|

Draci porazili Ďábly! Musely rozhodnout nájezdy

Druhé utkání na turnaji hokejisté Trutnova sehráli s Novým Jičínem. Remízový stav 2-2 vydržel až do nájezdů, kde výhru domácích vystřelili Chára s Krskem a výborný výkon Nečase v brance.

TRUNJC
Trutnov
BAK Cup
Trutnov
31.08.2019
16:00
3:2
(1:2, 1:0, 0:0 - 0:0 - 2:0)
Nový Jičín
Branky a nahrávky: 6. Svoboda (Jedlička, Krsek), 31. Semorád (Vácha), rozh. náj. Chára – 15. Rufer (Králík), 16. Macuh

Vyloučení: 3:6

Trutnov: Nečas (Ašenbrenner) - Vácha, Faltys, Višňák, Leder, Pěnčík, Kynčl, L. Junek - Kubinčák, Martinec, Semorád - Jedlička, Krsek, Svoboda - Tatar, Chára, Poul - Vacek, Fedulov, Kozák

Nový Jičín: oubal (Sonnek) – Tolokonnikov, Rufer, Hruška, Metelka, Gřešík, Tomeček – Kobylík, Vaňo, Palička, Plitko, Krupa, Pecha, Lehečka, Králík, Kafka, Hilšer, Poruba, Macuh, Štefka, Irgl

Třetí utkání turnaje, druhé pro domácí Trutnov. To byl sobotní duel domácích Draků s hostujícím Novým Jičínem.

Úvodní minuty zápasu patřily domácím. Ti soupeře zatlačili do jeho třetiny a bušili do brankáře. Sám na Loubala ujížděl Jedlička, ale novojičínského brankáře nepřekonal. V 6. Minutě však druhý útok Trutnova předvedl parádu. Po trase Krsek – Jedlička se kotouč dostal na hůl Daniela Svobody a ten trefil odkrytou branku hostí - 1:0. Jenže pak se ke slovu přihlásil Nový Jičín. V 15. Minutě dorážel úspěšně hostující Rufer. O minutu později vykroužil před branku Macuh a poslal hosty do vedení - 1:2. Velkou příležitost měl Chára, ale vylámal si zuby na Loubalovi.

Ve druhé třetině se přelívala hra ze strany na stranu. Domácí držel ve hře skvělý výkon brankáře Vojtěcha Nečase, který si poradil se všemi pokusy. Když navíc fauloval Pěnčík, sudí nařídil trestné střílení. To však hostující Kafka neproměnil, Nečas byl lepší. V 31. Minutě se k sólu odhodlal Jan Semorád, projel celé hřiště a ačkoliv byl faulovaný, zasunul kotouč za záda Loubala - 2:2. Na druhé straně musel Nečas čarovat při pokusech Paličky a Lehečky.

Třetí třetina nabídla vyrovnaný hokej a bylo vidět, že oba dva soupeři chtějí dát rozhodující branku. Ve velké šanci ztroskotal na Nečasovi hostující Macuh. Na druhé straně mohl poslat Draky do vedení Semorád a Jedlička. Oba dva brankáři byli ale úspěšní.

V prodloužení začali domácí s výhodou přesilové hry. Tu však nevyužili, když největší šanci spálil Martinec. Došlo na samostatné nájezdy.

V nájezdech byl lepší Trutnov. Svůj pokus proměnili Chára a Krsek, na druhé straně nebyl úspěšný ani jeden střelec, jelikož hrdina zápasu Nečas předvedl čtyři pohotové zákroky.

Poslední utkání na turnaji sehrají hokejisté Trutnova zítra, kdy od 17:00 přivítají hokejisty Děčína. Reportáž: Redakce