|

Draci padli s Medvědy a berou druhé místo. BAK Cup 2019 patří Děčínu

Skvělé utkání, které rozhodlo o vítězi turnaje. Děčín i přes včerejší prohru s Hronovem dokázal zabrat a porazil Trutnov. Domácí nevyužili kupu šancí a museli se spokojit s druhým místem.

TRUDEC
Trutnov
BAK Cup
Trutnov
01.09.2019
17:00
3:5
(0:2, 1:1, 2:2)
Děčín
Branky a nahrávky: 22. Svoboda, 52. Višňák (Semorád, Martinec), 60. Svoboda (Jedlička, L. Junek) – 10. Zajan (Dörner), 15. Kuchynka (Oliverius, Fajgl), 31. Balcar (Zajan, Loukota), 58. Kuchynka, 59. Zajan (Smola)

Vyloučení: 7:6, navíc Svoboda (TRU) 10 OT, Využití: 2:2

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Višňák, Pěnčík, Vácha, Kynčl, Junek, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Jedlička, Krsek, Svoboda - Fedulov, Janoušek, Tatar - Vacek, Kozák, Poul

Děčín: Lavinger (Kácha) – Tenkrát, Balcar, Kaltenbock, Mareš, Loukota – Arnold, Ineman, Smola, Zajan, Fajgl, Olivierus, Kuchynka, Chovanec, Horák, Fojt, Dörner

Finále BAK Cupu 2019. I tak se dal pojmout duel mezi domácím Trutnovem a hostujícím Děčínem. Hosté potřebovali vyhrát za dva body, Trutnovu stačila pouze remíza.

Úvodní minuty utkání patřily domácím. Ti na soupeře vlétli a vypracovali si pět vyložených šancí. Sám na branku jel Svoboda, nepřekonal Lavingera. Výborně pálil Višňák, ale pouze do brankáře. Vacek ujel do brejku, ale zapomněl kotouč za sebou. Děčín zahrozil střelou Loukoty, kterou Ašenbrenner chytil. Jenže co se nepovedlo domácím, se povedlo hostujícímu Děčínu. Ve střelecké pozici se objevil Zajan a trefil se přesně - 0:1. Domácí však pokračovali v tlaku. Střelu Semoráda vytěsnil Lavinger a Kubinčák nastřelil břevno. Jenže hosté se dostali do přesilové hry, kterou využili. Oliverius našel Kuchynku a ten propálil Ašenbrennera - 0:2.

Do druhé třetiny měli domácí stejný, aktivní, nástup, jako do té první. Ihned v úvodu se uvolnil Daniel Svoboda a propasoval kotouč za záda Lavingera - 1:2. Domácí ještě víc ožili. Výborně se uvolnil do úniku Krsek, ale minul branku. Po něm i Jedlička a skákající kotouč netrefil Fedulov. No a přišel opět trest. Po faulu Pěnčíka se prosadil nejproduktivnější hráč turnaje, obránce Balcar - 1:3. Domácí hráli přesilovou hru a dvakrát pálil Višňák, neúspěšně. Po něm to zkoušel i Semorád, ale ztroskotal na Lavingerovi. Trutnovu se koncovka prostě nedařila.

Ve třetí třetině domácí změnili hru a začali hostům zatápět. Jenže přišly dva tresty a oslabení ve třech. Trutnov ještě v letošní přípravě ve třech neinkasoval a stejná písnička to byla i tentokrát. Trutnov se ubránil. Hned vzápětí dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou proměnili. Bohdan Višňák dostal nabídku od Semoráda a plachtící střela trefila víko děčínské branky - 2:3. Trutnov mohl vyrovnat. Jedlička stál sám před brankou, ještě hledal Semoráda a ten vyprášil beton Lavingera. Přišel opět trest. Domácí obrana nestačila na unikajícího Kuchynku, který byl sice faulovaný, ale dokázal kotouč procpat do branky - 2:4. O minutu později se trefil Zajan - 2:5. Poslední tečku za letošním turnajem udělal domácí Daniel Svoboda, který v úniku prostřelil Lavingera - 3:5.

Hokejisté Trutnova tak končí druzí, vítězem se stali hokejisté Děčína. Třetí příčka, překvapivě, patří Hronovu a čtvrtou pozici obsadili hráči Nového Jičína.

Děkujeme všem klubům, fanouškům, našim partnerům, za parádní tři dny v Trutnově a těšíme se už na další shledání, které by mělo proběhnout za rok. Děkujeme!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Sehráli jsme nejlepší zápas na turnaji. Soupeře jsme dostávali pod tlak a tlačili se do branky. Jenže bez efektu. Nevyužili jsme šance, soupeř potrestal naše chyby a po zásluze vyhrál. My pokračujeme, čeká nás poslední fáze přípravy, kdy v týdnu sehrajeme dvě těžká utkání a připravíme se už na start ligy. Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům za atmosféru a povzbuzování a těšíme se na další domácí utkání!"

Reportáž: Ondřej Poul