|

Trutnov porazil Paku! V nájezdech rozhodl Fedulov

Další přípravné utkání mají za sebou hokejisté Trutnova. Ti si poradili s nováčkem druhé ligy, Novou Pakou. Utkání se rozhodovalo až v nájezdech, kde byl Trutnov úspěšnější po brankách Fedulova s Tatarem.

TRUNPA
Trutnov
3.
Trutnov
26.08.2019
19:00
4:3 sn
(1:0, 2:1, 0:2)
Nová Paka
Branky a nahrávky: 8. Svoboda, 29. Kynčl (Kozák), 33. Jedlička (Semorád), rozhodující nájezd Fedulov - 25. Mlčoch (Nevyhoštěný, T. Půlpán), 42. Hric (Ukhin), 53. Hric (Foerster)

Vyloučení: 6:8, Využití: 2:1

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Vácha, Leder, Višňák, Suk, Kynčl - Krsek, Martinec, Semorád - Jedlička, Fedulov, Svoboda - Tatar, Janoušek, Poul - Kozák, Vacek

Nová Paka: Mahdal (od 31. Mašek) - Mlčoch, Svoboda, Müller, Malík, Bezděk, Uřídil, Suvorov - Nevyhoštěný, Hidveghy, Hnik, A. Půlpán, T. Půlpán, Miškovský, Ukhin, Foerster, Hric, Kloutvor

Při parném pondělním večeru čekala na trutnovské hokejisty Nová Paka. Nováček druhé ligy přicestoval v kompletní sestavě, když chyběl pouze obránce Abraham, Trutnovu chyběla hned šestice hráčů.

Prvních deset minut úvodního dějství utkání patřilo domácím. Ti dodržovali to, co jim trenéři naordinovali a dařilo se jim zachytávat rozehrávku. První vážnější šanci musel Mahdal likvidovat z hole Martince, který ujížděl sám na branku, ale přestřelil. Po něm se do šance dostal Jedlička a minul také. V 8. minutě však sebral Daniel Svoboda kotouč a bekhendem ho propasíroval za záda novopackého gólmana - 1:0. Novopačtí měli velkou šanci v 11. minutě, kdy doráželi před brankou Ašenbrennera, ale domácí brankář pokusy zneškodnil. Potom Trutnov vypadl ze hry a hrál tři a půl minuty ve třech. Oslabení však Trutnovu jdou. Ubránil je.

Po přestávce však byli domácí vlažní. Hned v úvodu za to pykali. Mlčoch se dostal ke kotouči a propálil domácího brankáře - 1:1. Trutnov se dostal do hry vzápětí a už to vypadalo, jako v úvodních deseti minutách. Nová Paka nestíhala a kupila fauly. Toho využil Jakub Kynčl, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1. Poté přišla dvojnásobná výhoda pro domácí. V té se prosadila nová posila Trutnova. Semorád shodil kotouč na Jakuba Jedličku a ten kotouč procpal do branky střelou zápěstím - 3:1. Nová Paka se osmělila v druhé půlce druhé třetiny. Šanci Tomáše Půlpána zlikvidoval Ašenbrenner a z následného tlaku už nic nebylo.

Do poslední třetiny vstoupili domácí tragicky. Hned v úvodu nechali velký prostor pro Hrice a ten prostřelil domácí obranu včetně brankáře - 3:2. Trutnov byl všude o krok pozdě. Vedro si vzalo svojí daň a trutnovští se nemohli dostat zpět do aktivního tempa. To potrestali hosté. Hric se prosadil i po druhé - 3:3. Domácí hru zlepšili, ale branku Maška ohrozili jen sporadicky. Největší šanci měl Jedlička, který necelou minutu před koncem mohl skórovat. Nepovedlo se.

Po prvé přišlo na řadu prodloužení. V něm byli lepší domácí hráči. Šanci měl Svoboda, ale kotouč mu v poslední chvíli sjel z čepele. Střelu Váchy nedokázal usměrnit Krsek a dělovku Semoráda zastavily betony Maška.

V nájezdech byli úspěšnější domácí střelci. Nejprve na domácí straně neuspěli Janoušek, Svoboda a Semorád. Po nich se však trefili Fedulov a Tatar a bylo rozhodnuto, protože Patrik Ašenbrenner neinkasoval ani jednou.

Domácí tak vyhráli a úspěšně složili generálku na turnaj BAK Cup, který startuje již tento pátek.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Pondělní utkání bylo náročné. Kvalita ledu byla hrozná, kluci už ve druhé třetině tahali nohy, v kabině měli asi 60 stupňů. Podle toho taky vypadal náš výkon, který nebyl ideální. Vstup do utkání jsme měli parádní, pak jsme vypadli z tempa. Bereme si z toho ale to dobré. Ubránili jsme znovu dvojnásobnou výhodu soupeře, naopak my jsme využili svojí. V přesilovkách jsme už byli lepší, což je pozitivní. Před turnajem jsme zkusili další složení formací a od víkendu už pojedeme v kompletním počtu. Děkujeme fanouškům za podporu a těšíme se na pátek, sobotu a neděli, kdy přijdou největší zkoušky letošní přípravy."

Reportáž: Redakce