|

Drakům utkání nevyšlo a z Paky odjeli s prázdnou

1. Kolo II. Ligy ČR svedlo proti sobě Novou Paku a Trutnov. Domácí byli nakonec šťastnějším týmem, jelikož se po šedesáti minutách radovali z výhry 3-2.

NPATRU
Nová Paka
1. Kolo
Nová Paka
11.09.2019
18:00
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: A. Půlpán (Ukhin), 51. Nevyhoštěný (Bezděk, T.Půlpán), 52. A. Půlpán (Hidveghy) - 14. Svoboda (Semorád), 59. Jedlička (Svoboda, Kubinčák)

Vyloučení: 6:6 navíc Suvorov (NPA) 10 OT, Využití: 0:1, V oslabení: 0:1

Nová Paka: Vacek (Mahdal) - Müller, Mlčoch, Malík, Svoboda, Abraham, Bezděk, Suvorov - Hnik, Kloutvor, Foerster, Ukhin, A. Půlpán, Hidveghy, Martínek, Nevyhoštěný, Hric, T. Půlpán, Hašek

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Višňák, Vácha, Pražák, Kynčl, Junek, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Krsek, Jedlička, Svoboda - Fedulov, Janoušek, Tatar - Vacek, Kozák, Poul - Chytráček

První kolo druhé ligy nabídlo velmi zajímavý duel. Trutnov zajížděl na led nováčka z Nové Paky, podpořen parádní kulisou trutnovských Ultras. Do utkání už na jedno střídání zasáhl Petr Chytráček, který se do sestavy vrací po operaci kolene.

Úvodní minuty zápasu patřili hostujícímu celku. Ten podával disciplinovaný výkon. V první velké šanci se ocitl Jan Semorád, ale prázdnou branku netrefil, mířil pouze do tyče. Po něm ujel Daniel Svoboda, ale našel jen připravenou lapačku Vacka. Na druhé straně si vytvořili domácí šanci v přesilové hře, ale střelu Abrahama vyrazil Ašenbrenner. Z protiútoku se zmocnil kotouče Daniel Svoboda a svůj únik zakončil přesně za záda novopackého brankáře - 0:1. Hosté pak v přesilové hře atakovali branku domácích, ale neúspěšně.

Hosté začali druhou třetinu špatně a to i díky brzkému vyloučení. Paka dostala Trutnov pod tlak, ze kterého se horko těžko vymanil. Přesto si připravil šanci Fedulov, který však na Vacka nevyzrál. Po něm pálil Kubinčák, ale pouze do výstroje hostujícího brankáře. To samé předvedl na druhé straně Nevyhoštěný, který nenašel recept na Ašenbrennera. Hosté špatně střídali a v 28. minutě ujel Aleš Půlpán a kotouč procedil za záda trutnovského brankáře - 1:1. Do vedení mohl domácí poslat Hric, který v přesilovce pálil, ale Ašenbrenner byl pozorný.

Třetí třetina začala přesně tak, jak skončila ta druhá. Trutnov se nemohl dostat vlivem svojí rozehrávky z obranného pásma a kupil chyby. První šanci si vypracoval domácí Nevyhoštěný, ale z kruhů minul branku. Po něm pálil Mlčoch, ale našel pouze připravené betony trutnovského strážce svatyně. V 51. minutě šli domácí do vedení. Po odrazu od zadního mantinelu se na kotouč dostal Nevyhoštěný a odkrytou branku trefil přesně - 2:1. O minutu později chybovali hostující obránci za brankou, před ní vyjel Aleš Půlpán a zakončil za záda Ašenbrennera - 3:1. Trutnov se vzchopil šest minut před koncem. Velkou šanci měl Jedlička, ale svůj únik zakončil pouze do výstroje Vacka, ale byl faulovaný. V početní výhodě pálil Svoboda, ale tři tyče minul. V 58. minutě přišel oddechový čas Trutnova a následná přesilová hra. Po vhazování vysprintoval Ašenbrenner na střídačku a minutu později hosté snížili. Kombinaci po ose Kubinčák - Svoboda zakončil přesně Jakub Jedlička - 3:2. Dvojnásobnou přesilovku tak hosté využili a pokračovali v té klasické. Domácí dvakrát vyhodili, ale Trutnov se minutu před koncem usadil v útočném pásmu. Jednu střelu za druhou, to musel řešit domácí brankář. Dvacet vteřin před koncem stál Martinec před prázdnou brankou, ale stejně jako dříve Semorád, minul. Utkání skončilo.

Vstup do mistrovské sezóny končí bez bodu a šanci na první body bude mít Trutnov na domácím ledě v sobotu, kdy přivítá Most. Utkání začíná v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce