr byl ovšem z naší strany vydřený a také s trochou štěstí, ale myslím si, že to k tomu patří. Sice jsme možná měli opticky více ze hry, ale místy jsme hráli strašně složitě. Ve třetí třetině jsme to zjednodušili, tlačili jsme se do zakončení a přineslo nám to ovoce.“

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň