|

Čtyři body Cháry a tři pro Trutnov! V Bílině byl lepší Trutnov

Po středeční výhře proti Vrchlabí, se Trutnov představil na ledě Bíliny. Dvoubrankové manko dokázali hosté otočit a po zásluze si připsali tři body. Využili čtyři přesilovky ze pěti. Úctyhodné!

BLNTRU
Bílina
8. Kolo
Bílína
05.10.2019
17:30
6:7
(3:2, 3:3, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 7. Procházka (Zdeněk, Šimeček), 13. Zdeněk (Procházka, Šimeček), 17. Kanický (Hotěk, Běhula), 29. Kolíček (Vilinskij, Hotěk), 32. Procházka (Zdeněk, Šimeček), 37. Urban (Šimeček, Procházka) - 11. Fedulov (Chára), 15. Chára (Kubinčák, Starý), 27. Svoboda (Starý, Višňák), 28. Janoušek (Tatar), 40. Chára (Fedulov, Chytráček), 53. Jedlička (Vácha, Chára), 54. Starý (Fedulov, Svoboda)

Vyloučení: 7:9, navíc Zdeněk (BLN) a Vácha (TRU) 10 OT, Využití: 3:4, V oslabení: 0:1,

Bílina: Štěpánek (od 21. Chabr) - Vilinskij, Petržílka, Jarý, Tsurkan, Šilhán, Běhula - Bjurkland, Zdeněk, Kobeš, Gnusin, Hotěk, Procházka, Kanický, Urban, Fábry, Šimeček, Kolíček, Šmejc

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Višňák, Pražák, Vácha, Kynčl, Junek, Suk - Kubinčák, Martinec, Jedlička - Starý, Fedulov, Svoboda - Chytráček, Janoušek, Tatar - Krsek, Chára, Poul

Sobotní duel hokejisty Trutnova zavedl na led Bíliny. Neoblíbený soupeř trutnovských Draků vedl dvě třetiny, nakonec se ale ukázala síla Trutnova, který utkání otočil.

Úvodní minuty zápasu patřily Trutnovu. Jenže jeho tlak přerušil dvěma nesmyslnými rozhodnutími hlavní sudí. Smutné, že pro sobotní večer to nebylo vše. V dvojnásobné přesilové hře se od modré čáry trefil domácí Procházka - 1:0. Trutnov byl ale stále lepším týmem a podařilo se mu vyrovnat. Důrazně napadal Chára, našel Pavla Fedulova a ten prostřelil domácího Štěpánka - 1:1. Ve 13. minutě, těsně po vypršení trestu hostů, se prosadil šikovnou tečí domácí Zdeněk - 2:1. Hosté ale opět stihli odpovědět. O minutu později využil přesilovou hru Dominik Chára - 2:2. Jenže do přestávky stihlo domácí mužstvo opět odskočit. Hrubou chybu v hostující obraně potrestal bílinský Kanický - 3:2.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. To nezměnil ani kuriózní moment, který měl na svědomí hlavní rozhodčí. Při výhodě, kterou dal po faulu Bíliny Trutnovu, se domácí dokonce dokázali prosadit. Nepochopitelnou branku však rozhodčí neuznali. Pochopitelně! Trutnov vyrovnal v přesilové hře. Střela Starého se odrazila od zadního mantinelu a do branky ji doklepl Daniel Svoboda - 3:3. Trutnovu se podařilo jít do vedení. Krásnou akci předvedl hostující Roman Janoušek, který si povodil domácího beka a trefil přesně šibenici v brance Bíliny - 3:4. Ve 29. minutě využil skulinky v obraně domácí Kolíček a se štěstím překonal Ašenbrennera - 4:4. Přestřelka pokračovala a nebrala konce. Ve 32. minutě neuhlídali hosté střelce Procházku, který využil další přesilovou hru - 5:4. O chvíli později, opět v přesilové hře, se trefil domácí Urban a už to vypadalo, že se utkání zlomí - 6:4. Jenže Trutnov pokračoval v tuhém boji a stíhací jízdě o vyrovnání. Deset sekund před koncem třetí třetiny se obtočil kolem branky Dominik Chára a stihl zasunout kotouč do branky - 6:5.

Právě branka Cháry byla klíčová. Ve třetí třetině Trutnov dominoval. Bílina nestíhala a rychlé kontry hostů končily na Chabrovi v brance Bíliny. V 53. minutě bylo vyrovnáno. Jakub Jedlička využil přesilovou hru, přesnou střelou z hranice kruhů - 6:6. Hned na to našel Svoboda Jana Starého, který vymetl další pavučinu v šibenici Bíliny - 6:7. Trutnov mohl vedení navýšit, ale to se mu nepovedlo. Po dalších nesmyslech, co převedl hlavní sudí utkání, hrál Trutnov znovu ve třech. Obětavost Trutnova nebrala konce. Oslabení a následné power-play hosté zvládli a po zásluze tak získali tři body.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na domácím ledě tuto sobotu, kdy od 18:00 přivítají Dvůr Králové nad Labem.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Těžké utkání, které jsme zvládli. Přes všechny klacky, které nám v Bílině házeli pod nohy, se dokázalo celé mužstvo semknout a otočit nepříznivý stav. Vycházejí nám přesilovky, ve třetí třetině jsme ubránili důležitá oslabení. To jestli dostaneme pět, šest, nebo deset gólů, to nic neznamená. Musíme dát vždy o gól víc, jak soupeř a to se nám povedlo. Pochvala pro celý tým. Teď se budeme soustředit na sobotní utkání se Dvorem."

Reportáž: Redakce