|

První domácí zápas = první výhra! Trutnov dal Mostu pět gólů!

Parádní hokejová podívaná byla k vidění v sobotu na trutnovském zimním stadionu, kde se představil domácí Trutnov a hostující Most. V trutnovském dresu nastoupila nová posila Jan Starý a hned se tento ostřílený útočník uvedl dvěma brankami.

TRUMST
Trutnov
2. Kolo
Trutnov
14.09.2019
18:00
5:1
(1:1, 1:0, 3:0)
Most
Branky a nahrávky: 7. Tatar (Fedulov, Janoušek), 22. Starý (Svoboda, Vácha), 45. Vácha (Kubinčák, Svoboda), 49. Starý (Kubinčák, Svoboda), 53. Faltys (Martinec) - 2. Drašar (Řehoř)

Vyloučení: 3:8, Využití: 2:0

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Vácha, Kynčl, Junek, Suk, Pražák, Kozák, Leder - Kubinčák, Martinec, Semorád - Starý, Jedlička, Svoboda - Fedulov, Janoušek, Tatar - Krsek, Chytráček, Poul

Most: Hosnedl (Kovařík) - Přibyl, Kuncl, Havlík, Havlůj, Fučík, Urbánek - Nedrda, Bakrlík, Mála - Smolka, Mical, Řehoř - Čejka, Böhm, Čmolík - Kýhos, Drašar

Hokejisté Trutnova přivítali v rámci prvního domácího zápasu rozjeté Mostecké Lvy. Ti si ve středu pochutnali na Vlcích z Jablonce, když jim v prvním kole uštědřili desítku. V sestavě Trutnova se objevila nová posila Jan Starý.

Úvod zápasu patřil Mostu. Domácí se nemohli vymanit z tlaku a zakotvit v útočném pásmu. Toho využil Drašar, který poslal hosty do vedení - 0:1. Pro domácí to byla vzpruha. Začali bruslit a střílet na Hosnedla. Hned v 7. minutě bylo srovnáno. Fedulov poslal kotouč na branku, ještě před ní ho tečoval Jakub Tatar a vyrovnal - 1:1. Domácí se poté tlačili před Hosnedla, ale hostující brankář byl pozorný. Na druhé straně musel řešit Ašenbrenner velkou šanci Bakrlíka a Mály, ale byl naprosto úspěšný.

Druhá třetina začala naprosto odlišně, než ta první. Trutnov byl aktivní a to že hodně. Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Svoboda nabruslil do útočného pásma, za modrou čárou přihrál na Jana Starého, který dělovkou vymetl šibenici Hosnedlovy branky - 1:2. Trutnov pokračoval v tlaku. Kubinčák přihrával Semorádovi, ale ten hostujícího brankáře nepřekonal. To se nepovedlo ani Janouškovi, který stál sám před brankou. Střela Váchy v přesilovce udělala hodně paseky před brankou, ale v síti neskončila. Na druhé straně útočil Kýhos, ale Ašenbrenner si pohlídal i následnou dorážku Mály. Když se nepovedlo vyrovnat ani Smolkovi, do kabin šli šťastnější domácí.

A ti si nechali vše do třetí třetiny. Aktivně hrající čtyři formace domácích dominovali. Trutnov hodně bruslil a to dělalo Mostu problémy a začal faulovat. V přesilovce vystřelil od modré Lukáš Vácha a dal Drakům dvoubrankové vedení - 3:1. Poté přišla na další přesilovka domácích. Těsně po jejím vypršení našel Kubinčák Jana Starého a nováček v trutnovském dresu zakončil klinicky přesně - 4:1. Domácí byli na koni. V 53. minutě najel před branku Vojtěch Faltys a bekhendem usměrnil nahrávku Martince přesně za záda Hosnedla - 5:1. Trutnov mohl skóre navýšit, ale dorážka Poula s Krskem neskončila v brance hostí. Domácí se tak mohli radovat nejen z výhry, ale z perfektního týmového výkonu a tří bodů.

Další utkání sehraje Trutnov na ledě Jablonce, kam zajíždí ve středu 18.9.2019. Utkání má plánovaný začátek v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce